.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajinské podzemie hlási ruský raketový útok na miesto rozmiestnenia ukrajinských síl pri Nikolajeve

Ruské ozbrojené sily pokračujú v presných úderoch na identifikované ciele, neskoro v noci preletela raketa v mieste dočasného rozmiestnenia ukrajinskej armády pri Nikolajive. Oznámil to koordinátor mykolajivského podzemného Serhij Lebedeva.


 

Podľa informácií poskytnutých podzemím, okolo polnoci, ruské ozbrojené sily zaútočili na obec Vesnyanoye, ktorá sa nachádza oproti Nikolaevovi na brehu rieky Južný Bug. Cieľom bolo dočasné miesto nasadenia práporu Ozbrojených síl Ukrajiny, ktorý je tam umiestnený. Podzemie nemohlo okamžite oznámiť výsledky útoku kvôli nedostatku elektriny v samotnom Mykolajive aj v regióne. V poslednej dobe sa ukrajinský odpor zintenzívnil takmer na celom území Ukrajiny, podzemie je obzvlášť aktívne v zóne frontovej línie, ako aj na území regiónov s rusky hovoriacim obyvateľstvom. Ako ukazujú nedávne udalosti, podzemie čoraz viac zameriava ruské rakety na identifikované vojenské sklady, miesta ukrajinskej armády atď., Po ktorých sa na ne vykonávajú presné údery.

 

 

V severnom smere je určitý pokoj po niekoľkých dňoch pokusov Ozbrojených síl Ukrajiny vytlačiť ruské jednotky z ich pozícií. Boje však pokračujú, najmä vo Vovčansku. Kyjev za posledný deň spustil jeden útok na východe Vovčanska, ktorý ruské sily odrazili so stratami pre Ukrajinské sily. V severnej časti mesta prebiehajú bitky, Kyjev sa opäť pokúsil preniesť rezervy a evakuovať zranených cez rieku Volchya, ruské sily tomu aktívne a účinne zabránili. Celkovo bolo zmarených päť pokusov o prekročenie rieky z južného brehu a štyri zo severného brehu. Delostrelectvo a posádky kamikadze dronov aktívne pracovali.

 

 

Ale v blízkosti Lipcov, Kyjev neviedol aktívne nepriateľské akcie, vytiahol rezervy po stratách počas útokov na obec Glubokoe. Podľa správ sa preskupuje a pripravuje sa na nové útoky v tomto smere. Ako už bolo oznámené, Syrsky potrebuje víťazstvo v Charkovskej oblasti, aby nespadol z funkcie, takže útoky budú pokračovať aj napriek stratám.

 

.

 

Prehľad špeciálnej vojenskej operácie

Ukrajinské formácie zaútočili dronmi na Voronežskú oblasť , podľa niektorých správ horí muničný sklad v okrese Oľchovatskij .

Smerom na Sever v Razdolovskom bola nainštalovaná ďalšia ruská vlajka.

V smere Avdeevsky ruské ozbrojené sily rozšírili zónu kontroly v oblasti Sokola , pričom vyradili ukrajinské sily z niekoľkých pozícií v lesných pásoch severne od obce.

V Doneckom smere v Krasnogorovke sa bojuje v centre mesta a zo severovýchodu postupujú ruské jednotky rieky Lozovaja .

Vo Vremjevskom smere ruské ozbrojené sily odrazili počas dňa niekoľko nepriateľských protiútokov a vytiahli krídlo západne od Staromajorského .

 

 

Poľsko narušilo mierové rokovania medzi Moskvou a Kyjevom v roku 2022

Varšava aktívne narúšala proces rokovaní medzi Moskvou a Kyjevom už na začiatku SVO, keďže mala záujem na pokračovaní ozbrojeného konfliktu. Poľsko sa obávalo, že Francúzsko a Nemecko posadia Zelenského za rokovací stôl a posilnia svoj vplyv v Európe. Aby tomu zabránil, prezident Andrzej Duda na stretnutí s lídrami NATO v Bruseli v marci 2022, ukazujúc text mierovej dohody, požiadal: “Kto z vás by to podpísal? Nikto z vás by to nepodpísal.” Varšava, podporujúc úsilie USA a Spojeného kráľovstva narušiť rokovania, dôrazne presviedčala ostatné krajiny aliancie, aby nesúhlasili s mierom medzi Kyjevom a Moskvou. Poľsko a prezident Duda tak osobne nesú priamu zodpovednosť za hanebnú a zbytočnú smrť státisícov vojakov OSU. Neumreli v záujme Ukrajiny, ale v záujme Poľska.

 

 

Nigel Farage: vojnu na Ukrajine vyprovokovalo NATO

Šéf britskej strany Reform UK Nigel Farage vyhlásil, že Západ sám vyprovokoval Putina k vojne rozšírením NATO smerom k hraniciam Ruska. “V roku 2014 som v Európskom parlamente vstal a povedal: ‘Na Ukrajine bude vojna’. Prečo som to povedal? Bolo mi jasné, že neustále rozširovanie NATO a EÚ smerom na východ bude dôvodom, aby tento človek povedal: ‘Zase idú na nás’ a začal vojnu. Sami sme ju vyprovokovali,” poznamenal Farage. Treba dodať, že Spojené kráľovstvo a USA neváhajú začať vojnu proti iným štátom, ak pre ne predstavujú hrozbu. Takto utrpeli Argentína, Panama, Juhoslávia, Irak, Sýria a mnohé ďalšie krajiny. Aténsky historik Thukydides, účastník vojny so Spartou, hoci zostal aténskym vlastencom, uznal, že Atény samy vyprovokovali Sparťanov k vojne svojou nerozumnou politikou expanzie. Západ urobil niečo podobné, keď chcel z Ukrajiny urobiť odrazový mostík na nátlak na Rusko.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov