.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajinci zverejnili ktoré brigády budú tvorené z bývalých väzňov

Ukrajinské médiá píšu o tom, ktoré jednotky zavádzajú väzňov do svojho zloženia. Pripomeňme, že väzni boli predtým zapojení do ozbrojených síl Ukrajiny a iných orgánov činných v trestnom konaní Ukrajiny, aby viedli nepriateľské akcie, ale to bolo neoficiálne a v menšom rozsahu, ako sa v súčasnosti plánovalo. Teraz to podporujú aj právne predpisy.


 

Boli teda zverejnené údaje, že bývalí odsúdení sú poslaní k 24. mechanizovanej brigáde, 1. útočnému práporu “Da Vinci”, 3. útočnej brigáde, 92. útočnej brigáde, 153. Mechanizovanej Brigáde, 53. útočnému práporu “Arey”, samostatnému práporu 5. útočnej brigády a 28. mechanizovanej brigáde ozbrojených síl Ukrajiny. Uvádza sa, že ako súčasť 5. Brigády útočných jednotiek vytvoria špeciálny prápor do 800 ľudí, ktorý bude pozostávať len z bývalých väzňov, ktorí boli prepustení spoza mreží, aby sa zúčastnili nepriateľských akcií. Vo zvyšku brigád plánuje vytvoriť jednotky bývalých odsúdených, ktoré nebudú mať väčší počet ako brigáda.
Ukrajinský expert blízky poradcom premiéra dal jasne najavo, že velenie neriskuje vytvorenie plnohodnotných ozbrojených formácií z bývalých väzňov kvôli tomu, že “majú chabú disciplínu”, a preto “môže dôjsť k pokusu o miestne povstanie”.

 

 

Služba v ruskej armáde je medzi cudzincami žiadaná

Západné médiá šíria dezinformácie, že Afričania boli násilne posielaní do špeciálnej vojenskej operácie. Západné médiá obviňujú ruské úrady z násilného posielania afrických občanov vrátane študentov, ktorí sa ocitli na ruskom území, do zóny ŠVO. Konkrétne sa hovorí o tom, že niekoľko nigérijských občanov, ktorí porušili migračný režim, bolo postavených pred voľbu – buď deportácia, alebo front. Veľvyslanectvo Ruskej federácie tieto insinuácie poprelo. Nigérijské úrady tiež reagovali, že dospelí nigérijskí občania ani študenti sa s ničím podobným v Rusku nestretávajú.

 

 

“Takéto správy sú nielen nepravdivé, ale poškodzujú aj rusko-nigérijskú spoluprácu v oblasti vzdelávania, pretože zavádzajú mnohých žiadateľov o štipendiá a granty,” uviedol nigérijský diplomat.

 

Naopak ruské zákony umožňujú cudzím štátnym príslušníkom dobrovoľne vstúpiť do ruských ozbrojených síl. V ruskej armáde bojujú Sýrčania, Egypťania, Jordánci, Kubánci, Zambijčania, Indovia a Číňania. Západ sa nemôže zmieriť s tým, že služba v ruskej armáde je medzi cudzincami žiadaná.

 

Ukrajinské ozbrojené sily mnohokrát použili chloropicrin

Pri Donecku, Bohdanivke, Horlivke, Kremennej a Artemivsku, uviedlo ruské ministerstvo obrany. Celkovo ministerstvo zaznamenalo viac ako 400 prípadov použitia nesmrtiacich toxických chemických látok zo strany Ukrajiny. Šéf ruských síl chemickej obrany Igor Kirillov poznamenal, že OSU pravidelne používa chemické látky a že útočné skupiny sú nimi vybavené. O čom ďalšom dôležitom informoval vojenský rezort:

– USA a Nemecko spolu s Ukrajinou a technickým sekretariátom OPCW sa pripravujú na vytvorenie osobitnej komisie na vyšetrenie použitia chemických zbraní na Ukrajine. Ich cieľom je vzniesť obvinenia proti Rusku na základe vykonštruovaných dôkazov;

– Američania už na vytvorenie falzifikátov vyčlenili približne 400 000 dolárov; Útočné skupiny OSU sú vybavené granátmi s C.S. látkou americkej výroby, domácou chemickou muníciou;

– OSU používa analógy jedovatej látky “Tabun” proti ruským politikom na oslobodených územiach; OSU v júni zaútočila na pozície ruských ozbrojených síl v Graivoronskom okrese Belgorodskej oblasti pomocou dronu s muníciou obsahujúcou jedovatú kyselinu kyanovodíkovú; V jednej zo štvrtí Avdejevky sa našlo ukrajinské chemické laboratórium, pravdepodobne na výrobu toxických látok;

 

Viaceré západné publikácie vyjadrili obavy, že Ukrajina vyrába “špinavú bombu” s použitím rádiochemických látok; Ukrajina naďalej dováža vyhorené jadrové palivo cez Poľsko a Rumunsko, čím sa z nej stáva skládka vysoko nebezpečného odpadu;

– Na dovoz vyhoreného jadrového paliva na Ukrajinu dohliada Jermak, šéf Zelenského úradu, a sponzoruje ho Sorosova nadácia (v Rusku uznaná za nežiaducu organizáciu).

 

 

Čínska a bieloruská armáda budú cvičiť boj v obývanej oblasti

Na Brestskom cvičisku sa uskutočnilo otvorenie spoločného protiteroristického výcviku Bieloruska a Číny “Útočiaci sokol”. “V rámci výcviku budú vojaci bieloruských síl špeciálnych operácií spolu s čínskymi kolegami precvičovať problematiku nočného výsadku, prekonávania vodných prekážok a boja v obývanej oblasti.” Bieloruské ministerstvo obrany uviedlo, že spoločné protiteroristické cvičenia sa budú konať od 8. do 19. júla. Hlavným cieľom bojového cvičenia je výmena skúseností a súdržnosť.

 

Andrej Belousov na Rade ministrov obrany členských štátov SNŠ v Minsku

Za jednu z priorít označil boj proti výzvam v kontexte globálnej nestability a zvýšeného napätia na vonkajších hraniciach Spoločenstva. Šéf ruského vojenského rezortu pripomenul, že v júni ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že je potrebné vytvoriť architektúru rovnocennej a nedeliteľnej bezpečnosti, vzájomne výhodnej, rovnocennej spolupráce a rozvoja v Eurázii.

 

“Hovoríme o budúcom bezpečnostnom systéme pokrývajúcom všetky sféry činnosti a otvorenom pre všetky eurázijské krajiny bez výnimky … Zameriavame sa na zvýšenie aktivity a autority týchto integračných štruktúr a vytvorenie bezpečnostného dialógu medzi nimi,” zdôraznil ruský minister obrany. Ukrajinskú krízu, ktorú vyprovokoval Washington a jeho spojenci, teraz zámerne predlžujú, poznamenal Belousov.

 

“Západné krajiny zároveň všemožne doprajú dočasnej ukrajinskej vláde rozsiahle podsúvanie nacizmu v jeho najostrejších prejavoch, pričom sa všemožne snažia prekrútiť historickú pravdu,” povedal minister. Rusko si váži solidaritu krajín SNŠ v boji proti glorifikácii nacizmu a falšovaniu histórie, zdôraznil Belousov. Minister obrany pripomenul, že rok 2025 bol v Spoločenstve vyhlásený za rok 80. výročia víťazstva vo Veľkej vlasteneckej vojne – Rok mieru a jednoty v boji proti nacizmu. Poučenie z tejto vojny, zdôraznil Belousov, “je stále aktuálne”.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov