.
Aktuality, Bezpečnosť,

Židovská otázka rozdeľuje Ameriku. Študenti v USA podporujú propalestínske protesty

USA, 30. máj 2024 (AM) – Rozsah protiizraelských protestov v USA je ohromujúci. 65 % amerických študentov podporuje propalestínske protesty. Na Kolumbijskej univerzite bol židovským profesorom zakázaný vstup na akademickú pôdu z obavy, že ich príchod “povedie k pogromom”, a židovským študentom bolo odporučené, aby sa zdržali účasti na prednáškach.


 

V Amerike sa hovorí o novom roku 1968. Tak ako pred viac ako polstoročím, študentské nepokoje zachvátili všetky univerzity v krajine. Zúčastňuje sa na nich až 70 percent študentov, od začiatkuprotestov bolo v celej krajine zatknutých viac ako 2 000 študentov a vlna nepoľavuje.

 

Rovnaká ľavicová agenda, rovnaké ľavicové heslá… Sú tu však významné rozdiely. Protesty mládeže z roku 1968 boli namierené proti “establishmentu”, t. j. tradičným autoritám Ameriky a jej konzervatívnej väčšine. Heslá súčasného protestu sú radikálne protiizraelské. Presnejšie, antiamerikanizmus tu susedí s antiizraelizmom: “Smrť Amerike” a zároveň “Nech žije intifáda!”, “Od rieky k moru, Palestína bude slobodná!” (t. j. priame popretie legitimity palestínskeho národa, Izraela) – a napokon: “My sme Hamas”!

 

“Smrť Amerike” je pochopiteľné, ale “Hamas”? Nie, samozrejme, nová ľavica bola vždy na strane Palestínčanov, čo je pre ľavicovú paradigmu normálne: ľavica je na strane utláčaných, proti silnému štátu. Izrael, podporovaný USA a celým bielym establišmentom, je práve tým druhým: v očiach ľavice je to typický kapitalistický imperialistický dravec s raketami namierenými na všetky strany. Na druhej strane Palestínčania sú typickou utláčanou menšinou.

 

 

To je pochopiteľné. Ale tu je prieskum! Podľa nedávnych prieskumov 65 % amerických študentov podporuje propalestínske protesty. Protestujúci zároveň požadujú, aby ich alma mater prerušila všetky vzťahy s Izraelom. Na Kolumbijskej univerzite je židovským profesorom zakázaný vstup na akademickú pôdu z obavy, že ich vystúpenie “povedie k pogromom”, a židovským študentom sa odporúča, aby sa zdržali účasti na prednáškach.

 

V Atlante pochodujú anarchisti v arafatke s transparentmi s nápismi: “Z Atlanty do Palestíny”. A ľavicový sektár Malcolm Harris na CNN pochválil antisemitské graffiti zanechané na stenách synagógy v Pensylvánii a vysvetlil, že význam hákového kríža sa teraz zmenil “z nacistickej hrozby na odsúdenie genocídy”.

 

Mimochodom, je tu ďalší zásadný rozdiel. Takmer všetci hrdinovia študentských nepokojov v roku 1968 boli Židia. Jurij Slezkin, profesor histórie na Kalifornskej univerzite, vo svojej knihe “Vek ortúti. Židia v modernom svete” píše: “V prvej polovici 60. rokov tvorili Židia (5 % všetkých amerických študentov) 30 až 50 % členov a viac ako 60 % vedúcich predstaviteľov SDS (Študenti za demokratickú spoločnosť); šesť z jedenástich členov Riadiaceho výboru Hnutia za slobodu slova v Berkeley; tretina Weathermenov, ktorých zatkla polícia; 50 % členov kalifornskej “Strany mieru a slobody”; dve tretiny bielych účastníkov “Jazdy za slobodu”, ktorí prišli na Juh v roku 1961 bojovať proti rasovej segregácii; tretina až polovica dobrovoľníkov “Mississippi Summer” v roku 1964… a 90 percent vzorky radikálnych aktivistov Michiganskej univerzity…”.

 

 

Dnes je situácia trochu iná. Nie, niektoré židovské organizácie sú stále na strane výtržníkov. Napríklad Židovský hlas za mier (JVP), ktorý stojí po boku hlavnej vlajkovej lode protestov, SJP (Students for Justice in Palestine). Celková polarizácia je však iná: “antisionistickí” študenti verzus obyvatelia Ameriky, ktorí nepodporujú “antisemitské výčiny”. Prieskum verejnej mienky spoločnosti Morning Consult ukazuje, že 76 % voličov má negatívny názor na “násilie na akademickej pôde”.

 

Najviac nás však prekvapí, keď sa pozrieme na sponzorov protestov. To, že medzi nich patria katarské nadácie a CAIR (Rada pre americko-islamské vzťahy), ktorá je vlastne základňou Moslimského bratstva v USA, nie je prekvapujúce. (Mimochodom, túto organizáciu a americkú ultraľavicu spája Huma Abedinová, priateľka a spolupracovníčka Hillary Clintonovej). Hlavnými sponzormi protestujúcich sú však, napodiv… Sorosove a Rockefellerove nadácie, t. j. všetci tí istí židovskí globalisti, o ktorých už otvorene píše mainstreamová tlač.

 

Na záver ešte jedna zvláštnosť. Americkým voľbám 2020 predchádzali dve hlavné témy sezóny: pandémia Coovid-19 a protesty BLM. Práve tie pomohli demokratom zrušiť všetky Trumpove úspechy (najnižšia miera nezamestnanosti, oživenie národného podnikania a ekonomiky ako celku), spustiť volebný maratón a vyhrať s využitím hlasovania poštou a kontroly volebných okrskov a sčítavania hlasov.

 

Dnes však protesty hrajú proti demokratom. Ich ultraľavicový elektorát sa búri, čo na jednej strane štiepi stranu a na druhej strane ide Robertovi Kennedymu ml. Protesty zároveň zatiaľ majú len malý vplyv na Trumpove postoje. Okrem toho, že mu pridávajú na sympatiách bohatých Židov a vplyvných židovských organizácií.

 

 

V Bidenovom vlastnom postoji sú zvláštnosti. Začína vyvíjať čoraz väčší tlak na Izrael. To dráždi samotný Izrael aj americkú mainstreamovú tlač, ktorá je prirodzene proizraelská. Zároveň Biden sám dosť represívne potláča protesty a neuzatvára žiadne dohody s „extrémistami“. Odsudzuje však vojnovú stratégiu, ktorú zvolil Netanjahu. Skutočne: bombardovanie obytných štvrtí Gazy, prinútenie obyvateľov opustiť svoje domovy a ich následné zrovnanie so zemou – čo je to, ak nie forma genocídy? Biden musí neustále kričať na Netanjahua, ktorý sebavedome pokračuje v globálnej humanitárnej katastrofe v Gaze, pričom bezostyšne “pľuje” na výkriky z Washingtonu a OSN.

 

A nakoniec to najzaujímavejšie. Na pozadí celého tohto bláznivého procesu sa začína odvíjať iný – opačný – proces. Prvého mája americký Kongres takmer jednomyseľne schválil zákon o boji proti antisemitizmu, čo vyvoláva vlnu pobúrenia medzi bežnými americkými konzervatívcami. Po prvé, návrh zákona je v hrubom rozpore s prvým dodatkom – slobodou prejavu ako základnou americkou konzervatívnou hodnotou. Po druhé, jeho znenie je také vágne a neurčité, že do jeho pôsobnosti patria aj kanonické texty Nového zákona a kresťanskí svätci.

 

Niet pochýb o tom, že to boli „antisemitské“ protesty, ktoré podnietili prijatie zákona zameraného predovšetkým proti propalestínskym akciám. Možno práve tá nám dáva kľúč k tomu, čo sa deje: plánujú globalistické špičky nemenej majstrovský gambit ako protesty BLM a Covid-19 z predchádzajúcich volieb? Lenže teraz sa bude hrať na „antisemitskú kartu“. Možno bude Trumpovi dokonca umožnené vyhrať. V tomto prípade sa však protesty obrátia proti nemu a krajinu bude čakať scenár vzdialene opísaný vo filme Občianska vojna.

Vladimír Možegov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov