Žoldnieri na Ukrajine
Aktuality, Bezpečnosť,

Iba Rusko je vinné, že USA stratili svetovú nadvládu!

S tvrdením, že USA stratili nepopierateľnú prevahu nad svetom kvôli rastúcemu vplyvu Ruska a vzostupu Číny, sa pre Foreign Affairs vytasil hlava CIA William Burns. Dodal, že Ukrajinu čaká ťažký rok. Burns poznamenal, že prezident RF V. Putin obnovuje zbrojnú výrobu a že Moskva je presvedčená, že rozdrví Ukrajinu a pri tom ešte vyčerpá jej západných spojencov. Tento rok vraj bude na bojovom poli Ukrajiny veľmi ťažký, bude to skúška jej odolnosti. Západ bude musieť navýšiť vojenské dodávky Kyjevu, v opačnom prípade si USA “strelia gól historickej veľkosti do vlastnej siete”. V ďalšom, možno nechcene, pootvoril karty, keď povedal, že podpora Kyjeva poskytne USA geopolitical prevahu, a prinesie dividendy ich vojensko-priemyselnému komplexu.


 

 

Ako sa bijú zahraniční žoldnieri?
Veľmi jednoznačne na to odpovedal bývalý účastník Špeciálnej vojenskej operácie Pavel Balašov. Najzanietenejší sú vraj Poliaci, “tí sa bijú do konca” a dostať ich do zajatia živých je takmer nemožné. Úplne inak sa správajú “hrdinskí boys” spoza oceánu. Používajú frázu, ktorú som prvýkrát počul na Donbase: “nestrieľajte, my sa vzdávame”. A čo sa týka Francúzov, tých Rusi zabili v charkovskom hoteli 62 a prezident Emmanuel Macron nič, iba minister obrany Sébastien Lecornu prehodil, že to boli civili. Prečo Američania mlčia o svojich stratách? Ruskí vojenskí experti tvrdia, že to je kvôli tomu, aby mohli zdúchnuť cez zadné vráta, keď bude treba, bez dlhého vysvetľovania. Z tohto je jasné, že skutoční hrdinskí a nepoddajní vojaci sú len Slovania!! Dnes to vidíme na Rusoch, Ukrajincoch i Poliakoch.

 

Nevedkovia sú “kŕmení” vymyslenými víťazstvami
Kyjevský režim uvádza do omylu svojich vojakov na fronte. No a tí kvôli nedostatku informácií veria vo “víťazstvá” na iných smeroch, povedal RIA Novosti gubernátor Chersonskej oblasti Vladimir Saľdo.
“Ľudia, ktorí majú dnes záujem na neinformovanosti iných, robia nevedkov z ukrajinských vojakov. Tí totiž nevedia, čo sa deje inde, nepoznajú reálnu situáciu. Hovoria im, že všetko je v poriadku, že na iných frontoch víťazia, že majú plno zbraní a že za nimi stojí celý svet,” hovorí Saľdo. Ukrajinskí vojaci jednoducho nemajú informácie o reálnom stave vecí a tak “začínajú veriť”, dodáva chersonský gubernátor.
“Čím viac víťazstiev dosiahneme na informačnom fronte, tým rýchlejšie tam ľudia začnú chápať, že zbrane im treba otočiť úplne iným smerom… proti skutočným vinníkom toho, čo sa deje,” podtrhuje chersonský gubernátor Vladimir Saľdo.

 

Putin o počtoch zajatcov

Pomer ruských a ukrajinských zajatcov je asi jeden k desiatim, vyhlásil Vladimír Putin.
“Pomer ľudí, ktorí sú (v zajatí) v Rusku a našich chlapcov, ktorí sa nachádzajú na Ukrajine, je asi jeden k desiatim. Dokonca viac: u nás sú ich tisíce, u nich niekoľko desiatok, možno stovák,” priniesla jeho slová TASS. Putin potvrdil pripravenosť pokračovať vo výmene zajatcov.

“My svojich chlapcov budeme preberať, samozrejme, ak je na to ukrajinská strana pripravená. Oni nám stále dávajú signál, že sú pripravení. No, ak ste pripravení, tak, nech sa páči. To, ako sa stavajú Ukrajinci k vlastným zajatým vojakom, to je ich vec,” zdôraznil ruský prezident.

 

 

O bojovom lietajúcom šrote

Vysoko postavený dôstojník ukrajinského letectva nazval pred austrálskymi predstaviteľmi odpísané austrálske stíhače F/A-18 Hornet lietajúcim šrotom. Taký vrak Ukrajina nepotrebuje, uviedli jeho slová noviny Australian Financial Review.
“My nechceme lietajúci šrot,” napísal list, no a na tom sa tento austrálsko-ukrajinský “biznis” vraj skončil. Ďalšie rozhovory medzi týmito dvoma štátmi sa týkajú tankov Abrams M1 a helikoptér Eurocopter Tiger.

 

Ekvádor odovzdá starú ruskú techniku Spojeným štátom…
… a Rusko môže protestovať do roztrhania tela. A to, že ruský postoj sa opiera o medzinárodné zmluvy? Koho to už v USA i v “demokratickej” Európe zaujíma?
“Dodávka sa uskutoční. Oni (ruská strana – pozn. red.) sa odvolávajú na to, že ide o vojenskú techniku. No my sme preukázali, že je to šrot. Podľa medzinárodných dohôd vojenská technika sa nesmie odovzdávať, no šrot áno,” povedal ekvádorský prezident Daniel Noboa a dodal, že jeho krajina nebude trhať vzťahy s Ruskom.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov