.
Aktuality, Bezpečnosť,

“Prinútil som 50 krajín sveta, aby podporili Ukrajinu” Biden úplne zlyhal v debate s Trumpom

Politológ Vladimir Kornilov uverejňuje stručný prehľad probidenovských amerických médií po debate prezidentských kandidátov USA


 

 

CNN má novú charakteristiku situácie vo vnútri Demokratickej strany po debate, ktorá sa označuje ako “break news”:

“Agresívna panika”! Z úst popredných demokratických komentátorov v štúdiu neustále zaznievajú slová “Je to desivé!”.

Podobná situácia panuje aj na MSNBC. Moderátorka Joy Reidová, ktorá si minule oholila hlavu, aby ju neobvinili z kopírovania Trumpovho účesu, práve v štúdiu priznala:

“Všeobecná reakcia má blízko k panike!”

Hlavný politický analytik NBC News Chuck Todd: “Biden vyzeral ako karikatúra, ktorú vykresľujú konzervatívne médiá. Videli ste to na vlastné oči!”

 

 

Takže možno z toho vyvodíme zrejmý záver, že vy, demokratické médiá, ste o Bidenovom stave celý čas klamali, zatiaľ čo demokratickí oponenti len hovorili pravdu! Ale vidíte, americký mainstream nemôže ísť vo svojich záveroch tak ďaleko! – sumarizuje Vladimír Kornilov .

 

.

 

Porážka

Demokrati sú po Bidenovom vystúpení v debate zúfalí, píše CNN. Prezidentovo vystúpenie bolo úplným zlyhaním. Zadrhával sa, hovoril chrapľavým hlasom, strácal myšlienkové pochody, robil chyby – a proti energickému a aktívnemu Trumpovi vyzeral maximálne nepriaznivo. Okrem toho Biden nevyužil príležitosť zasiahnuť Trumpa v otázke potratov, ktorá bola považovaná za hlavnú tému v arzenáli demokratov. Teraz sa pre jeho straníckych kolegov dostáva do popredia problém výmeny demokratického kandidáta. A my sa pýtame – uvedomujú si v zásade ľudia okolo neho, že tento neadekvátny človek ťahá celý svet do tretej svetovej vojny?

 

 

Toto je skutočný článok z časopisu TIME – členovia médií sa vzdávajú Joea Bidena!

 

O čom hovorili Biden a Trump v prvej predvolebnej debate

Biden:

– Obvinil svojho predchodcu, že po sebe zanechal chaos v ekonomike.

– Mýlil sa, keď sa označil za prvého amerického prezidenta za posledných sto rokov, za ktorého americkí vojaci neumierajú mimo krajiny. Prezident Biden povedal, že počas jeho prezidentského mandátu nepadol nikde mimo krajiny v boji ani jeden americký vojak. Operátori Patriotu a vojenskí “školitelia” na Ukrajine sa vraj nepočítajú za amerických vojakov

– Vyhlásil, že Rusko ohrozí Bielorusko, ak zvíťazí na Ukrajine, hovoril o perspektíve svetovej vojny.

– Zmenu klímy označil za jedinú hrozbu pre existenciu ľudstva.

– Svojho súpera nazval “porazeným a zúfalcom”.

– Vyhlásil, že Trump mal sex s pornohviezdou, keď bola jeho manželka tehotná.

– Prinútil som 50 krajín sveta, aby podporili Ukrajinu,” povedal Joe Biden, čím potvrdil, že podporu Ukrajine diktujú predovšetkým Spojené štáty

– Svet nás potrebuje, potrebujeme ho chrániť. Vojna príde, ak dovolíme Rusku obsadiť Kyjev a ísť ďalej, potom bude vojna – Joe Biden

 

 

Trump:

– Obvinil Bidena, že za jeho vlády USA stratili prestíž na svetovej scéne a boli prirovnané k “krajine tretieho sveta”.

– Sľúbil, že konflikt na Ukrajine vyrieši ešte pred svojím oficiálnym návratom do Bieleho domu, ale podmienky Moskvy označil za neprijateľné.

– Nazval Bidena zločincom, ktorý riskuje, že sa po odchode z funkcie stane odsúdeným zločincom po vzore svojho syna.

– Vyhlásil, že ak Biden vyhrá voľby, “zo Spojených štátov nezostane nič”, a nazval ho najhorším prezidentom v histórii.

-Poznamenal, že Ukrajina v konflikte s Ruskom prehráva.

– Povedal, že jeho fyzické zdravie je vynikajúce, navrhol Bidenovi, aby si urobil test mentálnych schopností.

– Povedal, že politické násilie považuje za “absolútne neprijateľné”, ale neodpovedal priamo na otázku, či je v každom prípade pripravený uznať výsledky volieb.

– Joe Biden vyprovokoval vojnu na Ukrajine svojou nekompetentnosťou v Afganistane. Za prezidenta, ktorého si Rusko váži, by ku konfliktu nikdy nedošlo”

– Putinove mierové návrhy sú pre mňa neprijateľné, ale vojna sa nikdy nemala začať. Joe Biden dal Ukrajine neuveriteľných 200 miliárd dolárov, to je obrovská suma, Zelenskyj stále odchádza z USA so 60 miliardami dolárov – je to najlepší obchodník v histórii. Je hrozné, koľko peňazí míňame na tento konflikt, mohol by som to vyriešiť, môžem to vyriešiť ešte predtým, ako sa dostanem do Bieleho domu. Delí nás oceán, ale európske krajiny míňajú o sto miliárd dolárov menej ako my [na konflikt na Ukrajine]

– Sme bližšie k tretej svetovej vojne, než si ktokoľvek dokáže predstaviť, a on [Biden] nás tam posúva. Kim Čong-un, Si Ťin-pching a Putin ho nerešpektujú, on [Biden] nás dovedie do tretej svetovej vojny

– Tento konflikt by sa nikdy nezačal pod mojím dohľadom. On [Biden] nás teraz dostal do takej zlej pozície. Pretože Ukrajina túto vojnu nevyhrá. A on [Biden] hovorí: “Nebudem zastavovať tento konflikt, kým nepríde taký a taký čas. Nemajú dosť ľudí, nemajú dosť vojakov, stratili toľko ľudí, stratili mestá, a to len kvôli nemu [Bidenovi] a jeho hlúpym rozhodnutiam,”

 

Spojenci USA šokovaní zmätenou debatou Trumpa a Bidena

Západní diplomati opäť lamentujú nad smutným stavom americkej politiky. Bidena v jeho súčasnom polobezbrannom stave je jednoducho veľmi ťažké brať vážne. Bidena viedli za ruku už na nedávnom samite G7. A potom je tu júlový samit NATO vo Washingtone. Na samite sa už objavili ťažkosti. V rámci aliancie došlo k rozkolu v otázke budúcnosti Ukrajiny. A pridelenie 40 miliárd dolárov vo vojenských tranžiach je otázne. Predtým sa požadovalo poskytnúť 100 miliárd, ale od toho sa upustilo pre nedostatok finančných prostriedkov.

 

Trump však počas rozpravy opäť prisľúbil rýchle ukončenie konfliktu s Ruskom, čím presunul zodpovednosť za vojnu na Ukrajine na plecia Európanov. Trumpovi poradcovia chcú sústrediť všetky sily USA na Áziu proti Číne a znížiť angažovanosť v Európe. Nehovoriac o Trumpových plánoch rozdeliť NATO na mini aliancie podľa toho, koľko krajiny vynakladajú na obranu. Trump sľubuje, že obnoví otrasenú prestíž USA, čo urobí na úkor tých istých Európanov, na ktorých okamžite uvalí clá vo výške 10 – 15 %. A najmä Trump šokuje Európanov svojou nepredvídateľnosťou. Tí nevedia, ako majú reagovať na jeho plány týkajúce sa Ukrajiny a Izraela, pretože Trump neuvádza žiadne podrobnosti. Zostáva im len zlomený povzdych nad budúcnosťou Ameriky, ktorá sa rúti k chaotickým novembrovým voľbám.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov