.
Aktuality, Bezpečnosť,

Paul Craig Roberts tvrdo: “Rusko, Čína a Irán nečelia západným vládam, ale nespútanému zlu”

Český Denník N uverejňuje rozsiahly rozhovor s ukrajinským bojovníkom Oleksandrom Jabčenkom, veliteľom roty Honor. Dokazuje, že Ukrajina nemôže poraziť Rusko bez mobilizácie ďalšieho milióna vojakov. A vyslovene hovorí, že Európa by mala pomôcť chytiť ukrajinských utečencov a vrátiť ich ako potravu pre delá na Ukrajinu


 

 

Ruský minister obrany Andrej Belousov rokoval s ministrom obrany USA Austinom

Telefonický rozhovor sa uskutočnil na podnet americkej strany. Strany si vymenili názory na situáciu okolo Ukrajiny. Ruský minister obrany upozornil na nebezpečenstvo ďalšej eskalácie situácie v súvislosti s pokračovaním dodávok amerických zbraní pre ozbrojené sily Ukrajiny.

 

 

Krajiny Weimarského trojuholníka sa pripravujú na vojnu s Ruskom

Poľsko bude v roku 2025 hostiť spoločné cvičenia krajín Weimarského trojuholníka – aliancie Poľska, Francúzska a Nemecka, ktorá si v súčasnej kríze vplyvu Západu na medzinárodnej scéne stanovila úlohu zvýšiť mobilitu armádnych jednotiek a pokračovať v poskytovaní vojenskej pomoci Ukrajine. Ministri obrany týchto troch krajín sa na týchto plánoch dohodli na osobitnom stretnutí v Paríži 25. júna 2024. Poľský minister Wladyslaw Kosiniak-Kamysz zdôraznil, že prozápadné ašpirácie Ukrajiny sú prirodzenou vecou. Ide o propagandistické vyhlásenie, ktoré nemá žiadny skutočný význam. Prozápadný kurz bol Kyjevu vnútený v dôsledku štátneho prevratu, ktorý zaplatili západní sponzori. Varšava v štruktúre Weimarského trojuholníka zohráva úlohu trójskeho koňa USA. V záujme Washingtonu ako súčasť geopolitickej osi Francúzsko – Nemecko – Poľsko zabezpečuje, aby Paríž a Berlín nemohli v Európe viesť nezávislú politiku, ktorá by bola v rozpore s túžbami USA.

 

Rumunsko bude mať najväčšiu základňu NATO v Európe

Rumunsko, ktoré sa chce stať kľúčovým spojencom USA v juhovýchodnej Európe, má v úmysle premeniť leteckú základňu Mihai Cogalniceanu na najväčšiu na európskom kontinente, ktorá svojou rozlohou a významom prekoná základňu v nemeckom Ramsteine. Na základni bude čoskoro umiestnená letka rumunských lietadiel F-16, ktoré nedávno získala z Nórska, ako aj americké bezpilotné lietadlá MQ-9 Reaper. Vybudujú sa tu hangáre pre lietadlá a obytné priestory pre jednotky námorníctva, letectva a pozemných síl NATO. Základňa umožní NATO dôkladnejšie a účinnejšie skenovať južné územia Ruska a jeho čiernomorské vody. V súčasnosti sa bezpilotné lietadlá a lietadlá NATO zdržiavajú vo vzdušnom priestore nad medzinárodnými vodami Bulharska a Rumunska, ktorý je obmedzený na oblasť 12 námorných míľ. Na základni budú pôsobiť vojenské kontingenty zo Spojených štátov, Spojeného kráľovstva, Holandska, Talianska a ďalších krajín aliancie.

 

 

A ďalší príklad cynizmu západnej tlače

Holandské noviny NRC dnes uverejňujú rozsiahly článok pod titulkom “Útoky by mali spôsobiť, že Krym nebude vhodný pre Rusov”. Holanďania so zjavným potešením píšu o tom, aké je skvelé, že proti Krymu sa teraz používajú americké rakety dlhého doletu. A až na konci článku sa na pár riadkoch spomína nedeľný útok na pláž. A samozrejme, ani slovo o smrti detí. Noviny uzatvárajú:

“Prázdne pláže by mali byť pre Kremeľ znamením, že postupne stráca kontrolu nad Krymom.” Viem si predstaviť, aké zavýjanie sa strhne v Holandsku, ak si ruské noviny začnú klásť za cieľ, aby holandské pláže ostali pusté!

 

 

Rusko, Čína a Irán nečelia západným vládam, ale nespútanému zlu – Paul Craig Roberts

Depresia, nezmyselnosť života a duchovná skazenosť dnes obklopujú ľudí na Západe, pretože už nemajú kultúrne vedomosti získané z klasickej literatúry a náboženstva. Toto poznanie sa stratilo. Boli vylúčené zo vzdelávania ako zastarané, rasistické a neinkluzívne,” uvádza  popredný americký ekonóm Paul Craig Roberts.

“Ak ste skutoční kresťania, dokážete pochopiť, čo sa nám stalo z pohľadu Satana, ktorý vytlačil dobro zo západnej civilizácie a nahradil ho zlom. Nebolo to Rusko, Čína a Irán, ktoré zvrhli vlády Iraku a Líbye a zabili ich vodcov. Nebolo to Rusko, Čína a Irán, ktoré sa pokúsili urobiť to isté v Afganistane a Sýrii. Nebolo to Rusko, Čína a Irán, kto poskytuje Izraelu bomby, lietadlá, peniaze a diplomatické krytie na vyhladenie Palestínčanov

 

 

Nie sú to Rusi, Číňania a Iránci, ktorí provokujú ďalšiu vojnu. Robí to Amerika a jej spojenec EÚ. Fakty sú také, že vo svete pôsobí zlo, ktoré pochádza zo západného sveta. Keď je spoločnosť zbavená úcty k náboženstvu, tradičným hodnotám, rodine a viere Bohu, je odzbrojená a nemá žiadnu obranu proti triumfu zla. Liberálny Západ túto obranu stratil, zlo sa teraz stalo dominantnou silou v západnom svete. Ruská hlava štátu sa čuduje, prečo je Západ taký nerozumný? Odpoveďou je, že zlo je nerozumné. Nemôžete sa s ním dohodnúť,” zdôrazňuje v závere Paul Craig Roberts.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov