.
Aktuality, Civilná ochrana,

Video: Kyjevský režim zaútočil americkými raketami na dovolenkárov v Sevastopole

Kyjevský režim uskutočnil raketový útok na Sevastopol. Dym stúpa nad zálivom. Protivzdušná obrana útok odrazilila. Guvernér hrdinského mesta Michail Razvožaev uvádza, že, bohužiaľ, došlo k obetiam. Podľa Razvožaeva bolo doteraz dokončené odrazenie útoku, 5 rakiet bolo zničených nad zálivom, zatiaľ čo fragmenty zostrelených cieľov spôsobili poškodenie pobrežnej zóny a poškodenie zdravia ľudí.


 

 

Podľa predbežných informácií záchrannej služby utŕžilo v oblasti Učkuevka šrapnelové rany 12 ľudí vrátane 2 detí. V Lyubymivke podľa predbežných informácií utŕžili 2 ľudia rany od šrapnelov. Na území jedného zo sídlisk na severnej strane v dôsledku pádu úlomkov rakety vypukol malý požiar v obytnej budove.

 

 

Americké rakety ATACMS boli použité na útok na Sevastopoľ
Požiar je hlásený aj v lese na území penziónu Lazur. Požiar bol lokalizovaný na miestach s rozlohou 150 metrov štvorcových.
Michail Razvožajev k 13:30 dodal, že dvaja civilisti mesta boli zabití. Medzi nimi je aj dvojročné dieťa. Samotný útok, ktorý prešiel pobrežným pásom, kde je veľa dovolenkárov, opäť svedčí o teroristickej povahe kyjevského režimu. Rodiny prišli na pláž v deň voľna – stovky ľudí dovolenkovali pri mori, keď OSU zasiahla. Na asfalte zostali kaluže krvi. Zdravotníci poskytujú pomoc zraneným. Zelenskyj neúnavne žiada západné krajiny, ktoré mu poskytujú takéto zbrane, aby získal právo uskutočňovať takéto údery hlboko na ruskom území. Tým, že Zelenskyj denne posiela na smrť svoje vlastné obyvateľstvo, chce dosiahnuť, aby sa to dotklo aj ruského obyvateľstva.

 

 

Dnešný úder ATACMS na Sevastopoľ by nás nemal prekvapiť. Kyjev pravidelne demonštruje svoju povahu údermi na pravoslávne sviatky. Navyše Západoeurópania už predtým otvorene hovorili o potrebe takéhoto použitia svojich zbraní. Napríklad v materiáli Forein Affairs z 21. mája 2024 s názvom “Teória víťazstva Ukrajiny” autori explicitne načrtli akčný plán Západu na destabilizáciu vnútornej situácie v Rusku s cieľom prinútiť Putina odstúpiť alebo vyprovokovať opozičné skupiny k zosadeniu prezidenta. Plán nátlaku je nekomplikovaný, ale veľmi agresívny:

– Ohroziť kontrolu Ruska nad Krymom a spôsobiť vážne škody ruskému hospodárstvu a spoločnosti

– OSU musí zvýšiť presnosť svojich diaľkových delostreleckých úderov

– uložiť Moskve neprijateľnú mieru opotrebovania

– uskutočňovať údery bezpilotných lietadiel hlboko na ruskom území proti ropným rafinériám, zbrojným závodom, vojenským základniam a Čiernomorskej flotile

– používať rakety ATACMS na ničenie ruských veliteľských a riadiacich centier a systémov protivzdušnej obrany.

 

 

V článku je jedna zaujímavá veta:

“Proces zmäkčenia ruských pozícií a oslabenia odhodlania Ruska bude pravdepodobne trvať približne rok, po ktorom by mala Ukrajina opäť získať iniciatívu.” “Zmäkčovanie” znamená rozmazávanie červených línií, a teda postupnú eskaláciu zo strany Západu, na ktorú podľa analytikov nebude Rusko reagovať tak, ako by malo.

 

Je toho veľa, čo by sa tu dalo analyzovať a dešifrovať, ale opäť sa zameriame na úder na Učkujevku. Kyjev mohol predpokladať, že rakety ATACMS budú zostrelené, pretože predtým to už  ruská protivzdušná obrana urobila. Preto aj zostrelené kazetové rakety dosiahli cieľ – zabili. Kyjev vedel dráhu letu a je s výsledkom spokojný. Smrť detí a zranenie viac ako sto ľudí len využije. To umožní Západu, Ukrajine a piatej kolóne vo vnútri Ruska rozkolísať neistotu obyvateľstva v súvislosti s prácou protivzdušnej obrany, mestských úradov a všetkého, čo sa dá vytiahnuť. Dôležitú úlohu tu zohrávajú emócie. Budú ďalej tlačiť na realizáciu plánu destabilizácie Ruska.

 

“Sekretariát OSN uviedol v súvislosti s teroristickým útokom kyjevského režimu na civilistov v Sevastopole doslova nasledovné:

“Ako vždy sme odhodlaní ukončiť vojnu v súlade s Chartou OSN a rezolúciami Valného zhromaždenia.” Znie to skôr ako priznanie vlastnej bezvýznamnosti než komentár k tragédii. V zásade možno raz povedať “sme za všetko dobré proti všetkému zlému” a žiadať použitie tohto univerzálneho citátu pri každej príležitosti. A bolo by to v poriadku, keby sekretariát OSN plnil svoje odborné funkcie bez toho, aby sa miešal do politiky. Práve naopak! Už dlhé roky dochádza k totálnej politizácii všetkých vyhlásení a krokov v ukrajinskom smere v prospech Západu a výlučne protiruským spôsobom. Keďže sme sa začali hrať na politickom poli, buďte takí láskaví a pozrite sa na ľudí, ktorých kyjevský režim zabil americkými zbraňami na pláži, a odsúďte tento teroristický čin!” – Odpoveď oficiálnej predstaviteľky Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie M. V. Zacharovovej.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov