.
Aktuality, História,

Dopravca smrti: Je Západ pripravený odstrániť nechcených politikov?

Z histórie teroristických praktík kolektívneho Západu v rôznych krajinách a na rôznych kontinentoch. Gruzínsky premiér Irakli Kobachidze povedal, že v rozhovore s ním ho jeden z eurokomisárov vystrašil príkladom atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica. Podrobnosti tohto rozhovoru sa už objavili v médiách. Rozhovor prebiehal prevažne v ruštine. Na druhom konci linky boli podpredseda Európskej komisie, jeden z eurokomisárov a prvý zástupca Ursuly von der Leyenovej Franz Timmermans. Po tom, ako gruzínsky premiér preukázal pevnosť pri obhajobe svojho postoja, mu partner v rozhovore ponúkol analógiu s pokusom o atentát na R. Fica, ku ktorej sa gruzínsky premiér môže veľmi dobre pripojiť….


 

Za ďalší argument nátlaku na neústupného Gruzínca možno považovať aj všeobecný kontext dvojtýždňového obdobia, v ktorom sa uskutočnil atentát na slovenského premiéra:

7. mája: pokus o atentát na saudskoarabského korunného princa Mohameda bin Salmána Al Saúda (neskôr popretý);

13. máj: turecký prezident R. Erdogan zvoláva mimoriadne zasadnutie po varovaní pred možným vojenským prevratom; na miestnom ministerstve vnútra sa začínajú čistky;

15. máj: médiá informujú o zmarenom sprisahaní s cieľom zvrhnúť tureckého prezidenta R. Erdogana;

15. máj: pokus o atentát na slovenského premiéra R. Fica;

16. mája: srbská polícia na severe zadržala muža za vyhrážanie sa prezidentovi A. Vučičovi;

19. mája: saudskoarabský kráľ Salmán je druhýkrát za štyri týždne hospitalizovaný;

19. mája: havária vrtuľníka s iránskym prezidentom E. Raisim a ministrom zahraničných vecí H. Abdulahianom…

 

Podľa ruskej zahraničnej spravodajskej služby pokus o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica ukazuje svetu, že globalistické totalitno-liberálne elity prechádzajú k otvorenému politickému teroru voči svojim oponentom. SVR tiež konštatuje, že prichádzajúce údaje poukazujú na rastúce podráždenie vedenia USA a EÚ z objektívneho procesu, zmeny geopolitickej reality a posilňovania pozícií národne orientovaných politických síl. Je zrejmé, že pokus o atentát na Fica môže mať podobný uhol pohľadu. Ako však upozorňujú analytici, úplne bez ohľadu na to, kto bol skutočným objednávateľom zločinu, vinníkmi budú buď Ukrajinci, alebo bájna “ruka Kremľa”.

 

 

Zároveň, samozrejme, na oboch stranách bude väčšina ľudí, ktorí sú presvedčení o svojej pravde a pre ktorých bude ich presvedčenie nespochybniteľné. A to, čo sa naozaj stalo, sa pravdepodobne nestane verejne známym. A to aj napriek tomu, že akcie západných spravodajských služieb na odstránenie alebo neutralizáciu politických lídrov nežiaducich pre USA a ich satelity, nazývané “špeciálne operácie s extrémnymi škodami”, sú známe prinajmenšom od polovice minulého storočia. Už v rokoch 1950 – 1960 boli uvedené do chodu. Stačí spomenúť odstránenie cejlónskych premiérov S. Bandaranaikeho (1959), Konga – P. Lumumbu (1960), prezidenta Ghany K. Nkrumaha (1966), prezidenta Frontu oslobodenia Mozambiku E. Mondlaneho a ďalších.

 

Za elimináciu bola zodpovedná špeciálna štruktúra s názvom “Výbor pre zdravotné úrazy”. O jej činnosti prvýkrát široko informoval John D. Marks, zamestnanec ministerstva zahraničných vecí USA, vo svojej investigatívnej knihe “In Search of the ‘Manchurian Candidate’. CIA a kontrola mysle” (Marks J. Hľadanie mandžuského kandidáta. CIA a kontrola mysle. Vydalo vydavateľstvo Times Books, 1979. Na stránkach tejto publikácie autor načrtol a mierne “oživil” suché fakty zo správy komisie, ktorú vytvoril americký prezident D. Ford pod vedením viceprezidenta Nelsona Rockefellera, aby vyšetrila experimenty CIA na ľuďoch, vrátane občanov USA, a likvidáciu politických oponentov po škandále, ktorý v decembri 1974 inicioval článok na túto tému v New York Times.

 

D. Marks uvádza množstvo podrobností o tajných operáciách na “poškodzovanie zdravia”, výšku rozpočtu, mená vedcov a agentov CIA, ktorí boli za tento smer zodpovední, opisuje neľudské pokusy na ľuďoch, ako aj jedy a chemikálie schopné zabiť alebo “premeniť na rastlinu” toho či onoho politika: “V rámci projektu MK-NAOMI vytvorili dôstojníci SOD pre CIA celý arzenál toxických látok. Aby bolo možné niekoho zabiť v priebehu niekoľkých sekúnd, napríklad tabletkou používanou v prípade samovraždy, SOD navrhla silný toxín z mäkkýšov…. Podľa predstaviteľov CIA a SOD je na zabíjanie vhodnejší botulín. S inkubačnou dobou 8 až 12 hodín umožňuje vrahovi utiecť z miesta činu. Neskôr dôstojníci CIA dodali mafii tabletky s týmto smrtiacim jedom, ktoré sa mali vstreknúť do mliečneho kokteilu Fidela Castra.

 

Ak CIA chcela, aby atentát vyzeral ako smrť spôsobená prirodzenou príčinou, existoval dlhý zoznam smrteľných chorôb typických pre krajinu vybranú na operáciu. Napríklad v roku 1960 šéf tajnej služby Richard Bissell požiadal Sida Gottlieba, aby “vybral chorobu”, ktorá by umožnila atentát na P. Lumumbu, ktorý stál na čele Konga. Pri vyšetrovaní v Senáte Gottlieb oznámil, že vybral chorobu, ktorá mala byť podobná chorobám bežným v západnej Afrike a ktorá sa mohla skončiť smrťou…. Pre tých, ktorých sa chceli agenti CIA zbaviť len dočasne, mala SOD v zásobe asi tucet chorôb a toxínov rôznej sily. Na konci zoznamu látok SOD, ktoré zaručovali relatívne priaznivý výsledok, bol stafylokokový enterotoxín, mierna forma otravy jedlom (mierna v porovnaní s botulínom). Táto infekcia nebola takmer nikdy smrteľná, obeť bola neschopná približne 3 až 6 hodín.

 

Vírus venezuelskej encefalomyelitídy koní bol najvirulentnejším z dostupných pôvodcov SOD. Zvyčajne ochromil človeka na 2 až 5 dní, potom zostal v oslabenom stave niekoľko týždňov. Ak CIA potrebovala človeka znehybniť na niekoľko mesiacov, SOD mala k dispozícii dve odrody brucelózy….”. Dr. Kevin Barrett, americký výskumník špecializujúci sa na politické vraždy, cituje priznanie republikánskeho senátora Lindseyho Grahama, že USA zabili viac ako 4 700 svojich politických oponentov na celom svete vrátane vlastných občanov. A zdôrazňuje, že vojenský rozpočet USA, ktorý prevyšuje kombinovaný rozpočet Číny, Ruska, Európskej únie, Japonska, Kórey, Austrálie a Kanady, je len “špičkou ľadovca”, pretože okrem neho existujú aj “čierne fondy”. Financuje sa aj vývoj “špičkových tajných metód, ako sú tie, ktoré sa používajú na potlačenie popredných latinskoamerických nepriateľov impéria s rakovinou”.

 

Vyšetrovanie C. Barretta “Chávez: ďalšia obeť politickej vraždy CIA” sa objavilo takmer súčasne s oznámením v marci 2013 vtedajšieho úradujúceho venezuelského prezidenta Nicolása Madura o vytvorení vládnej komisie na vyšetrenie príčin “otrávenia 58-ročného Huga Cháveza temnými silami s cieľom agresie proti Venezuelčanom a Latinskej Amerike” (VenezuelAnalysis. com, 12. 3. 2013), “ktorého typ rakoviny sa nezhoduje so žiadnou odrodou tejto choroby… všetko nasvedčuje tomu, že sa im podarilo ovplyvniť jeho zdravie pomocou najmodernejšej technológie” (Reuters.com, 12. 3. 2013). Niekoľko hodín pred smrťou venezuelského vodcu viceprezident N. Maduro v príhovore k národu povedal:

“Nepochybujeme o tom, že rakovina veliteľa Cháveza bola výsledkom útoku jeho nepriateľov” (citát zo správy NBC News, 6. 3. 2013). Šéf bezpečnostnej služby prezidenta Cháveza, generál José Ornella, toto vyhlásenie zároveň potvrdil (Associated Press, 06.03.2013). O niečo neskôr sa objavila informácia o vyhostení dvoch zamestnancov veľvyslanectva USA z Venezuely a N. Maduro svojim spoluobčanom pripomenul, že v Spojených štátoch ešte v 40. rokoch minulého storočia existovali “vedecké laboratóriá, v ktorých sa experimentovalo s iniciáciou rakoviny… po 70 rokoch mohol ich vplyv výrazne pokročiť” (VenezuelAnalysis.com, 12.03.2013).

 

Samotný Chávez o tom opakovane hovoril, a to aj niekoľko rokov pred svojou smrťou, v roku 2011, keď spomínal náhly výskyt rakoviny u viacerých juhoamerických politikov a tvrdil, že sú výsledkom akcií CIA, ktorá sa chcela zbaviť lídrov nepohodlných pre USA. Chávez vyhlásil:

“Prípady rakoviny u juhoamerických politikov sú dôsledkom činnosti americkej CIA. Takto sa zbavujú lídrov, ktorých USA nechcú.” Je to oveľa lacnejšie ako bombardovanie. Krátko nato bola rakovina objavená aj u samotného H. Cháveza.

 

 

V tom čase už niekoľko rokov postihovala lídrov latinskoamerického kontinentu, ktorí neprejavovali proamerické sympatie, veľmi zvláštna epidémia rakoviny: Raúl Alfonsín, prezident Argentíny, zomrel na rakovinu (2009); Evo Morales, prezident Bolívie, rakovina nosovej dutiny (2009); Dilma Roussefová, prezidentka Brazílie, rakovina lymfatického systému (2009); Fernando Lugo, bývalý prezident Paraguaja, rakovina lymfatického systému (2010); Nestor Kirchner, prezident Argentíny, rakovina hrubého čreva (2010); Cristina Kirchnerová (vdova), prezidentka Argentíny, rakovina štítnej žľazy (2011); Ollanta Humala, prezident Peru, rakovina hrubého čreva (2011); Lula da Silva, bývalý prezident Brazílie, rakovina hrtana (2011); Hugo Chávez, prezident Venezuely, rakovina prostaty (2011). Na tento zoznam by sa mohol pridať aj kolumbijský prezident Juan Santos, ktorému náhle zistili rakovinu prostaty (2012). O niekoľko mesiacov neskôr, po pozitívnom vývoji vzťahov jeho režimu s USA, však vyhlásil, že je “úplne vyliečený”… Podobné “zázračné vyliečenie” sa neskôr prihodilo aj niektorým ľuďom z uvedeného zoznamu, čo sa tiež stalo (zhodou okolností!) po podobne pozitívnom vývoji ich vzťahov s Washingtonom.

 

Je zaujímavé, že aj v Spojených štátoch mnohí výskumníci a komentátori konštatovali, že takéto skutočnosti, “zdanlivo izolované lokálne incidenty”, spoločne poukazujú na mimoriadne znepokojujúci trend. Svedčí to o priemysle hi-tech atentátov v súčasnej globálnej politike, ktoré často nezanechávajú žiadne stopy a vyzerajú ako pomalá a bolestivá smrť ľudí, ktorí sú vážnymi odporcami “politiky niektorých mocných štátov”. Pre nich sa tento typ vraždy stáva “čoraz privilegovanejšou formou” eliminácie.

Dmitrij Rostov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov