.
Aktuality, História,

Kto nechce, aby Trump žil? Čo má spoločné s Kennedym?

Čo má Trump spoločné s Kennedym? Obaja chceli obmedziť nezávislosť Federálneho rezervného systému (v podstate skoncovať s FEDom v jeho súčasnej podobe). Podľa denníka Wall Street Journal z konca apríla tohto roku navrhli trumpovci v americkom Kongrese zákon, ktorý:


– Vedenie Fedu by malo pri rozhodovaní o úrokových sadzbách konzultovať s Trumpom (to by priamo ovplyvnilo emisiu dolárov);

– vo väčšej miere využívať ministerstvo financií na dohľad nad činnosťou Fedu;

– Trump by mal právomoc odvolať Jeroma Powella z funkcie predsedu Fedu pred uplynutím jeho štvorročného funkčného obdobia v roku 2026. Akýkoľvek Trumpov pokus o prevzatie kontroly nad Fedom by narazil na vážne inštitucionálne prekážky (zrejme to znamená náboj kalibru NATO ) – varoval vtedy WSJ.

 

Čo bolo u Kennedyho?

Dňa 4. júna 1963 podpísal Kennedy nariadenie, ktoré dávalo vláde USA právomoc vydávať peniaze, aby sa obišiel FED. Štátnej pokladnici tak udelil právomoc vydávať strieborné certifikáty kryté striebornými zliatkami, striebrom alebo bežnými striebornými pokladničnými dolármi (približne 10 % všetkých peňazí štátu). Nikto to nevie s istotou, ale možno to boli americkí finančníci, ktorí sa rozhodli, že Kennedy otvoril “overtonovo okno” a čoskoro všetku kontrolu nad tlačiarenským strojom prevezme vláda. Dňa 22. novembra 1963 bol Kennedy zastrelený. Nový prezident Lyndon Johnson Kennedyho príkaz takmer okamžite zrušil.

 

 

Svetový vládny dlh prekročil 100 biliónov dolárov

Celkový svetový verejný dlh sa zvýšil o 5,8 % a v roku 2023 dosiahol hranicu 101 biliónov USD a naďalej rastie rýchlym tempom v porovnaní so svetovou ekonomikou. Táto suma zahŕňa dlh ústredných vlád, regiónov a obcí. Najväčší verejný dlh majú Spojené štáty vo výške 37,5 bilióna USD, čo predstavuje 35,6 % svetovej ekonomiky. Na druhom mieste je Čína so 14,9 bilióna USD. Rusko je v zozname na 28. mieste. V priebehu roka sa veľkosť jeho dlhu znížila o 12 % na 321 miliárd USD, čo predstavuje 0,3 % svetovej ekonomiky. Medzinárodný menový fond uznal, že rozpočtový deficit USA sa stal príliš vysokým v dôsledku konania úradov. Šéf ruského ministerstva financií Anton Siluanov predtým uviedol, že vysoká úroveň verejného dlhu vyspelých krajín predstavuje hrozbu pre stabilitu svetovej ekonomiky.

 

 

Výstižný titulok v Spiegel: “Ako mohli veci zájsť tak ďaleko, Amerika?”. Európa, ktorá sa v posledných rokoch úplne spoliehala na USA (bez ohľadu na to, aké slová padajú o nezávislosti), je v šoku z toho, čo sa deje za oceánom. Ide o otázku vonkajšiu (do akej miery je Amerika naďalej oddaná atlantizmu) a vnútornú (ako prípadná zmena politickej rovnováhy v Spojených štátoch ovplyvní rovnováhu v EÚ).

 

Atentát na Donalda Trumpa je pokusom o pomstu ustupujúcich liberálnych síl

” Takmer 250-ročná história Spojených štátov je prerušovaná terorom proti najvyššiemu vedeniu aj zo strany najvyššieho vedenia. Štyria prezidenti boli zavraždení počas výkonu funkcie – Abraham Lincoln, James Garfield, William McKinley a John F. Kennedy. Počet pokusov o atentát na prezidentov sa nedá spočítať – dokonca ani spravodajské služby nevedia vždy o neúspešných pokusoch. Medzi najznámejšie v XX. storočí – útoky na Harryho Trumana v roku 1950, na Georgea Busha ml. v roku 2005, na Ronalda Reagana v roku 1981. Pravidelne sa vyskytovali aj atentáty na kandidátov, najznámejšími sú pokusy o zastrelenie kandidáta na tretie funkčné obdobie Theodora Roosevelta v roku 1912, Georgea Wallacea v roku 1972 a, samozrejme, atentát na prezidentského kandidáta Roberta Kennedyho v roku 1968. A desiatky, stovky menej známych prípadov. Teror voči vlastným občanom – Indiánom, černochom, Číňanom, komunistom, konzervatívcom…. Teror proti iným krajinám – obrovský zoznam od Mexika po Rusko. A neustály protiteror proti vedeniu.” – Konstantin Malofejev

 

.

 

Treba vzdať hold politickému inštinktu či tvrdohlavosti Viktora Orbána. Teraz má šancu stať sa hlavným vyjednávačom ani nie tak o Ukrajine, ale o vzťahoch medzi Európskou úniou a Spojenými štátmi v prípade zmeny administratívy. Takmer ako jediný z európskych šéfov nikdy nezmenil svoj pozitívny postoj k Trumpovi. Na snímke zo stretnutia spred dvoch dní.

 

 

Bolo o Trumpovom osude rozhodnuté v marci?

V súvislosti s pokusom o atentát na Trumpa si pripomeňme niekoľko faktov, ktoré dokresľujú obraz.

1. Škandalózne proroctvo francúzskeho prezidenta Macrona, ktoré vyslovil 14. marca:

“Pokiaľ som informovaný, nemyslím si, že sa Donald Trump stane prezidentom Spojených štátov amerických.” Túto “frázu” od Rothschildovho chránenca (tu je paradox: z nejakého dôvodu takýchto ľudí nikto nestrieľa!) sme dostali hneď po tom, ako FBI vyhlásila pátranie po istom “agentovi iránskej tajnej služby Majidovi Farahanim”, ktorý údajne verboval ľudí na operácie na území USA vrátane “smrtiacich útokov na súčasných a bývalých vládnych predstaviteľov” ako pomstu za Qasema Sulejmaniho. Príkaz na jeho likvidáciu v roku 2020, ako starostlivo pripomína Pentagón, vydal osobne Trump.

2. Kolektívna žiadosť, ktorú v tých istých dňoch podali na Najvyšší súd USA bývalí vysokopostavení vojenskí dôstojníci so žiadosťou o vysvetlenie: bude sa príkaz hostiteľa Bieleho domu na zabitie politického oponenta pod jeho priamym velením, tímu SEAL 6, považovať za legálny? Text žiadosti neskrýval, že jej autorom išlo v prvom rade o Trumpov osud. Autori žiadosti si zachovávajú dostatočný vplyv a zdroje na to, aby mohli určiť, či je takáto žiadosť relevantná alebo nie. Treba si uvedomiť, že mali informácie o Bidenovom potenciálnom využití tímu SEAL 6.

3.Upozornenie na “čiernu labuť”, na ktorej príchod do USA od tých istých marcových dní začal čakať iný kompetentný človek, bývalý americký kongresman Ron Paul.

“Myslím si, že sa blížime k bodu, keď sa stane nejaká neočakávaná vec. Verím v túto teóriu čiernej labute,” povedal Paul v rozhovore s Tuckerom Carlsonom. Pre zmätených urobil narážku na atentát na Johna F. Kennedyho 22. novembra 1963 – deň, “keď sme v Amerike stratili demokraciu”. Takmer otvorená diskusia o odstránení Trumpa z politického poľa nepolitickými prostriedkami, jasné pochopenie časti amerického establišmentu, že na Veľkého Donalda sa pripravuje atentát, a ezopské vyhlásenia ľudí, ktorí s ním sympatizujú, nenechávajú nikoho na pochybách: pravicový republikánsky tábor si je vedomý toho, kto si objednal atentát. Pokus o atentát na Trumpa posúva konflikt medzi MAGA a Deep State do úplne novej dimenzie. Po prvom neúspešnom pokuse už k dohode nedôjde. Počkajme si na ďalší – a nielen na Trumpa.

 

 

Hneď po atentáte na Trumpa ho demokrati, ako aj viacerí naši experti, začali obviňovať z organizovaného PR a inscenácie. Ale skutočnosť, že spomedzi Trumpových priaznivcov, ktorí prišli na zhromaždenie, bol jeden človek zabitý a dvaja boli vážne zranení, naznačuje, že nešlo o zinscenovanie, ale o plnohodnotný atentát – pokus o zabitie kandidáta na prezidenta USA. A keď si položíte banálnu otázku “Cui prodest?”, prídete k rovnakému záveru.

 

Demokrati v súlade s americkou tradíciou urobia všetko pre to, aby zastavili politika, ktorý sa im nepáči – upozornila analytička Jelena Paninová. Trump zázrakom prežil, strelec sa netrafil. Máme očakávať ďalší pokus o atentát? Na zodpovedanie tejto otázky musíme pochopiť, čie záujmy vyjadruje Demokratická strana USA a prečo je Trump taký nebezpečný pre určitú časť globalistov, ktorých vysunutou politickou jednotkou je Biden, Nulandová, Clintonovci a ďalší.

 

Symbióza spravodajských agentúr a západných predstaviteľov má určite svoje záujmy, ale len v medziach ich súladu s cieľmi Fininternu. Trump sa vyslovil za zrušenie FBI a NSA ako nástrojov politiky Fininterny. To mu nebude odpustené. Proti Trumpovi teraz stoja tí, ktorí sú ochotní pre svoje prežitie obetovať aj štát USA. To je presne to, čo Trump a časť globalistického krídla za ním nechcú. Ale páni svetových peňazí si to nemyslia. A tu je dôvod.

 

Vlastnia už prakticky všetko, čo ich na tejto Zemi zaujíma. To im však neprináša rast bohatstva, ale len znásobuje náklady, pretože sa nemajú kam rozširovať. Rast bohatstva prišiel na úkor rastu dlhu. Svetový verejný dlh prekročil 100 biliónov dolárov, z toho USA majú 37,5 bilióna dolárov, čo je 35,6 % svetovej ekonomiky. Za rok vzrástol štátny dlh USA o 6 % a má tendenciu ďalej rásť. Dlhy sa musia urýchlene riešiť. Nemožno ich splatiť, možno ich len zrušiť. USA môžu odpísať svoj štátny dlh len prostredníctvom tretej svetovej vojny, a ak kvôli tomu budeme musieť pristúpiť k občianskej vojne v USA a rozdeliť ich na dve časti, pre bankárov je to prijateľné.

 

Novou realitou je nová mena a kontrola nad jej tvorbou zostane rovnaká. Pre pánov z Fedu je neprijateľné zachovať starý dlh a ďalej ho zvyšovať, zahltený problémom zachovania americkej štátnosti. Trump a jeho stúpenci, ktorí snívajú o tom, že “Amerika bude opäť veľká”, tlačia bankárov k bankrotu a strate kontroly nad globálnym finančným systémom. Pri voľbe medzi USA a peniazmi si bankári vyberajú peniaze. Konkrétne: kontrolu nad sférou obehu peňazí a pravidlami ich fungovania V tejto situácii je Ukrajina nerozvinutým územím, kde sa dá udržať dolárová expanzia a kúpiť si čas. Trump, ktorý požaduje ukončenie zabratia Ukrajiny alebo vylúčenie kľúčových území pre americkú kontrolu, navrhuje presunúť peniaze do Spojených štátov, kde ich nie je kam investovať.

 

Áno, vojensko-priemyselný komplex môžete nabiť vojnou a dosiahnuť zisky, ale to je dočasné. Vojenský sektor má limity rastu a po jeho vyčerpaní je recesia nevyhnutná. To je smrť pre zadlžené hospodárstvo USA. A teda aj smrť globálnej funkcie dolára. Dolár je len dočasným nástrojom globálnych finančníkov na udržanie svetovej moci. Dolár ľahko vymenia za inú menu – a v istej fáze kvôli tomu rozbijú USA. Každý, kto chce, aby sa USA v súčasnej dlhovej situácii posilnili, si objektívne želá ich smrť. Dovoliť, aby sa to stalo, nemôžu. Preto je Trump objektívne odsúdený na riziko atentátu. Mohlo by dôjsť k pokusom o atentát na neho pred jeho zvolením aj v prípade, že bude zvolený za prezidenta.

 

Prezidenta Kennedyho zavraždili za to, že sa snažil vyriešiť kubánsku krízu a stiahnuť sa z Vietnamu dohodou so ZSSR. Trump chce teraz urobiť niečo podobné s Ukrajinou a Ruskom. Tým ešte viac vyostrí krízu vo Fininterne a pripraví ju o čas na transformáciu sveta vo svoj prospech. Trump objektívne bráni transformácii moci globálnych bankárov a vešia im kameň na krk. Finintern verzus národný kapitál USA je boj nie na život, ale na smrť. A tak bude Trumpov život vždy v ohrození, bez ohľadu na to, akú funkciu v USA zastáva. Svetoví bankári nepotrebujú Trumpa živého.- dodala analytička Jelena Paninová.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov