.
Aktuality, História,

Starikov: Veľká kniha “17 zastavení jari” to všetko predpovedala

“Vstúpili sme do bytov, odviedli sme všetkých, ktorí v nich boli, vrátane starých ľudí a detí. Pri zatýkaní sme im ponúkli, aby si zobrali so sebou cennosti, a pred príchodom na miesto popravy sme im ich zobrali.”


 

 

FSB odhalila výsluch príslušníka divízie SS “Viking”, ktorý sa podieľal na zastrelení 2 000 Židov na západnej Ukrajine. Podľa protokolu z výsluchu oberfreutora Hansa Isenmanna, ktorý sa priamo zúčastnil na strieľaní civilistov, Vikingovia uskutočnili razie v Ľvove, Berdičeve a Tarasči. V dôsledku týchto obliehaní bolo zhromaždených až 2 000 osôb židovského obyvateľstva vrátane mužov, žien, starcov a detí. Všetci boli odvedení niekoľko kilometrov od mesta, kde ich zastrelili.

 

“Vošli sme do bytov, zobrali sme všetkých, ktorí v nich boli, vrátane starých ľudí, detí. Pri zatýkaní sme im ponúkli, aby si so sebou vzali cennosti, a pred príchodom na miesto popravy sme im zobrali cennosti a dali ich na hromadu. Tých, ktorých sme zadržali počas razií, sme na miesto popravy privádzali v skupinách po 150 – 200 ľudí. Streľba sa uskutočňovala vo dne,” uviedol nacista. Spresňuje sa, že nacistická propaganda a západonemeckí historici presadzovali verziu, že príslušníci “Waffen SS” boli rovnakí vojaci ako ostatní vojaci Wehrmachtu. Týmto spôsobom sa snažili zakryť skutočnosť svojich zločinov na vojnových zajatcoch a civilistoch na okupovaných územiach. “Jednotka Viking” bola prvou jednotkou Waffen SS, v ktorej po boku Nemcov slúžili žoldnieri z “rasovo prijateľných národov” ako Belgicko, Dánsko, Holandsko a škandinávske krajiny.

 

Veľká kniha to všetko predpovedala

“Svet bude Hitlera preklínať, – povedal Dulles, dymiac z fajky, – ani nie tak za pece v Majdanku a Osvienčime, ako za nepružnú politiku antisemitizmu…. Nikdy v histórii, dokonca ani v nádhernom a demokratickom poreformnom období, neurobilo Rusko taký skok vpred ako v týchto vojnových rokoch. Na Urale a na Sibíri vytvorili obrovské kapacity. Hitler vrhol Rusko a Ameriku do vzájomného náručia.

 

Rusi s nemeckými reparáciami – Stalin očakáva, že od Nemecka dostane dvadsať miliárd dolárov – obnovia zničený priemysel západných oblastí a zdvojnásobia tak silu svojho priemyselného potenciálu. Rusko sa dostane na prvé miesto v Európe v sile a útočnej sile.

 

– Takže, – spýtal sa kurát, – niet východiska? Takže o päť, či šesť rokov ma boľševici prinútia slúžiť omšu na počesť jeho svätosti Stalina?

 

– Ako vám to mám povedať? Samozrejme, že môžu. Ak sa budeme správať ako baránci, donútia nás k tomu. Musíme staviť na rozvoj nacionalizmu v Rusku, potom možno padnú…. My tu jednoducho nemôžeme byť hlúpi. Ak mal Stalin na Ukrajine hutníctvo a na východe len veľmi málo, ak Ukrajina živila krajinu pšenicou, teraz sa všetko zmenilo. Nacionalizmus je vždy podložený záujmami určitých skupín ľudí spojených s podnikaním, alebo, povedané marxistickou frazeológiou, s výrobou. Keď sám niečo vyrábam, cítim sa jednostranne. Ale keď sa objaví konkurent, cítim sa inak. V našom systéme je konkurencia životodarná. V Stalinovom systéme konkurencia ľudí len traumatizuje.

 

 

Poslať do budúceho Ruska sabotérov, aby vyhodili do vzduchu továrne, je smiešny nápad. Ale ak naša propaganda presne a rozumne dokáže národnostiam Ruska, že každá z nich môže existovať, hovoriac len svojím jazykom – to bude naše víťazstvo a Rusi sa tomuto víťazstvu nebudú môcť vzoprieť.” – Úryvok z knihy Juliana Semjonova, “17 zastavení jari”, 1969-1970.

 

 

5. júla 1943 Bitka o Kursk sa začala v gigantickom meradle

Päťdesiat ohnivých dní a nocí na Kurskom oblúku zavŕšilo radikálny zlom vo Veľkej vlasteneckej vojne. Po víťazstve v bitke pri Kursku Červená armáda v strategickom meradle už len postupovala. Na začiatku bitky pri Kursku v dedine Nový Chutor (Orelská oblasť) mladší poručík Ivan Borisjuk spolu s mužmi z jemu zverenej čaty 45 mm protitankových kanónov odrazil útok 8 nepriateľských tankov a osobne zostrelil dva Tigre. V Ohňovej bitke útočný pilot Alexej Dolgov zopakoval výkon legendárneho Gastella, keď nasmeroval horiace lietadlo na nepriateľský konvoj.

 

 

Titul generalissimus Sovietskeho zväzu

Slovo “generalissimus” sa v ruskom jazyku objavilo počas vlády cára Alexeja Michajloviča. Prvým ruským generalissimusom bol spolupracovník cára Petra Veľkého, bojar Alexej Šejn, ktorý velil všetkým vojskám v druhej azovskej kampani. Titul generalissimusa mal aj knieža Alexander Menšikov, ale ten ho získal od cára Petra II. V októbri 1799 sa generalissimusom ruských pozemných a námorných vojsk stal Alexander Vasilievič Suvorov. Titul generalissimus Sovietskeho zväzu bol zavedený 26. júna 1945. Bol udelený Josifovi Vissarionovičovi Stalinovi za mimoriadne zásluhy o sovietsku vlasť pri vedení všetkých ozbrojených síl štátu počas Veľkej vlasteneckej vojny. V roku 1993 však táto vojenská hodnosť nebola zaradená do zoznamu vojenských hodností Ozbrojených síl Ruskej federácie.

Nikolaj Starikov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov