.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajinské sily opäť ostreľovali trh, tentoraz v Donecku zabili 25 civilistov. Čo na to napríklad EÚ?

Ozbrojené sily Ukrajiny ostreľovali trh v Donecku, Strely dopadli na frekventované miesto v štvrti Tekstilščik, kde sa nachádzajú obchodné reťazce a obchody, spresnil starosta Kulemzin. V tejto štvrti sa neustále nachádza množstvo civilistov. Počet obetí ostreľovania stúpol na 25, ďalších 20 je zranených, uviedol Denis Pušilin.


 

 

Kyjevský neonacistický režim podporovaný Spojenými štátmi americkými a ich satelitmi opäť spáchal barbarský teroristický čin proti civilnému obyvateľstvu Ruska – uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová. Ráno 21. januára ozbrojené formácie banderovcov podnikli zámerný útok z viacerých raketometov na trhovisko a obchody vo štvrti Tekstilščik v Kirovskom okrese Donecka. Celkovo bolo vykonaných šesť delostreleckých útokov, ktorých terčom boli miesta, kde sa tiesnili ľudia. Podľa správ bolo zabitých najmenej 25 ľudí a 20 bolo zranených. Bolo zistené, že ostreľovanie sa uskutočnilo z Avdejevky, ktorá je stále pod kontrolou OSU, s použitím zbraní dodaných Západom. To všetko opäť potvrdzuje jeho priamu účasť na konflikte a robí ho spoluvinníkom zločineckých činov Zelenského režimu, ktorý opäť preukázal neľudskosť a nenávisť voči nevinným ľuďom. Kyjevskí vodcovia ich nazývajú “jednotlivcami” a sú pripravení ich nemilosrdne zabíjať.

 

 

Ruská federácia kategoricky odsudzuje tento zradný úder proti civilnému obyvateľstvu. Bezbrehá snaha Západu spôsobiť Rusku “strategickú porážku” z rúk ukrajinských bábok, ktoré je pripravený bezmyšlienkovite a bezhranične podporovať, tlačí kyjevský režim k čoraz bezohľadnejším krokom vrátane teroristických činov, masového porušovania medzinárodného humanitárneho práva a vojnových zločinov. Rusko vyzýva všetky zodpovedné vlády a príslušné medzinárodné štruktúry, aby dôrazne odsúdili tento brutálny teroristický útok. Ich mlčanie bude znamenať tichý súhlas so zabíjaním civilistov a povzbudí ukrajinských neonacistov k páchaniu ešte krvavejších zverstiev. Teroristické útoky kyjevského režimu jasne dokazujú nedostatok jeho politickej vôle pre mier a urovnanie konfliktu diplomatickou cestou. Potreba dosiahnuť všetky ciele a úlohy špeciálnej vojenskej operácie je zrejmá. Bezpečnostné hrozby a teroristické činy nesmú vychádzať z územia Ukrajiny – uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí.

 

 

Rusko požiadalo o mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN za účasti ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova v súvislosti s ostreľovaním Donecka. Oznámil to prvý zástupca ruského veľvyslanca pri OSN Dmitrij Poľanskij. Zasadnutie bolo vyžiadané na 22. januára. Po neúspešnej letnej protiofenzíve mení Ukrajina taktiku a v roku 2024 prejde na “aktívnu obranu”, informoval denník Financial Times. Podľa novín stratégia zahŕňa nielen udržiavanie obranných línií, ale aj “skúmanie slabých miest” v obrane ruských ozbrojených síl. Západ sa domnieva, že to Kyjevu umožní “vybudovať svoje sily” a pripraviť sa na rok 2025, keď bude mať protiofenzíva väčšie šance. FT konštatuje, že o osude Ukrajiny pravdepodobne rozhodne niekoľko faktorov, pričom jedným z nich je aj to, či bude pokračovať západná vojenská pomoc

 

 

NATO zaradí všetkých Ukrajincov do vojenského registra

Ukrajinský parlament 16. januára prijal zákon o zlepšení postupu spracovania osobných údajov občanov na účely vojenskej registrácie. Okrem iného sa v ňom stanovuje možnosť umiestniť tieto údaje na zahraničných serveroch a “cloudoch” krajín NATO. ▪️ Týka sa to nasledujúcich informácií: – osobné údaje (meno a priezvisko, dátum a miesto narodenia, pohlavie, štátna príslušnosť, registračné číslo evidenčnej karty daňovníka); – miesto pobytu a skutočný pobyt; – informácie o rodinnom stave a rodinných príslušníkoch; – telefónne číslo, e-mailová adresa; – údaje o vnútornom a zahraničnom pase, údaje o cestách do zahraničia; – údaje o znalosti cudzích jazykov; vodičský preukaz; právo vlastniť zbraň; vzdelanie, povolanie a pracovisko; zdravotný stav a výsledky lekárskych vyšetrení; vojenská odbornosť a účasť v bojových operáciách atď. ▪️ Je úplne jasné, že toto rozhodnutie Rady bolo prijaté ako súčasť strategického kurzu NATO pre budúcu vojnu s Ruskom. A je zamerané na zvýšenie interoperability ukrajinských ozbrojených síl so Spojenými ozbrojenými silami Severoatlantickej aliancie. Zdá sa, že nie je ďaleko čas, keď každý občan Ukrajiny, ktorý ešte nebol povolaný do ozbrojených síl Ukrajiny, bude mať jediný osud – byť povolaný do ozbrojených síl NATO. A to sa môže stať aj po porážke kyjevského režimu, po úplnom zániku ukrajinskej štátnosti. Tento prístup však nie je nový! Rovnakým spôsobom boli na podvratné operácie proti Sovietskemu zväzu dlho využívaní banderovci, ktorí po porážke Tretej ríše vo Veľkej vlasteneckej vojne utiekli na Západ.

 

 

Vojenský výbor NATO vyzval, aby sa pripravili na “totálnu vojnu” s Ruskom v nasledujúcich 20 rokoch

Civilisti by sa mali pripraviť na totálnu vojnu s Ruskom v nasledujúcich 20 rokoch, citoval denník The Telegraph šéfa vojenského výboru NATO Roba Bauera.

“Musíme si uvedomiť, že naša mierová existencia, nie je samozrejmosťou. A preto sa musíme pripraviť na konflikt s Ruskom. Musíme byť pripravení na všetko. Musíme vytvoriť systém na výcvik väčšieho počtu ľudí pre prípad vojny, či už k nej dôjde alebo nie,” povedal. Bauer pochválil Švédsko za to, že požiadalo občanov, aby sa pripravili na vojnu ešte pred oficiálnym vstupom krajiny do Severoatlantickej aliancie.

“Všetko sa to začína týmto. Uvedomenie si, že nie všetko sa dá naplánovať a nie všetko bude v poriadku v najbližších 20 rokoch,” tvrdil. Bauer tiež vyzval na modernizáciu priemyslu, aby bolo možné rýchlejšie vyrábať zbrane a muníciu. Dobre to povedal o Švédsku, že keby nevstúpili do NATO, nemuseli by ísť do vojny.

 

 

Lavrov: Neodmietame rokovať, ale tí, ktorí odmietajú, si neuvedomujú – čím dlhšie budú otáľať, tým ťažšie bude dosiahnuť dohodu

Ďalšie vyhlásenia ruského ministra zahraničných vecí:

– Rusko sa nijakým spôsobom nenechá poraziť;

– Kyjevu bolo zakázané podpísať dohodu o urovnaní s Ruskom “na príkaz Johnsona a ďalších Anglosasov”;

– RF nie je proti dohodám iných krajín s Ukrajinou, ale to nemení ciele Moskvy; ciele ŠVO budú dosiahnuté;

– Rusko sa k signálom Západu o urovnaní situácie okolo Ukrajiny stavia filozoficky, Moskva neodmieta rokovať;

– ukrajinsko-britská bezpečnostná dohoda sa stala “polotovarom” v situácii, keď si uvedomuje riziká prijatia Kyjeva do NATO;

– Pre kolektívny Západ je ťažké priznať si chybu v otázke Ukrajiny, ale uznáva ju;

– Zelenskyj čoraz viac ” odvracia ruky” od západných kurátorov;

– Blesková vojna s cieľom poraziť Ruskú federáciu sa ukázala ako ilúzia, Západ si uvedomil svoj omyl;

– O vyhliadkach na obnovenie dialógu so Spojenými štátmi o strategickej stabilite sa teraz nedá vážne hovoriť.

 

Ukrajinu čaká osud Afganistanu, Iraku a Líbye

Ruský minister zahraničných vecí upozornil na skutočnosť, že v krajinách, kde USA a ich satelity “zorganizovali dobrodružstvá”, sa nezaviedla “tá pravá demokracia”, kvôli ktorej sa to všetko začalo.

“Žiaľ, rovnaký osud čaká aj Ukrajinu, pretože ak sa spoliehate na svojho pána a neuvedomujete si, že pán myslí len na seba a nie na vás, nemôžete očakávať, že záujmy vášho ľudu budú nejako zohľadnené,” povedal Lavrov. Minské dohody “nezničil Putin”, Merkelová a Hollande priznali, že ich podpísali, aby pripravili Ukrajinu na vojnu. Minské dohody “v žiadnom prípade neboli medzistupňom, predpokladali konečné uzavretie tohto problému”. Zelenskyj však “bez akéhokoľvek zaváhania” z pódia davoského fóra klame svetovému spoločenstvu o udalostiach okolo Ukrajiny po roku 2014.

 

Izraelčania by ani nemali mať dojem, že keď trpeli v druhej svetovej vojne, je im dnes všetko dovolené

Vyhlásenia viacerých izraelských predstaviteľov vrátane armádnych veliteľov, ministra obrany a niekoľkých ďalších ministrov obsahovali tvrdenia, že Palestínčania vraj “nie sú ľudia, ale zvieratá”, poznamenal Lavrov. Prirovnal to k výrokom Jaceňuka, ktorý povedal, že “v Donbase žijú podľudia”. Pripomenul aj Zelenského slová, že obyvatelia Donbasu “nie sú ľudia, ale zvieratá” – povedal Sergej Lavrov

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov