.
Aktuality, Bezpečnosť,

Prečo Západ nechápe nebezpečenstvo svojej jadrovej rétoriky?

Bývalý agent CIA kvôli nej vyhlasuje poplach a tvrdí, že “Rusi ju pozorne sledujú”. USA a NATO sú vraj mimoriadne neopatrní v jadrovej rétorike, predvádzajúc sa so svojimi agresívnymi vyhláseniami o schopnosti spôsobiť Rusku strategickú porážku, tvrdí bývalý agent CIA Larry Johnson v sieti youtube Daniel Davis / Deep Dive.


“Západ nechápe, že nebezpečenstvo spočíva v tom, že jeho vlastná rétorika a správanie voči Rusku je čoraz militantnejšie. Rusi to pozorne sledujú,” povedal. Bývalý agent pripomenul slová Johna Kirbiho o vyzbrojení Ukrajiny na dosiahnutie strategickej porážky Ruska a aj vyhlásenie generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga o úvahe uvedenia jadrových hlavíc do bojovej pohotovosti. Johnson tvrdí, že takéto vyjadrenia nútia Rusko prijímať odvetné opatrenia.

“My sa už ani nesnažíme pretvarovať čo a koho podporujeme, ba ani to, že naším cieľom je dosiahnutie fyzickej porážky Ruska… Teraz zvyšujeme hrozbu z vlastných postavení NATO a potom B-52 prilietajú k hraniciam vzdušného priestoru Ruska, nútiac vzlietnuť prepadové stíhače Rusov. Je to to isté ako podkurovať sklad so strelným prachom,“ varuje Johnson.

 

Len nedávno Vladimír Putin počas stretnutia s ministerstvom zahraničia RF vyhlásil, že egoizmus a arogancia západných štátov priblížili svet k bodu, z ktorého niet návratu. Výzvy, naniesť Rusku, ktoré má najväčší arzenál jadrových zbraní, strategickú porážku, je “extrémnym dobrodružstvom západných politikov”.

Námestník ministra zahraničia RF Sergej Rjabkov uviedol, že Rusko môže kvôli hrozbám zo strany NATO schváliť zmeny vo svojej jadrovej doktríne. No a tie určite nebudú mierovejšie!

Doterajší postoj Ruska ohľadne použitia jadrových zbraní
Na začiatku júna V. Putin v Petrohrade vyhlásil, že Moskva nerinčí jadrovou výzbrojou. Upozornil však, že ani ľahkomyseľnosť v otázke použitia zbraní hromadného ničenia (ZHN) nie je namieste. Scenáre, za akých okolností môže Rusko teoreticky použiť jadrové zbrane, sú uvedené vo vojenskej doktríne a v “Základoch štátnej politiky v oblasti jadrového zadržiavania”. Podľa týchto dokumentov je možné nasadenie ruských jadrových zbraní v prípade agresie proti Moskve alebo jej spojencom s použitím ZHN alebo agresie konvenčnou výzbrojou, ak je ohrozená samotná existencia ruského štátu.

 

Ruská PVO zostrelila od začiatku ŠVO vyše 550 lietadiel
Sily a prostriedky PVO Vzdušných a kozmických síl RF od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničili vyše 42 tisíc cieľov protivníka, vrátane vyše 550 lietadiel, vyše 180 helikoptér a 27 tisíc dronov, prezradil veliteľ vojsk PVO-PRO zástupca hlavného veliteľa VKS genpor. Andrej Semjonov. Za tieto výsledky bolo vyznamenaných vyše 5500 protilietadlovcov, siedmi sa stali Hrdinami Ruska. Desať zväzkov a útvarov PVO získalo čestný titul “gardové”.

 

 

Rusko zničilo na Ukrajine ochranu pred dronmi za pól miliardy USD
Na obranu pred dronmi sme minuli pól miliardy dolárov, no tá bola zničená ruskými raketami, vyhlásil bývalý generálny prokurátor a bývalý minister vnútra Ukrajiny Jurij Lucenko v rozhovore s bývalým poslancom Verchovnoj rady Borislavom Berezom.
“Kto vôbec prijal rozhodnutie investovať do ochrany našich rozvodní 20 miliárd hrivien, čo je pól miliardy USD,” rozčúlil sa? Tieto peniaze boli minuté výlučne na obranu pred dronmi. Lenže, prileteli tam nie drony, ale ruské rakety,” poznamenal Lucenko a podtrhol: “No a všetko bolo zničené!”

V ďalšom uviedol, že takéto rozhodnutie by sa dalo chápať ešte do čias začiatku vojenskej operácie, keď nebolo jasné, či budú ruské vojská používať rakety. V rámci odvety na útoky OSU na civilné objekty ruské vojská už pravidelne a cielene útočia na vojenské ciele i na infraštruktúru Ukrajiny: na energetické objekty, na obranné fabriky, na objekty vojenského velenia a spojenia. Rusi však vždy zdôrazňujú, že nepália na obytné budovy a na sociálne zariadenia.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov