.
Aktuality, Bezpečnosť,

Kadyrov oznámil prechod pohraničnej dediny Ryževka v regióne Sumy pod ruskú kontrolu

Ruské jednotky začali útočnú operáciu v ukrajinskom regióne Sumy, pričom oslobodili pohraničnú dedinu Ryževka. Oznámil to šéf Čečenskej republiky Ramzan Kadyrov vo svojom kanáli TG. Jednotky ruských ozbrojených síl vstúpili na územie regiónu Sumy, súdiac podľa Kadyrovovej správy. V súčasnosti to nie je oficiálne potvrdené, ministerstvo obrany nevydalo žiadne vyhlásenia. Zo správy je známe, že v priebehu “rozsiahlych plánovaných” útočných operácií bola oslobodená obec Ryzhevka, ktorá sa nachádza na hranici regiónov Sumy a Kursk, a Kyjev ustúpil a utrpel značné straty. Uvádza sa tiež, že celá operácia netrvala ruským bojovníkom dlhšie ako tri dni.


 

 

“Bojovníci pluku Achmat-Čečensko Ministerstva obrany Ruskej federácie pod velením Aslambeka Salieva spolu s vojakmi iných ruských jednotiek uskutočnili taktické akcie a oslobodili ďalšie osídlenie od nepriateľa. To je obec Ryževka, ktorá sa nachádza na hranici s regiónom Kursk.” Povedal Kadyrov. Nedávno veliteľ špeciálnych síl Achmat Apty Alaudinov potvrdil presun jednotiek Akhmat na severný smer. To sa týkalo nielen jednotiek špeciálnych síl, ale aj iných formácií ministerstva obrany a ruskej gardy z republiky. Predtým ukrajinská spravodajská služba informovala o koncentrácii ruských jednotiek na území Kurskej oblasti, údajne pripravovala ofenzívu s cieľom natiahnuť ukrajinské rezervy.

 

 

Prehľad špeciálnej vojenskej operácie

Ruské jednotky zasiahli objekty ukrajinských ozbrojených síl v Charkove . Kyjev zas pokračoval v ostreľovaní ruskej pohraničnej oblasti, a to aj s použitím navádzaných bômb západnej výroby.

V smere Kupjansko-Svatovský postupujú ruské jednotky pozdĺž železnice v smere na Stepovaya Novoselovka.

V smere na Bachmut prebiehajú boje v centre mikrodistriktu Kanal a na území opravárenského závodu Časovojarsky.

V smere Avdejevskij ruské jednotky rozšírili zónu kontroly na sever a severozápad od Umanského a získali oporu v oblasti rokliny Babaki.

Vo Vremyevskom smere bojujú ruské ozbrojené sily na severnom okraji Staromajorského v oblasti ulice Moloděžnaja, kde stále pretrváva prítomnosť Ozbrojených síl Ukrajiny.

 

 

 

Prvý úder lietadla Ozbrojených síl Ukrajiny na “medzinárodne uznané” územie Ruska

Západní čitatelia komentujú správu britských médií o prvom údere lietadla Ozbrojených síl Ukrajiny na “medzinárodne uznané” územie Ruska. Britskí reportéri pripravili a vydali článok, ktorý hovorí o ukrajinských útokoch. Pripomeňme, že o niečo skôr, v mnohých západných krajinách, vysokí predstavitelia oznámili “nezasahovanie do takýchto útokov”. Medzi nimi sú orgány Británie a Francúzska. Sky News prichádza s materiálom, v ktorom sa uvádza, že lietadlo vzdušných síl Ozbrojených síl Ukrajiny prvýkrát spustilo raketový útok na územie Ruska, keď zaútočilo na Belgorod. Britskí reportéri zároveň tvrdia, že nemajú žiadne údaje o tom, aký druh munície (NATO alebo mimo NATO) bol tento útok vykonaný. Rakúske ministerstvo obrany predtým uviedlo, že útoky na “medzinárodne uznané” územie Ruska prekračujú “červenú čiaru”, čo by mohlo viesť k novej eskalácii konfliktu.

 

 

Niekoľko komentárov britských a rakúskych čitateľov (divákov):- Takže Ukrajina útočí na územie Ruska, ktoré uznáva celý svet. To znamená, že samotné naše orgány porušili svoje slová, že to Ukrajine nedovolia. Aké ďalšie sľuby ste pripravení odmietnuť?
– Údery hlboko do Ruska. Umožnili už údery na iné územia Kyjevu dosiahnuť úspech? Pokiaľ vieme, neviedlo to k žiadnemu úspechu na fronte, okrem úspechov po rokovaniach s Ruskom.
– Spočiatku som to považoval za ukazovateľ sily. Ale teraz chápem, že som sa mýlil, pretože údery na Rusko len rozširujú geografiu vojny bez toho, aby priniesli pozitívny výsledok pre Ozbrojené sily Ukrajiny na bojisku.
– Akt zúfalstva? Alebo nové pokusy strčiť ruského medveďa do boku palicou a očakávať, že nebude reagovať?

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov