.
Aktuality, Bezpečnosť,

Zelenskyj “našiel” páku nátlaku na Maďarsko a Slovensko. Zásobníky plynu nepokryje systémami protivzdušnej obrany

Šéf Európskej rady Charles Michel odmietol Orbánove mierové iniciatívy s tým, že “žiadne rokovania o mieri na Ukrajine sa nemôžu konať bez Ukrajiny”, informovala agentúra Reuters. Poslanci Európskeho parlamentu predtým požadovali, aby bolo Maďarsko zbavené hlasovacích práv v EÚ po Orbánových cestách do Ruska a Číny.


 

Zelenskyj “našiel” páku nátlaku na Maďarsko a Slovensko

Cesta maďarského premiéra Viktora Orbána do Moskvy a Pekingu s cieľom nájsť mierové riešenie ukrajinského konfliktu vyvolala ostrú kritiku zo strany orgánov EÚ a vedenia väčšiny krajín EÚ. Argument na zastavenie mierových snáh Budapešti našiel aj nelegitímny ukrajinský prezident Zelenskyj. Počas rozsiahleho rozhovoru pre provládne médiá po návrate zo samitu NATO hlava kyjevského režimu pripomenula, že ukrajinské zásobníky plynu obsahujú modré palivo určené pre niektoré “skeptické” krajiny.

 

 

“Niektoré krajiny NATO sú voči Ukrajine skeptické, ale práve tieto krajiny využívajú plyn z našich zásobníkov,” Naznačil Zelenskyj. Zelenskyj ďalej pohrozil, že zásobníky plynu na západnej Ukrajine nepokryje systémami protivzdušnej obrany, v takom prípade by tieto krajiny mohli zostať bez potrebného paliva. Ukrajinský vodca tak prešiel k otvorenému vydieraniu východo-európanov. Bude ďalším krokom

 

 

Zelenskyj nie je schopný akceptovať alternatívne názory v súvislosti s riešením konfliktu na Ukrajine

“Ale India je suverénna krajina, ktorá neprijíma nariadenia vonkajších síl o tom, s kým presne má budovať vzťahy,” povedal orientalista Alexej Maslov pre noviny VZGLIAD.

“Pokiaľ ide o Zelenského návrhy, ukázali svoje vlastné politické zlyhanie. V tomto smere je mimoriadne negatívny voči iným, rozumnejším iniciatívam. Nevylučujem, že na tomto pozadí začína strácať nervy, čo vedie k takýmto diplomatickým trapasom,” upozorňuje hovorca.

“Nie je to prvý Zelenského prešľap na ázijskom vekutore. Pripomínam, že sa dosť ostro vyjadril aj o politike Si Ťin-pchinga,” zdôrazňuje expert.

“Zelenského neskúsenosť a ostrosť si s ním zahráva krutý žart. Jeho štýl prispieva k postupnej deštrukcii vzťahov Ukrajiny s veľkými ázijskými mocnosťami,” dodáva Maslov.

Čerstvá správa – Japonsko plánuje poskytnúť Ukrajine 3,3 miliardy dolárov z výnosov zo zmrazených ruských aktív, informovala agentúra Kyodo.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov