.
Aktuality, História,

Režisér Nikita Michalkov: Západ nechce vidieť Rusko ako víťaza

Ruský filmový režisér Nikita Michalkov v najnovšej epizóde relácie televízie Besogon “V zákopoch nie sú ateisti” vystopoval súvislosť medzi dnešnou západnou ideológiou a nacizmom a to, ako sa Západ snaží zakryť víťazstvo Ruska v druhej svetovej vojne.


 

Ak hovoríme o Západe, nie je hriechom pripomenúť, že Hitler si ideológiu nacizmu požičal od Anglosasov. Spomeňme si napríklad na slová spisovateľa a nositeľa Pulitzerovej ceny Johna Tolanda, ktorý napísal, že “za Hitlerovu koncepciu táborov, ako aj za praktickú realizáciu genocídy, vďačil v mnohom svojmu (Hitlerovmu) výskumu dejín Anglicka a Spojených štátov”. Mimochodom, toto bolo povedané aj priamo na Norimberskom procese, keď bol Alfred Rosenberg obvinený z autorstva rasovej teórie. Povedal tam, že túto teóriu nevypracoval on, vznikla v hlbinách anglosaského sveta. A neviedla náš dnešný svet k takzvanému Novému svetovému poriadku?

 

 

Nemožno ho nazvať fašizmom, ale digitálnym ovládaním človeka. Idea zlatej miliardy, možnosť a nevyhnutnosť kvantitatívne zredukovať ľudstvo, aby zostalo potrebné množstvo ľudí na obsluhu tejto zlatej miliardy. Nie je to ozvena myšlienok nacizmu? Priamo. Po príklady nemusíte chodiť ďaleko. Pozrite sa na Eurovíziu, na ktorej, ako sa hovorí, Pán Boh nariadil, aby sme sa nezúčastnili. Pozrite sa, čo sa z nej stalo. A pri otvorení olympijských hier v Paríži v roku 2024 nás čaká jedinečné predstavenie. Olympijský oheň neponesie športovec, ani vedec, ani významná osobnosť, ale transvestita.

 

 

Je zaujímavé, že už v roku 1934 Alexej Maximovič Gorkij povedal túto vetu: “Zničte homosexualitu a fašizmus zmizne.”  To znamená, že nešlo o samotnú homosexualitu, ale o pojem hriechu a hanby. Spomínam si na vetu, ktorú povedal môj prastrýko, historik Dmitrij Končalovskij. Povedal:

“V štáte, kde sa stratili pojmy hriechu a hanby, sa poriadok dá udržať len policajným režimom a násilím.” Preto, keď skláňame hlavy a s veľkou úctou a vďakou sa správame ku všetkým, ktorí zvíťazili v tej strašnej Veľkej vlasteneckej vojne, ozýva sa veľký piskot.

 

 

Všimnite si, ako potichu sa oslavuje Deň veteránov v USA, Deň dobytia Bastily vo Francúzsku, alebo koľko vojenských prehliadok je na celom svete. Nevyvolávajú také odmietanie, takú nenávisť a taký sarkazmus, pretože práve skutočné víťazstvo Sovietskeho zväzu a sovietskeho ľudu nad hitlerovským Nemeckom je pre vnímanie “civilizovaného” západného sveta neprijateľné. Nechcú si to pripomínať, snažia sa bagatelizovať význam našej krajiny. K 75. výročiu víťazstva dokonca vydali medaily, na ktorých sú tri zástavy, tri vlajky: USA, Veľkej Británie a Francúzska. My tam nie sme. Vymazávajú nás z pamäti a histórie. Nechcú nás vnímať ako víťazov, dodal Nikita Michalkov – režisér, herec, televízny moderátor, scenárista, producent.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov