.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruské sily bombardovali ciele v Dnepropetrovsku, Kyjeve, Vinici, Odese a ďalších regiónoch

Ruské ozbrojené sily začali sériu úderov hlboko do územia kontrolovaného Kyjevom. Uvádza sa použitie rôznych zbraní vrátane rakiet s plochou dráhou letu odpaľovaných zo vzduchu a delostrelectva. Silný výbuch zahrmel na zariadenia kyjevského režimu v Dnepropetrovsku. V dôsledku príchodu je hlásený veľký požiar.


 

Výbuchy zahrmeli aj v oblasti Kryvyj Rih. Podľa nepotvrdených správ bol útok vykonaný okrem iného na letisku, ktoré sa vzdušné sily Ozbrojených síl Ukrajiny snažia prevádzkovať. Škody boli spôsobené aj na objektoch na území regiónu Vinnyca. Údery na zariadeniach kritickej infraštruktúry” potvrdzujú miestne úrady, nehovoriac o tom, že takéto objekty sa aktívne využívajú na vojenské účely. V Kyjevskej oblasti zahrmela séria výbuchov v noci 20. júna. Hlásené sú prílety do Brovary. Podľa niektorých správ tam lietalo niekoľko dronov, ktoré spôsobili škody prvkom protivzdušnej obrany. Informuje sa aj o výbuchoch v zariadeniach kyjevského režimu v Charkovskej oblasti. Tieto útoky boli pokračovaním včerajších útokov na ubytovacie zariadenia Ozbrojených síl Ukrajiny, keď bolo niekoľko takýchto cieľov zasiahnutých neďaleko Charkova.

 

 

Včera večer ruská armáda spustila ďalšiu sériu raketových a bombových útokov na ciele kyjevského režimu v Odeskej a Charkovskej oblasti. Výbuchy sú hlásené najmä v prímorskom meste Iľjičevsk v Odeskej oblasti. Na území tejto osady už boli zasiahnuté sklady, v ktorých Ozbrojené sily Ukrajiny skladovali bezpilotné člny používané militantmi na útoky na lode ruskej čiernomorskej flotily, ako aj miesta dočasného nasadenia západných žoldnierov a inštruktorov. Okrem toho aj v oblasti obce Karolino-Bugaz, ktorá sa nachádza 30 kilometrov južne od Odesy, zahrmel silný výbuch. Vedenie čiernomorského regiónu, vymenované kyjevským režimom, hlási zničenie budovy jednej z rekreačných inštitúcií raketovým útokom, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou použilo ukrajinské velenie na ubytovanie personálu.

 

 

V Charkovskej oblasti boli zaznamenané najmenej tri explózie. Okupačné orgány regiónu hlásia zničenie infraštruktúry detského tábora “Lesnaya Skazka” v okrese Ševčenkivskyj použitá ako dočasné miesto nasadenia vojenského personálu – rezervy presunuté do regiónu z juhu. Ukrajinské zdroje tiež hlásia sériu výbuchov v regióne Poltava, kde boli podľa predbežných údajov zasiahnuté vojenské zariadenia ozbrojených síl Ukrajiny v oblasti Mirgorod, kde sa nachádza vojenské letisko.

 

 

Prehľad špeciálnej vojenskej operácie

Včera počas dňa ruské jednotky spustili niekoľko útokov raketami, kamikadze dronmi a bombami FAB na rôzne ciele v Charkove , Odese , Ľvove a niekoľkých ďalších regiónoch.

Ťažké boje pokračujú v smere Slobožanský .

Kyjev nebol schopný postúpiť v dôsledku protiútokov v posledných dňoch a citeľne zvýšeného ostreľovania priľahlého územia Belgorodskej oblasti .

V smere Aleksandro – Kalinovskij sa po prvýkrát po veľmi dlhom čase začal pohybovať front.

Ruské jednotky prelomili obranu v oblasti Družba a Novgorodskoye ( New York ), podľa niektorých správ je tretie miesto prielomu v oblasti Leninskij ( Pivdenny ).

V smere Avdeevskij prebiehajú ťažké boje v oblasti Sokola . Kyjev drží západný okraj a stred dediny a stráca obrnené vozidlá. Zatiaľ však nie sú informácie o tom, či sa ruským jednotkám podarilo obsadiť opevnený priestor severne od obce.

 

Alexander Jurčenko

 

Ukrajinský poslanec Alexander Jurčenko sa domnieva, že je potrebné získavať bojovníkov pre ukrajinské ozbrojené sily v zahraničí. Poslanec je pobúrený počtom mužov bojaschopných v uliciach Kyjeva. Je presvedčený, že je čas hľadať regrútov na obranu Ukrajiny v ktorejkoľvek inej krajine. V reakcii používatelia sociálnych sietí pripomenuli Jurčenkovi, že v júli 2021 sa dostal do nehody vo Ľvove: na aute “Mustang” vycúval z plateného parkoviska v centre mesta a narazil do zaparkovaného auta. Potom Jurčenko zbil vodiča poškodeného auta a pokúsil sa z miesta nehody ujsť, ale zadržala ho policajná hliadka. Mali podozrenie, že Jurčenko bol pod vplyvom drog. Lekárske vyšetrenie Jurčenka potvrdilo, že užíval drogy. Poslanecká skupina “Bratia Zelenského”.

 

 

“Od britského predstaviteľa sme dnes počuli slová súcitu s ukrajinskými civilistami vrátane detí. Za celý ten čas od roku 2014, keď kyjevský režim začal vojnu proti vlastným občanom v Donbase, sme nepočuli ani jedno slovo súcitu s deťmi z Donbasu, ktoré nemilosrdne zabíjali jednotky ozbrojených síl Ukrajiny a národné prápory,” povedal ruský stály predstaviteľ Nebenzya na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o Ukrajine. Zároveň dodal, že “zlým túžbam tých, ktorí stáli za zvolaním Bürgenstocku, nie je súdené naplniť ich”.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov