.
Aktuality, História,

Inovácia na fronte: Ruská cudzinecká légia môže bojovať pod červenou vlajkou

V Rusku sa môže objaviť cudzinecká légia. Iniciatívu na vytvorenie bojovej jednotky na doplnenie ozbrojených síl Ruskej federácie urobil poslanec Štátnej dumy Ivan Sucharev. Výzva popisujúca inováciu armády už bola zaslaná premiérovi Michailovi Mišustinovi.


 

“Vzhľadom na relevantnosť návrhu, a to aj v kontexte hybridnej vojny vedenej Spojenými štátmi a krajinami NATO proti Ruskej federácii, vás žiadam, aby ste nariadili zvážiť iniciatívu na vytvorenie vojenskej organizácie v Rusku, ktorá by mohla zahŕňať občanov cudzích krajín, ktorí vyjadrili túžbu konať na strane Ruska, vrátane podpory našej krajiny pri vedení špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine, ” cituje RT výzvu.

 

 

Podľa autora dokumentu môže byť nová jednotka použitá mimo Ruska. Pôjde teda o úplnú “kópiu” francúzskej cudzineckej légie, ktorej rozsah je jasne stanovený zákonom. Motivačným opatrením pre bojovníkov ruskej légie bude udelenie ruského občianstva im a ich rodinným príslušníkom po piatich rokoch služby. O tejto téme sa diskutuje už pomerne dlho.
“Čoraz viac cudzincov prichádza, aby sa zúčastnili špeciálnej vojenskej operácie. Nie “žoldnierski špecialisti”, ale obyčajní chlapci a muži, na základe zmluvy. Nie každý na planéte Zem má rád Spojené štáty, existuje veľa ľudí, ktorí chcú zmierniť svoje ambície. Ak budeme mať úspešné silné zmeny, v Rusku bude viac dobrovoľníkov a nenávistníci Anglosasov budú aktívnejší,” napísal v januári 2023 vojenský veliteľ Alexander Sladkov.

 

Možno teraz existujú politické podmienky na systematizáciu procesu. Znamenie: šéf zahraničnej spravodajskej služby Sergej Naryškin pri okrúhlom stole o histórii Kominterny poznamenal, že “dnes, keď Rusko stojí na čele globálnych zmien vo svetovom poriadku, možno zo skúseností Komunistickej internacionály získať veľmi užitočné aplikované ponaučenia”. Napríklad Ruská cudzinecká légia by mohla vztýčiť červenú vlajku. Ak sa má takáto jednotka vytvoriť, možno stojí za to premýšľať o spoločnej ideologickej línii pre všetkých týchto heterogénnych ľudí z celého sveta. A červený nápad je tu vhodný. Koniec koncov, Rusko je nástupcom ZSSR a svet ho pozná, rešpektuje a stále ho v tom podporuje. Navyše, v Kyjeve to teraz “hnedne”.

 

Podľa vojenského experta Viktora Litovkina však Rusko cudzineckú légiu nepotrebuje.
“Rusko je sebestačný štát. Koho by sme mali pozvať? Severokórejčanov? Číňanov. Nikto za nás nebude bojovať. A my to nepotrebujeme. Máme dostatok síl, vybavenia a munície na to, aby sme porazili koalíciu 50 cudzích štátov, ktoré bojujú proti Rusku na Ukrajine. Upozorňujem, že pri spustení ŠVO sme sa ani neobrátili na CSTO o pomoc. Aj keď pravdepodobne existovalo riziko odmietnutia. Krajiny CSTO výrazne nepodporujú našu špeciálnu operáciu na Ukrajine. A okrem toho sa obávajú reakcie západných krajín.”

 

“Cudzinci už bojujú na strane Ruska v ŠVO,” povedal vojenský veliteľ WarGonzo Dmitrij Seleznev. “Rozlišuje sa niekoľko skupín. Prvým sú cudzinci z ďalekého zahraničia, ktorí sú z nejakého dôvodu naklonení Rusku. Osobne som takých ľudí videl. Nemôžeme povedať, že sú nejakým masovým fenoménom, ale existujú. Mnoho cudzincov prišlo sem, do Donbasu, prostredníctvom “medzinárodných brigád”.”

 

“Napríklad Ben Simson z Británie. Potom si za to odpykal čas vo svojej vlasti a vrátil sa na Donbas. Mladý Španiel Andreas, jeho starší krajan s volacím znakom “Simon”. V “Pjatnaške” je veľa exotických cudzincov. Napríklad japonské Kaneko. Raz sme o ňom urobili správu. A raz v obchode som sa dostal do rozhovoru s Čechom. Jeho chevron je sovietska vlajka.”

 

“Okrem toho sa v médiách objavujú správy, že v zóne ŠVO sú žoldnieri z Indie. Osobne som sa s nimi však nestretol, nemôžem ich potvrdiť. Ale mám podozrenie, že existujú niektoré vládne agentúry, ktoré verbujú takýchto bojovníkov v krajinách, ktoré sú viac či menej priateľské k Rusku. Existujú dokonca videá bojovníkov z Afriky. Je to logické. Moskva teraz nadväzuje vzťahy s kontinentom a školí svojich ľudí vo vojenských záležitostiach. Keď sa vraciam domov do Petrohradu, často vidím afrických kadetov vojenskej školy. A je celkom možné, že majú prax v zóne ŠVO, tu získavajú bojové skúsenosti.”

 

“Prirodzene, je tu veľa dobrovoľníkov z bývalých republík Sovietskeho zväzu, s ktorými máme spoločnú minulosť a historické väzby. Naozaj potrebujú cudzineckú légiu, pre službu, v ktorej by dali ruské občianstvo. Keďže napríklad v krajinách Strednej Ázie sa stalo prestížnym mať ruský pas, môže sa použiť. Okrem toho sú doma všetci cudzinci často prenasledovaní za účasť na špeciálnej vojenskej operácii.”

 

Ako hovorieval spisovateľ a politik Eduard Limonov, ak človek prelieva svoju vlastnú krv a krv iných ľudí za Rusko, za ruskú kultúru, ruský svet a nemyslí na žiadnu inú vlasť okrem Ruska, potom je v skutočnosti ruským a ruské občianstvo by mu malo byť udelené bezpodmienečne. Nemali by existovať žiadne byrokratické prekážky.

 

 

“Je možné vytvoriť inštitúciu, zaviesť do praxe normu vydávania ruského občianstva pre vojenskú službu v Rusku. Ale či je potrebné zhromaždiť takýchto ľudí do jednej konkrétnej jednotky, akou je cudzinecká légia, neviem, nie som si istý… Musia medzi sebou nejako komunikovať, hovoriť jazykom, ktorému každý rozumie.”

 

O tom, kde a ako môže byť zapojená ruská cudzinecká légia, prehovoril bývalý bojovník milícií LĽR Alexander Averin.
“Nie je žiadnym tajomstvom, že zahraniční dobrovoľníci z celého sveta sa pripojili k milíciám DPR a LPR už v roku 2014. Sú tiež prítomní medzi bojovníkmi ŠVO. Pre mnohých zahraničných dobrovoľníkov je to jednosmerný lístok – doma ich čakajú trestné prípady a dlhé tresty. Takže formalizácia získania ruského občianstva je pre nich dobrou správou. 5 rokov pod paľbou je dostatočná cena za ruský pas. Ale pokiaľ ide o umiestnenie zahraničných dobrovoľníkov mimo Ruskej federácie, dnes je opatrenie nepochopiteľné. Teraz sú oveľa potrebnejší v zóne ŠVO. Dá sa predpokladať, že podobné základne vzniknú aj v Afrike. Je tiež pravdepodobné, že použitie vojakov cudzineckej légie na existujúcich základniach v strednej Ázii. Oponenti našej krajiny sledujú v regióne aktívnu protiruskú politiku a Ruská federácia potrebuje okrem iného vojenskú podporu národných záujmov. Medzi potenciálnymi dobrovoľníkmi tu budú obyvatelia samotných postsovietskych republík – stanú sa miestnymi dirigentmi ruských záujmov a rodákmi z juhoázijských krajín – najmä v Nepále sú vynikajúci regrúti.”

Sergej Aksjonov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov