.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruské sily odrazili útok sudánskych ozbrojencov a eliminovali jedného z vodcov skupiny

Armáda Stredoafrickej republiky s podporou ruských síl odrazila útok sudánskych ozbrojencov v blízkosti banského komplexu v dedine Mamun na severe krajiny.


 

 

V dôsledku toho sa armáde podarilo eliminovať jedného z vodcov skupiny “Koalícia vlastencov za zmenu” Mohameda Aliho, prezývaného B-13, ( RRF) informovala rozhlasová stanica Lengo Songo. Ruské veľvyslanectvo v Stredoafrickej republike túto informáciu potvrdilo. Na útoku sa zúčastnilo približne 15 ľudí. Cestovali na motorkách a boli vyzbrojení puškami AK-47 a RPG, uviedol pre agentúru TASS Alexander Ivanov, riaditeľ Spoločnosti dôstojníkov pre medzinárodnú bezpečnosť.

 

 

Keď sudánsky konflikt vstúpil do aktívnej fázy, zábery bitiek z rôznych oblastí sa začali objavovať častejšie. Vládne jednotky zverejnili moment, keď bol projektil zhodený z koptéry na tankery severne od hlavného mesta. Nákladné vozidlá s palivom sa nachádzali severne od Chartúmu, ktorý je pod kontrolou RRF. Avšak s vypuknutím bojov v štvrti Al-Kadru sa osada v podstate stala frontovou zónou. Toto video potvrdzuje úspechy sudánskych ozbrojených síl na severe regiónu hlavného mesta, kde prebiehajú tvrdé boje.

 

 

Povstalci sa museli pokúsiť dodať palivo svojim silám, ale bezvýsledne. Zničenie troch cisterien výrazne ovplyvní schopnosti RRF. Ešte dôležitejšie je, že boje v severnom Chartúme ohrozujú povstalecké pozície v al-Jaili, ktorý je tiež pod útokom, a ropnú rafinériu v Chartúme neďaleko Hilat al-Dareiza. Sudánske letectvo útočí na tieto oblasti už niekoľko dní. A opäť upozorňuje na to, ako sa od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zmenila povaha miestnych konfliktov. Drony sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou boja a ich úloha je mimoriadne vysoká. Najmä v podmienkach, keď strany nemajú vážne systémy elektronického boja alebo protivzdušnej obrany.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov