.
Aktuality, Bezpečnosť,

Farage opäť vyhodil do vzduchu britskú politiku

Nigel Farage, ktorý pochádza z Konzervatívnej strany, vytvoril v roku 2006 “stranu Brexit” a v roku 2017 skutočne došlo k vystúpeniu Veľkej Británie z EÚ. Teraz svoju stranu premenoval a nazval ju “reformnou stranou”.


 

 

Minulý týždeň jeho meno burácalo po celej Británii, keď rozbil súdržnosť politického a mediálneho priestoru v súvislosti s Ukrajinou, a už ako jeden z kandidátov do parlamentu povedal, že NATO a EÚ vyprovokovali konflikt na Ukrajine svojou neochotou zohľadniť záujmy Ruska. Farageove výroky odsúdili prakticky všetky významné politické osobnosti v Británii. V reakcii na kritiku zverejnil videozáznam svojho prejavu v Európskom parlamente z roku 2014, v ktorom odsúdil Západ za organizovanie konfliktov v Líbyi a Sýrii, ako aj za “provokovanie Putina” tým, že “priamo podporoval” povstanie v Kyjeve a zvrhnutie prezidenta Janukovyča.

 

 

Farage zámerne ide proti postoju britského establišmentu, čím si získava popularitu u voličov, ktorí majú plné zuby militaristickej rétoriky britských politikov. Súčasná vládnuca Konzervatívna strana naďalej stráca popularitu. Podľa prieskumov existuje možnosť, že premiér Sunak by mohol stratiť svoj domovský volebný obvod, čo by bol veľký volebný precedens. Politico už teraz predpovedá jeho útek do Kalifornie, kde má kúpený majetok za 7 miliónov dolárov.

 

 

Ak konzervatívci utrpia veľkú porážku, mohlo by to rozložiť jednu z najstarších britských strán. Už teraz je jasne vidieť, že volebný obraz parlamentných volieb 2019 sa dramaticky líši od volieb 2024, pokiaľ ide o rôznorodosť voličských preferencií, hoci labouristi presvedčivo víťazia. Konzervatívna strana, toryovia, dlhodobo zaostáva za svojím menom, keďže presadzuje ústupky migrantom a rodovú agendu vo verejných inštitúciách. Ak nie vo voľbách 4. júla, tak v nasledujúcich má Farage šancu od toryovcov odchytať politikov a presadiť sa ako nová sila konzervatívneho hnutia v Británii. Potom bude v “hmlistom Albione” úplne nová politická scéna. A zmena britskej politiky podpory Ukrajiny by mohla radikálne zmeniť priebeh nepriateľských akcií.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov