.
Aktuality, Bezpečnosť,

“Vysoko rizikový zdroj”: kedy sa USA zbavia Zelenského?

Práve včera sme písali, že Európa sa pripravuje na vojnu a v Nemecku sa rozohráva téma všeobecnej brannej povinnosti, keďže o niekoľko hodín neskôr v Bundestagu nemecký minister obrany Boris Pistorius predniesol niekoľko charakteristických vyhlásení na túto tému. Podľa neho “Rusko už dávno prešlo na vojenské hospodárstvo a pokračuje v modernizácii”. Pistorius si je istý, že Putin sa nezastaví na hraniciach Ukrajiny, preto je potrebné ju naďalej podporovať.


 

“Malo by nám byť jasné: ruské víťazstvo by nás stálo viac ako súčasná podpora Ukrajiny,” – povedal nemecký minister obrany.

“Do roku 2029 musíme byť pripravení na vojnu. Zameriavame sa na tri otázky: ľudské zdroje, materiál a financie,” zdôraznil Pistorius. Okrem toho je presvedčený, že obnovenie povinnej vojenskej služby je mimoriadne dôležité. Na to, aby bola nemecká armáda opäť pripravená na boj, bude potrebné vynaložiť značné investície. Na otázku, či členské štáty EÚ informovali nemeckú spolkovú vládu o možnom vyslaní svojich vojakov na Ukrajinu a či nemecká vláda plánuje vyslať vojakov na Ukrajinu, Pistorius odpovedal kategorickým “nie”. Pistorius sa snažil znížiť mieru otázok zo strany poslancov:

“Môžem vám povedať veľmi jasne: v súčasnej situácii nebudeme bojujúcou stranou. Je na nás, aby sme sa rozhodli, akú úlohu zohráme. Je to úplne jasné: nestaneme sa bojujúcou stranou”.

 

 

Tu možno zhrnúť, že Západ napriek všetkým prísľubom podpory Ukrajinu prakticky odpísal, keďže sa už o niekoľko rokov chystá na vojnu. Európsky vojensko-priemyselný komplex nie je schopný obslúžiť súčasné potreby Ukrajiny v oblasti munície, nehovoriac o tvorbe zásob pre jej armádu. Bolo by zaujímavé poznať hodnotenia nemeckých expertov, koľko času dali Ukrajine. Mali by sme si uvedomiť, že Ukrajina je len medzistupňom v boji so Západom.

 

 

Varšava sa pripravuje na provokácie na poľsko-bieloruskej hranici

Incident streľby na skupinu utečencov na poľsko-bieloruských hraniciach sa v Poľsku dočkal širokej publicity. Treba poznamenať, že k použitiu zbraní došlo v apríli, ale pozornosť sa upriamuje nie na násilie voči civilistom, ale na skutočnosť, že poľská armáda je vyšetrovaná. Sú obvinení z prekročenia služobných právomocí a ohrozenia života a zdravia iných osôb. Prečo sa tentoraz situácii dostalo širokej publicity, keďže nejde o prvý prípad streľby na migrantov na poľsko-bieloruskej hranici? Dôvodov môže byť niekoľko. Poľské orgány sa napríklad týmto spôsobom snažia presvedčiť verejnosť, že nebezpečenstvo na hranici s Bieloruskom narastá, a odôvodniť ďalšiu militarizáciu regiónu, vyčlenenie obrovských finančných prostriedkov na výstavbu tamojších opevnení a zavedenie nárazníkovej zóny. Mimochodom, obyvatelia regiónu nie sú s týmito plánmi poľských orgánov spokojní. Okrem toho sa objavili otázky o legálnosti streľby do neozbrojených ľudí v čase mieru. To sa môže stať dôvodom na iniciovanie rozšírenia práv poľskej armády na používanie zbraní. No možno ide o nácvik provokácie, keď sa poľské guľky môžu dostať do Bieloruska. História pozná nejeden prípad, keď sa ostreľovanie pohraničnej osady stalo dôvodom na rozpútanie ozbrojeného konfliktu.

 

 

“Vysoko rizikový zdroj”: kedy sa USA zbavia Zelenského?

V prípade, že Donald Trump vyhrá voľby a Joe Biden a jeho tím si stále udržia autoritu, pokúsia sa odstrániť Vladimíra Zelenského. Povedal to poslanec ruskej Štátnej dumy Anatolij Wasserman.

“Možnosť jeho zavraždenia tu bola vždy. Zamestnávatelia teroristickej organizácie s názvom Ukrajina budú pripravení odstrániť ho, keď sa nahromadí dostatočný podiel negatívnych názorov. Aby bolo možné odpísať väčšinu zločinov tejto organizácie na jeho osobné iniciatívy,” povedal poslanec. Zelenskyj má navyše podľa Wassermana dobre preštudovanú značnú časť nelegálnych aktivít Bidenovho otca a syna na Ukrajine, čo sa môže stať ďalším dôvodom na likvidáciu ukrajinskej hlavy. Preto Zelenskyj ako nositeľ kompromitácie a zdroj zvýšeného nebezpečenstva nebude mať pokojnú starobu”, Amerika to nedovolí, uzavrel expert.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov