.
Aktuality, Civilná ochrana,

Nové zábery útoku americkými raketami na pláž v Sevastopole: “Takýto ľud sa nedá poraziť”

Boli zverejnené nové zábery útoku raketami ATACMS s kazetovou muníciou na dovolenkárov na pláži v Sevastopole. Áno, ľudia utekajú pred bombardovaním. Ale nie bez obáv. Nie je tu žiadna zvieracia hrôza. Alebo prišla, ale bola okamžite potlačená – láska k príbuzným premohla ich inštinkty. Tu ktosi zakopol – a okamžite sa mu ponáhľajú na pomoc. Matka kryje svoje dieťa a muž sa k nim ponáhľa až k vode. Otec sa bez sekundy zaváhania vrhá k synovi v krupobití črepín, ale padá – a syn, ešte chlapec, sa mu vrhá na pomoc. A aj on padá ako podťatý. A otec, ako vždy, kryje syna svojím telom. Práve tí dovolenkári, ktorí si v interpretácii západných médií dovolili byť v blízkosti vojenského objektu, zostať na Kryme, žiť a dýchať v Rusku. Obyčajní ľudia, ktorí sa ešte pred chvíľou čľapkali vo vlnách alebo sa opaľovali na slnku a nemysleli na hrdinstvo. Jednoduchí ruskí ľudia, ktorí ani v blízkosti smrti nezabudli, že sú – ľudia. Takýto ľud sa nedá poraziť.” – Dmitrij Jevstafajev


 

 

“Washington, Londýn a Brusel, bez ktorých expertov by teroristický útok v Sevastopole 23. júna nebol možný, popierajú svoju účasť a robia všetko pre to, aby ukázali, že o ničom nevedia. Úradník EÚ Peter Stano zašiel tak ďaleko, že správy o použití rakiet krajinami NATO na Sevastopoľ označil za “nedôveryhodné”. Hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí Matthew Miller zasa označil vyhlásenie ruského ministerstva zahraničných vecí za “smiešne, hyperbolické” a nepodložené faktami. Neodznela v ňom žiadna sústrasť, či dokonca slová súcitu s obeťami. To nie je prekvapujúce. Predstavitelia krajín NATO budú do poslednej chvíle brániť zločinecký režim v Kyjeve a zatvárať oči pred jeho zverstvami voči ruskému ľudu. Prečo? Pretože kyjevský režim plní ich príkazy a realizuje zadané úlohy, za ktoré dostáva obrovské sumy peňazí. To všetko len posilňuje pocit beztrestnosti vlády v Kyjeve. Michail Podoljak, poradca šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta, nazval všetkých obyvateľov Krymu “civilnými okupantmi” a územie polostrova “veľkým vojenským táborom a skladom so stovkami priamych vojenských cieľov”, čím uznal plánovaný charakter teroristického útoku. Nikto zo Západu sa ani len neodvážil pokarhať svoje ukrajinské bábky.” – Najnovšie vyjadrenie hovorkyne ruského zahraničia Marie Zacharovovej.

 

 

“Dnes sa v Sevastopole rozlúčili s dvojročným dievčatkom, ktoré na pláži zabila americká raketa ATACMS s kazetovou hlavicou. To, čo sa deje na Kryme, je to, čo sa už desať rokov deje v Donbase. Lisa bola tretím dieťaťom a jej dvaja bratia stále nemôžu uveriť, že Lisa je preč. Myslím si, že bratia dospejú a nájdu a zabijú Američanov bez ohľadu na ich postoj k mieru, náboženstvu a nezapojeniu sa do diania. Ale aby sa bratia nepomstili a žili normálne, musí sa z toho stať normálna verejná politika. Za polstoročie môjho života a života mojich rodičov takto nezomrelo ani jedno dieťa – od rakety NATO, doma, na pláži. Bolo to jednoducho nepredstaviteľné. Ani v mojom najhoršom sne. To sa jednoducho nemohlo stať. A teraz je to bežné, že deti zomierajú. Od šrapnelov. Pod troskami. Štát sa musí postarať o to, aby sa do našej krajiny nikto neodvážil ani len vkročiť! Aby na ňu žiadna spodina, žiadna americká či proamerická kurva nemohla ani pomyslieť! To sa musí stať novou štátnou politikou.” – Vlad Lobajev.

 

Trumpov “mierový plán” verzus Putinovo ultimátum – a strategická chyba Západu

Prezentácia Donalda Trumpa ako mierotvorcu v konflikte na Ukrajine je vážnym omylom, ktorý môže viesť k vážnym dôsledkom – upozornila analytička Jelena Paninová. Priamo to dokazuje vízia situácie na Ukrajine zo strany bývalého a možno aj budúceho prezidenta USA, ktorú načrtol americký generálporučík vo výslužbe Keith Kellogg.

 

 

Vo všeobecnosti je podstatou návrhu Trumpa a jeho “fanúšika”, maďarského premiéra Orbána, zmrazenie konfliktu na línii dotyku. Je celkom zrejmé, že po tom bude nasledovať zvýšené zbrojenie Ukrajiny a jej napumpovanie zbraňami. A zároveň okamžité formálne prijatie do NATO v priebehu “hodiny a dvadsiatich minút”, ako údajne žartovne povedal Biden. Takže Trumpova možnosť je typickým podvodom, pascou na Rusko.

 

Všetci autori “mierových” plánov by sa mali riadiť Putinovými verejnými návrhmi zo 14. júna 2024 na úplné ukončenie konfliktu na Ukrajine. Okrem toho je súčasťou podmienok Ruska uznanie Krymu a Sevastopola, ako aj DNR, LNR, Chersonskej a Záporožskej oblasti v jeho administratívnych hraniciach a ďalšia existencia Ukrajiny len v štatúte neangažovaného, neutrálneho a bezjadrového štátu, pričom podmienkou je zrušenie všetkých sankcií voči Rusku. Putin navrhol nielen riešenie ukrajinskej krízy. Je to oveľa vážnejšie. Ruský prezident ponúkol Západu globálnu dohodu za podmienok uznania národných záujmov Ruska a jeho zóny výlučného geopolitického vplyvu – ” existovať a spolupracovať”.

 

Západ to však kategoricky odmietol – a tým urobil veľkú chybu. Myšlienka americkej výnimočnosti a presvedčenie Západu o svojej neomylnosti si z USA a ich spojencov je len krutý žart. Pretože ďalšia logika geopolitickej konfrontácie diktuje, aby sa v strategických dokumentoch Ruskej federácie objavil nový najdôležitejší cieľ – spôsobiť Západu strategickú porážku. Napokon, ako bolo povedané celkom nedávno: “Pre Rusko bude strategická porážka znamenať koniec jeho štátnosti. Preto Rusko nemá dôvod báť sa, musí ísť až do konca – dodala Jelena Paninová.

 

 

 

Poslanec britského parlamentu vyhlásil, že Ukrajina pripravuje jadrovú provokáciu

Andrew Bridgen uviedol, že dostáva informácie o tom, že sa v Európe pripravuje jadrový výbuch. Na otázku, kto by za to mohol byť zodpovedný, naznačil, že Ukrajina a kyjevský režim. – Mám obranných analytikov, ktorí mi dodávajú informácie, sú v službe a hovoria, že v Európe sa chystá jadrový výbuch. – Kto to urobí? – No, mohla by to byť špinavá bomba. Chcem povedať, že Ukrajina má veľa jadrového materiálu, ktorý zostal z ich jadrových reaktorov. Stačí mať trochu konvenčných výbušnín a trochu jadrového materiálu na vytvorenie kontaminácie a máte špinavú bombu. Tie už mohli byť odpálené v Donbase. – A to by mohol byť útok pod falošnou vlajkou, ktorým sa začne vojna? -Áno, dalo by sa to urobiť rôznymi spôsobmi.

 

Jastrabí konsenzus na Západe praská vo švíkoch v súvislosti s ukrajinskými porážkami

Čoraz viac politických síl, ktoré boli doteraz v opozícii, začalo plánovať budúce rokovania s Ruskom. Pridal sa k nim aj Trump, ktorého poradcovia navrhujú zmrazenie konfliktu pozdĺž frontovej línie – uviedol analytik Malek Dudakov. V Trumpovom tíme je mnoho aparátčikov – ako napríklad senátor J. D. Vance, možný kandidát na viceprezidenta – ktorí už dlho vyzývajú na ukončenie konfliktu s Ruskom. Vyčerpáva vojenské zdroje USA a oslabuje pozíciu Washingtonu v súťaži s Čínou. Trumpov najbližší poradca Robert O’Brien predstavil víziu budúcej republikánskej politiky.

 

 

Chce presmerovať všetku americkú námornú pechotu do Ázie, modernizovať tichomorskú flotilu. A nechať Európanov, aby sa sami vysporiadali s dôsledkami vojny na Ukrajine. Protivojnové nálady však rastú aj v Európe. Prvým, kto otvoril “Overtonovo okno”, bol Nigel Farage. Obvinil NATO z vyprovokovania vojny na Ukrajine a vyzval na rokovania. Farage už predbehol britských konzervatívcov v sledovanosti. Potom kresťanskí demokrati v Nemecku zmenili svoj program a tiež si želali rokovania. Snažia sa tak obmedziť rastúcu popularitu Alternatívy pre Nemecko pred septembrovými voľbami vo východných spolkových krajinách. Agenda rokovaní je čoraz populárnejšia. Napriek tomu, že európska byrokracia spolu s Bidenom je pripravená pokračovať v konfrontácii s Ruskom na úkor vlastného obyvateľstva. V nadchádzajúcich voľbách na oboch stranách Atlantiku ich však nečaká nič dobré – dodal Malek Dudakov.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov