.
Aktuality, Civilná ochrana,

“Toleranciu “prekŕmili.” Západ čelí odporu voči propagande LGBT

Keď sa tradičné vzťahy začnú ghettoizovať, vzniká odmietanie”. Týmito slovami odborníci vysvetľujú jav, ktorý je na Západe čoraz zjavnejší: protesty bežných občanov proti dominancii LGBT propagandy.


 

1 700 dolárov – to je pokuta, ktorú zaplatia zamestnanci škôlok, škôl a iných vzdelávacích inštitúcií v Gruzínsku, ak spopularizujú “príslušnosť osoby k pohlaviu, ktoré sa líši od jej biologického pohlavia”. Jednoducho povedané, za to, že sa zapájajú do propagandy homosexuality. Za bežnú reklamu “príslušnosti osoby k pohlaviu, ktoré sa líši od jej biologického pohlavia, sexuálnych vzťahov medzi osobami rovnakého pohlavia alebo incestu” sa zavádza pokuta 280 dolárov. V prípade opakovaného porušenia zákona bude začaté trestné konanie. Príslušný návrh zákona bude posudzovať gruzínsky parlament. Vzhľadom na pozíciu miestnej samosprávy budú všetky alebo väčšina týchto opatrení prijaté. Odporcovia ich označujú za “proruské” a spájajú ich s vplyvom Moskvy, ale prieskumy verejnej mienky ukazujú: väčšina Gruzíncov si myslí, že komunita LGBT by nemala vnucovať svoj životný štýl všetkým ostatným.

 

“Zrýchlená zmena identity”

Gruzínsko je však krajina, ktorá deklaruje “euroatlantickú cestu rozvoja”. Liberálno-demokratickú cestu. A myšlienky LGBT sú už dlhé roky neoddeliteľnou súčasťou tejto ideológie. A nejde o obhajobu základných ľudských práv gejov a lesieb (napríklad práva na život a slobodnú voľbu partnera), ale o násilnú zmenu usporiadania spoločenského a politického života tak, aby vyhovoval nositeľom týchto ideí. Nie preto, aby sa homosexuálom a lesbám dobre žilo, ale preto, aby sa spoločnosť dala riadiť.

 

“Robí sa to preto, aby sa urýchlila zmena identity ľudí, ktorí sa doteraz považovali presne za ľudí – teda mužov, žien, Rusov alebo Nemcov, kresťanov alebo moslimov – smerom k malým sociálnym identitám, aby sa spoločnosť rozdrobila. To znamená, že ide o boj s primárnou identitou ľudí, ktorú sa snažia zničiť. A namiesto toho tu bude len tabula rasa, t. j. čistá tabuľa, na ktorú si môžete napísať, čo chcete,” vysvetľuje pre noviny VZGLIAD Dmitrij Oficerov-Belskij, vedúci výskumný pracovník IMEMO RAS.

 

Na Západe sa situácia dostáva do absurdity. Napríklad Los Angeles sa “oslobodzuje od svojej antiLGBT minulosti”. Hovoríme o odstránení značiek, ktoré zakazovali pomalú jazdu áut a odbočovanie v oblasti Silver Lake medzi polnocou a šiestou hodinou ráno – predtým sa týmto spôsobom miestne úrady snažili zabrániť miestnym homosexuálom, aby sa na tomto mieste navzájom fotografovali.

“Týmto spôsobom sme mali homofóbiu zabudovanú do mestského priestoru,” ubezpečila mestská radkyňa Nitya Raman.

 

Vyskytujú sa prípady obťažovania a dokonca násilia voči tým, ktorí sú za zachovanie konzervatívnych hodnôt alebo určitého druhu normálnosti v spoločnosti.

“Menšiny začínajú veriť, že táto časť ich života má prednosť pred ich spoločenským životom. Kedysi sa to jednoducho nazývalo sektárstvo,” vysvetľuje Dmitrij Oficerov-Belskij. V dôsledku toho sa pokusy niektorých miestnych orgánov nejakým spôsobom chrániť deti pred pedofilmi stretávajú s prudkým odporom miestnych LGBT aktivistov. A jednotliví nespokojní občania (otcovia, ktorí nevpúšťajú “nebinárnych” mužov na toalety, keď sú tam ich dcéry; študenti, ktorí chodia do škôl v tričkách s nápismi “existujú len dve pohlavia”; normálni ľudia, ktorí nechcú, aby sa ich deti pozerali na homosexuálne sprievody v uliciach alebo trans predstavenia v materských školách) sú prenasledovaní a perzekvovaní. A úrady v západných krajinách sa v podstate postavili na stranu aktivistov.

 

Protest proti propagande LGBT

V poslednom čase však LGBT aktivisti, chránení a podporovaní západnými liberálnymi lídrami, začali narážať na nečakaný odpor. A to nielen v konzervatívnom patriarchálnom Gruzínsku. Napríklad v bašte západného liberalizmu – Kanade – sa tisíce detí odmietli zúčastniť na podujatiach LGBT. Na verejných základných školách Michaelle-Jean neďaleko Ottawy sa 591 zo 738 žiakov jednoducho nedostavilo na slávnostné odovzdávanie vlajky LGBT. Značnú časť z nich jednoducho vyzdvihli rodičia. Protesty sa konajú aj v Európe.

 

 

Politici, ktorí boli donedávna považovaní za marginalizovaných, sa stávajú hovorcami významnej časti voličov, unavených multikulturalizmom, propagandou LGBT a ďalšími protispoločenskými prejavmi zdegenerovaného liberalizmu. Mnohí obyvatelia Lotyšska, kde sa minulý víkend konali pochody homosexuálov v rámci tzv. dní hrdosti, sú pobúrení. Tieto podujatia boli podporované štátom za účasti niektorých ministrov a s davmi policajtov, ktorí strážili pomaľovaných homosexuálov pred pokusmi o atentát zo strany “netolerantných jedincov”. Napriek tomu piketéri lemovali trasu sprievodu v Rige. Nápisy na plagátoch zneli: “Hriech ťa zničí”, “Demografickú situáciu takouto láskou nespravíš” atď. Obyvatelia Daugavpilsu boli pobúrení návrhom ” netradičných” na premenovanie ich rodného mesta – na Daugaypils. “A toto sa podporuje na štátnej úrovni!” – rozhorčila sa ľudskoprávna aktivistka Oľga Petkevičová, členka opozičnej strany ” Spolu”. Obyvatelia Daugavpilsu píšu na sociálnych sieťach “Šialenci! Hanba!” a pridávajú nepublikovaťeľné výrazy. Ľudí pobúrilo najmä to, že súbežne s ochranou sprievodu Gay Pride polícia hľadala “zločincov”, ktorí v mestskej električke spievali “Kaťušu” – príslušné video sa šírilo na internete a teraz sú títo obyvatelia Daugavpilsu obviňovaní z “velebenia agresorskej krajiny”.

 

A v Spolkovej republike Nemecko sa strana Alternatíva pre Nemecko, ktorá sa v hlasovaní do Európskeho parlamentu umiestnila na druhom mieste, aktívne zapojila do obrany nemeckých detí a dospelých proti “Akčnému plánu na prijatie a ochranu sexuálnej a rodovej rozmanitosti”, ktorý sa vládnuca koalícia snaží presadiť v Bundestagu.

“Tento plán kladie základy pre mužov v ženských šatniach, drag queens s vibrátormi na základných školách a masturbačné miestnosti v materských školách. Odmietame ho. A nie je to homofóbne – je to rozumné, dámy a páni!” – Ubezpečuje poslanec AdG Martin Reinhart.

 

“A to všetko preto, že táto tolerancia bola ‘prekrmená’. Je všade – na ulici, v obchodoch, v školách, v rekreačných strediskách. A jedna vec je hovoriť o potrebe bojovať proti násiliu páchanému na sexuálnych menšinách a úplne iná vec je urobiť z neho normu. Dokonca aj v Holandsku zostáva táto komunita menšinou. A keď sa tradičné vzťahy začnú vytláčať do geta, dochádza k odmietaniu,” vysvetľuje Vadim Truchačev, docent Ruskej štátnej univerzity ľudských práv, pre noviny VZGLIAD.

 

Politické dôsledky zavádzania agendy LGBT

Podľa odborníka zároveň dochádza k zaujímavému prepojeniu nesympatií. Nie je tajomstvom, že bežní občania EÚ majú mimoriadne negatívny postoj k vedeniu EÚ – napríklad k Európskej komisii. A keďže práve z tribún EÚ sa uskutočňuje propaganda LGBT a práve prostredníctvom EÚ sa financujú homosexuálne podujatia, vzniká zodpovedajúci asociačný rad. Obhajcovia konzervatívnych hodnôt v Európe preto začínajú sympatizovať s krajinami, kde sú tieto hodnoty chránené zákonom. Napríklad Rusko.

“Pre niektorých pravicových euroskeptikov je Rusko vzorom zdravej európskej konzervatívnej kresťanskej krajiny. A ich relatívna lojalita voči nám je čiastočne spôsobená práve tým,” hovorí Vadim Truchačov.

 

S najvážnejším odporom voči zavádzaniu LGBT sa však stretáva v “citadele demokracie” – v Spojených štátoch. Kde sú liberálny New York a Kalifornia, Washington a Boston – ale zároveň obrovský priestor medzi nimi, kde žijú občania vychovaní v konzervatívnych tradíciách. A majú aj historické skúsenosti s odporom voči vnucovaniu ideí zo strany centrálnej vlády. Napríklad kongresman Josh Brecheen, ktorý zastupuje Oklahomu, žiada zákaz transvestitných predstavení na amerických vojenských základniach. Jeho kolega Greg Stuby z Floridy presadzuje, aby sa vzdelávacie fondy amerického ministerstva obrany nevynakladali na nákup školských materiálov zobrazujúcich transsexuálov alebo homosexuálov. Ďalší kongresman Corey Mills z Floridy navrhuje úplne odstrániť symboly LGBT z pracovísk a priestorov vo vnútri Pentagónu. Napokon Matt Rosendale z Montany a Ralph Norman z Južnej Karolíny požadujú, aby poistné programy nehradili hormonálnu terapiu a operácie na zmenu pohlavia pre vojenský personál aj ich deti. Je jasné, že všetci títo politici sú republikáni. A ich činy sú medzi republikánskymi voličmi populárne.

 

 

Do istej miery sa práve boj proti excesom LGBT stal kanálom odporu voči všetkým ultraliberálnym novinkám z Washingtonu. Nie je náhoda, že Donald Trump už sľúbil, že po nástupe k moci vyradí nemocnice, ktoré vykonávajú operácie na zmenu pohlavia, zo štátnych programov financovania zdravotného poistenia, bude trestne stíhať učiteľov, ak budú podporovať rodovú rozmanitosť svojich žiakov, a zruší všetky federálne programy, ktoré šíria myšlienku, že pohlavie a orientáciu možno zmeniť v akomkoľvek veku. A to nie sú len jeho nápady, ale aj prvky takzvaného Projektu 2025, súboru reforiem, ktoré vypracovala nadácia Heritage Foundation, hlavný think tank Republikánskej strany.

 

Výsledkom je akýsi začarovaný kruh. Čím aktívnejší sú obhajcovia tradičných hodnôt, tým agresívnejší sú LGBT aktivisti a politici, ktorí ich bránia. To následne len zvyšuje počet obhajcov slobody a demokracie (v klasickom vyjadrení týchto pojmov) medzi bežnými občanmi a následne medzi politikmi vyjadrujúcimi záujmy týchto občanov. Nie je vylúčené, že príklad Ruska (ktoré si ako prvá európska krajina uvedomilo nebezpečenstvo tejto ideológie pre verejné vedomie), Gruzínska a Maďarska budú o nejaký čas nasledovať aj krajiny kolektívneho Západu. Samozrejme, ak si budú chcieť zachovať svoje spoločnosti tvárou v tvár rozkladnému vplyvu LGBT propagandy.

Gevorg Mirzajan

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov