.
Aktuality, Bezpečnosť,

CIA – Dulles: “Rusko nemožno poraziť vojensky, ale zvnútra – morálne”

Rusko, 12. júl 2024 (AM) – Techniky ničenia štátov a spoločností sa používajú na celom svete. Epigramom tohto textu článku bude učebnicová veta z filmu DMB. Je to ruská komédia. Starý vojak sa pýta nováčika: “Vidíš sysľa? – Nie. – Ani ja ho nevidím, ale je tu!” Je to aj s legendárnym Dullesovým plánom.


 

Koľko kópií sa o tento text zlomilo, koľko zubov sa vycerilo! Ale škrípanie zubov je stále počuť a boj pokračuje. A všetko podstatné je, že “Dullesov plán” sa spomína častejšie ako akýkoľvek dokument týkajúci sa zničenia Ruska. Keďže Rusko a Rusov sa snažia zničiť pravidelne, zmienky sú príliš časté.

 

Niektorí sa odvolávajú na Dullesov plán ako na skutočný dokument. Iní ho s úsmevom považujú za výmysel konšpiračných teoretikov. V skutočnosti tak prví, ako aj druhí fungujú približne v rovnakom duchu a v jadre sa od seba veľmi nelíšia.

 

Dovoľte mi pripomenúť, že “Dullesov plán” sa pripisuje Allenovi Dullesovi, ktorý stál na čele CIA v rokoch 1953-1961. Bol americkým právnikom, diplomatom. Spolu so svojimi spolupracovníkmi, tak znie verzia, vypracoval program s príslušnými bodmi na morálny rozklad ZSSR zvnútra. V tomto kontexte zaznela veta: “Rusko nemožno poraziť vojensky, ale možno ho rozložiť zvnútra – morálne. Ako “plán” sa objavuje aj memorandum 20/1 Rady národnej bezpečnosti USA “Úlohy vo vzťahu ” z 18. Augusta 1948.

 

Dullesov plán bol do povedomia verejnosti integrovaný začiatkom 90. rokov. Zaujímavé je, že spolu s ním vyšli aj “Protokoly sionských mudrcov” – “dokument”, ktorý svedčil o tajnom sprisahaní sionistov s cieľom rafinovane zotročiť “gójov” (nežidov) a celý svet. V tom istom čase sa mimochodom stali veľmi populárnymi knihy Grigorija Klimova: “Knieža tohto sveta”, “Boží ľudia”, “Protokoly sovietskych mudrcov” a ďalšie, ktoré rozprávali o kultivácii a moci degenerátorov.

 

A tu je nebezpečná pasca – preto som povedal, že tak tí, ktorí  vehementne popierajú pravosť “Dullesovho plánu” a podobne, ako aj tí, ktorí o jeho existencii nepochybujú, sú plus mínus na tej istej strane. Vtip je v tom, že obaja rozmazávajú problematiku, zužujú význam témy na trpasličí rozmer. Tí prví hovoria: pozrite, Amerika sa rozhodla nás všetkých zničiť a zotročiť, oklamať nás, morálne ponížiť a tak ďalej. Hovoria to, a tým sa zbavujú zodpovednosti. Druhí sa vysmievajú, uplatňujúc kyslú iróniu: “Aha, to sú zasa tí ‘konšpirační teoretici’ – čo to hovoríte, slobodomurári, reptiloidi, tajné vedomosti z Echnatonu? Čo je to za nezmysel!”. A v tomto prípade sa človek, ktorý uvažuje o skutočných problémoch intelektuálnej a morálnej degradácie krajiny a ľudí, ocitá v jednom rade so šialencami a pološialencami v ” čiapkach z alobalu”.

 

Skutočnosť je taká, že obaja majú svojím spôsobom pravdu a mýlia sa. Spomínate si na denníkový záznam Leva Tolstého? “Som vážne presvedčený, že svetu vládnu celkom šialení ľudia. Tí, čo nie sú šialení, sa buď zdržiavajú, alebo sa nemôžu zúčastniť.” Pravdou je, že “Dullesov plán” ako taký pravdepodobne sám o sebe neexistuje. Nie je to umelo vytvorený, špeciálne napísaný dokument. Nebol vytvorený v laboratóriách. To všetko je pravda, ale…

 

Dullesov plán je súbor techník, mechanizmov a pravidiel, ktorý sa vyvíjal mnoho rokov a storočí a bol namierený proti Rusku. Zhruba povedané, vytvoril sa sám od seba a vyplýval z priebehu a logiky dejín. Nie je v tom žiadna konšpirácia, tak ako nie je napríklad v boji dravcov v džungli. Occamova britva: boj o zdroje, územia, ľudí, mysle – to je danosť, v ktorej existujeme. Žiadny iný pre nás nebol vymyslený. A je nepravdepodobné, že sa niekedy objaví, hoci ľudstvo by sa nemalo navzájom zabíjať, ale riešiť skutočne dôležité, zásadné problémy.

 

 

Takže techniky, ktoré sú súčasťou “Dullesovho plánu”, fungujú na celom svete. Sú rovnako účinné ako napríklad mechanizmy “farebných majdanov” – znova a znova sa úspešne realizujú v mnohých krajinách a ľudia im naletia. Morálne a psychologické mechanizmy však pôsobia ešte hlbšie, ešte účinnejšie. Mnohé z nich opísal napríklad Fiodor Dostojevskij vo svojom románe
“Besy”. Vo všeobecnosti majú klasici na túto tému čo povedať – dokonca aj v takých na prvý pohľad jednoduchých knihách, ako sú “Vládca” alebo “Psychológia davu”.

 

Žijeme vo svete, kde sa všetci snažia podriadiť si jeden druhého. Boj o moc je prirodzeným prostredím, ale s každým ďalším storočím nadobúda podobu patológie, pretože používa čoraz neľudskejšie metódy. Toto je skutočné podmanenie, ktoré sa realizuje prostredníctvom klamania, poškvrňovania, degradácie a primitivizácie všetkého a všetkých. Môžeme sa tváriť a usmievať nad “konšpiračnými teóriami”, ale tragédiou je, že v tej či onej podobe naozaj fungujú. Nie preto, že ich niekto vymyslel, ale preto, že “všetko už bolo vymyslené pred nami”.

 

Je to vlastnosť nášho hmotného sveta vo všeobecnosti – skôr či  neskôr sa v tom či onom aspekte sformátuje do sveta informácií. “Život len napodobňuje umenie” – Wildeova večná téza. Ak sa na to pozrieme širšie, “život” (alebo to, čo nazývame životom) sa bizarne prispôsobuje tomu, čo sa o ňom píše, hovorí, ukazuje. Zhmotňuje informácie – to je povedané dosť primitívne a hrubo, značne zjednodušene. Môžeme sa stokrát usmievať a vysmievať Dullesovmu plánu, ale tragédiou je, že naozaj existuje a funguje, hoci nikdy nebol vytvorený.

 

 

Ako funguje? Ako chobotnica. Stačí si napríklad prečítať o prepojení CIA a súčasného umenia, preštudovať si prácu mimovládnych a grantových organizácií, úprimne si povedať, aké hodnoty a aké významy sa presadzujú a prečo sa na ne tak ochotne prideľujú miliardy dolárov, zatiaľ čo ľudia, hnutia, projekty, zasadené do iného systému súradníc, sú buď zničené, alebo umlčané. Na začiatok stačí prečítať si knihu Eduarda Limonova “Disciplinárne sanatórium”, kde sa okrem iného veľa a naplno hovorí aj o tomto. A tváriť sa ako pokrokový človek, ktorý neverí “konšpiračným teóriám”, je ako prezliekať sa za pštrosa a strkať hlavu nie do piesku, ale do asfaltu.

 

Dullesov plán je mýtus, ktorý sa stal skutočnosťou, chiméra, ktorá v skutočnosti pohlcuje a podmaňuje. A ako doslov – keďže bol epigraf, mal by byť aj doslov – môžeme použiť kultovú vetu Viktora Pelevina:

“Protiruské sprisahanie určite existuje – jediný problém je, že sa týka celej dospelej populácie Ruska. S jednou opravou – nie všetkých, ale mnohých, a to nám ponecháva šancu. Neskôr sa budeme podrobne zaoberať tým, ako nešťastný “Dullesov plán” poslať späť do fikcie.

Platon Besedin

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov