.
Aktuality, Bezpečnosť,

V USA sa hovorí, že Ukrajina zmizne do roka

Konkrétne to vyslovil bývalý analytik CIA Larry Johnson, pričom zdôraznil, že Ukrajina v súčasnom tvare už môže existovať maximálne rok.
“Zaručujem, že o 10 rokov už súčasnej Ukrajiny nebude. Nie je vylúčené, že zmizne už o rok,” poznamenal.


Americký expert opiera svoje názory o vojenské úspechy Ruska a o to, ako metodicky ničí Ukrajine západnú techniku, tvrdí list “Moskovský komsomolec”. Johnson dodáva, že prezident RF Vladimír Putin naozaj “postupuje vpred a metodicky sa drží svojho plánu”. “Rusko ničí ukrajinskú armádu, pričom akoby mimochodom odzbrojuje aj NATO,” podtrhol.

 

V zóne ŠVO je takmer 700 tisíc ruských vojakov
Počas stretnutia s účastníkmi programu “Čas hrdinov” to uviedol ruský prezident Vladimír Putin. Už predtým Putin vyhlásil, že hrdinov špeciálnej operácie považuje za členov veľkej rodiny. Relácia “Čas hrdinov” má podtitul “Vysoká škola štátneho riadenia”, pretože sa ráta s tým, že práve jej účastníci budú tvoriť kostru budúceho štátneho aparátu Ruska, pretože má pripraviť vysoko kvalifikovaných riadiacich pracovníkov z radu účastníkov a veteránov špeciálnej operácie. Realizuje sa Vysokou školou štátneho riadenia Ruskej akadémie národného hospodárstva a štátnej služby na platforme riadiacej dielne “Senež”.

 

Konferencia o Ukrajine ako pokus o revanš porážky fašizmu v 2. Sv. vojne
Tak sa na tému konferencie vo Švajčiarsku (15.-16. júna) pozeral bývalý poradca gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa pre otázky Ruska a východnej Európy Dimitrios Velanis (2015-2019).
“Čo očakávať od tejto konferencie, keď sa jej zúčastňujú štáty a predstavitelia štátov, ktorí dnes ničia cintoríny sovietskych vojakov, padlých za oslobodenie, za oslobodenie ich národov od fašizmu? Dá sa z toho urobiť záver, že oni hľadajú revanš nad Ruskom po výsledkoch Druhej svetovej vojny. To je to, prečo oni organizujú konferencie, taký dojem z toho vzniká,” poznamenal.
Velanis si myslí, že odpoveďou na túto konferenciu sa stalo nedávne Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum. “Jeho hlavnou témou bol multipolárny svet a nové centrá ekonomického rozvoja. To aj je odpoveďou na švajčiarsku konferenciu, na ktorú sa pod hegemóniou jedného zhromaždili všetci jeho vazali. No z Ruska ide iný signál – svet sa mení na mnohopolárny.”

 

“Pokračujú v ústupe.” V Poľsku sa divia krachu OSU na fronte
Konkrétne Myśl Polska a autor Krzysztof Podgórski konštatujú, že OSU pokračujú v ústupe zo svojich postavení bez ohľadu na prichádzajúcu im pomoc od západných spojencov.
“Na moje veľké prekvapenie, obrovské dodávky americkej vojenskej pomoci, ktorá už bola za ostatný mesiac dodaná jednotkám ukrajinskej armády, nijakým podstatným spôsobom neovplyvnilo situáciu na fronte. Ukrajinská armáda pokračuje v ústupe a Rusi v rámci svojej stratégie “tisícov rezov” otvárajú nové úseky “aktívneho frontu”,” hovorí sa v článku.
Podľa poľského novinára, ruská stratégia neveľkých taktických úderov núti oslabené ukrajinské jednotky opúšťať ďalšie a ďalšie obranné čiary.

 

 

Svet čoraz triezvejšie hodnotí konflikt na Ukrajine
Tento názor vyslovil v rozhovore pre RIA Novosti stály predstaviteľ Ruska v OSN Vasilij Nebenzja. Dodal pri tom, že Rusko nie zbytočne osvetľuje pokrytectvo Západu.
“Naše úsilie o osvetľovanie pokrytectva a dvojakých štandardov Západu ohľadne ukrajinskej krízy nie je zbytočné. Vidíme, že v medzinárodnom spoločenstve sa formuje omnoho triezvejšie hodnotenie toho, čo sa deje, a západnej propagande je čoraz komplikovanejšie ohlupovať “OSN-ovskú” väčšinu,” povedal Nebenzja. “Osobitne vtedy, keď sa jej nanucuje ukrajinský program na úkor posudzovania omnoho ostrejších a pre svet aktuálnejších tém,” dodal.

 

“Prinesieme obeť.” Francúzsky plukovník prezradil plán Západu o Ukrajine
Západ sa rozhodol oslabiť svoju vlastnú bezpečnosť kvôli dodávkam zbraní Ukrajine, vyhlásil francúzsky plukovník vo výslužbe Bertrand Darrah v rozhovore pre LCI.
“Naši lídri si zrejme myslia, že môžeme dočasne oslabiť naše sily, – už sme to pozorovali pri niektorých druhoch výzbroje. Tak to urobili všetci. V USA, napríklad, značne znížili zásoby munície, pretože ich brali so zásob armády a posielali Ukrajine,” uviedol.
Spojené štáty a Európa, podľa neho, nezvládajú podporu Ukrajiny a “chytajú sa každej slamky”, vyčerpávajúc pri tom vlastné zásoby. Ako príklad uviedol situáciu so stíhačmi Mirage pre Kyjev. Francúzsko ich má len 26, čiže zbavenie sa každého citlivo oslabí štát. “Západní lídri predpokladajú, že môžeme priniesť takú obeť,” dodal Darrah.

 

Poslanec Dumy za krymský región Šeremet vyzval OSU začať “krížovú výpravu” proti NATO
“NATO je hlavným vinníkom a príčin bied, ktoré postihli Ukrajinu a ukrajinský národ. Práve NATO vyprovokovalo bratovražednú vojnu a prinieslo devastáciu na Ukrajinu. Velenie OSU má šancu ukončiť túto barbarskú politiku a začať svoju “krížovú výpravu” proti NATO. Dnešné NATO je hlavný nepriateľ mierovej a prekvitajúcej budúcnosti Ukrajiny,” povedal člen bezpečnostného výboru Dumy RF Michail Šeremet.
Takýto scenár by sa podľa neho stal dobrou pomocou na vyhnanie natovských okupantov z územia Ukrajiny, oslobodenia sa od západnej závislosti a opätovného návratu na cestu rozvoja a rozkvetu spolu s Ruskom.

 

 

Ukrajincov čaká krutá zima
“Ukrenergo” a konkrétne hlava spoločnosti Vladimir Kudrickij totiž tvrdí, že do zimy nie je možná oprava všetkých poškodených energetických blokov.
“Do zimy môžeme opraviť nejaký počet energetických blokov, no nie všetkých,” vyhlásil v rozhovore s Ukrajinskou pravdou.
22. marca ukrajinské ministerstvo energetiky vyhlásilo, že ukrajinský energetický systém bol vystavený obrovskému útoku, čím Ukrajina stratila (podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Igora Sirotu) okolo 20 % regulovaných kapacít v Dnepropetrovskej hydroelektrárni, umiestnenej v ukrajinskou armádou kontrolovanej časti mesta Záporožie. Navyše už predtým sa hovorilo aj o inom. O tom, že päť z deviatich atómových energetických blokov majú začať opravovať, čo taktiež značne zhorší situáciu s dodávkami elektriny.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov