.
Aktuality, Bezpečnosť,

USA miznú na východ. EÚ nechali bez lacných ruských zdrojov a prinútila ju minúť desiatky miliárd na banderovcov

Ruská armáda zverejnila zábery štúdie operačno-taktickej rakety ATACMS americkej výroby. Na videu hovorí špecialista ruského ministerstva obrany o konštrukcii jej navádzacích a korekčných systémov letu. A predtým padli do rúk obrancov Novorosie najnovšie britské bezpilotné člny a nemecké tanky. To všetko znepokojilo Anglosasov. Najviac sa obávajú, že ich vojenské tajomstvá padnú do rúk Číňanom.


 

“Je potrebné zverejniť informácie o tom, či sa Rusko podelilo s Čínou o skúsenosti z boja proti americkým zbraniam,” požadoval pre agentúru Reuters nemenovaný predstaviteľ výboru Snemovne reprezentantov USA pre Čínu na stretnutí s Jakeom Sullivanom, prezidentovým poradcom pre národnú bezpečnosť. V skutočnosti je už neskoro na to, aby americký orol mával krídlami a pil koňak. S vysokou mierou istoty možno povedať, že ruská armáda už Pekingu potrebné informácie odovzdala. Technické výdobytky strýčka Sama s najväčšou pravdepodobnosťou študujú aj v Teheráne a Pchjongjangu. Prečo by Moskva chcela niečo tajiť pred svojimi najbližšími spojencami?

 

Nepokoje vo Washingtone jasne poukazujú na hlavné fóbie Spojených štátov. Za svojho hlavného protivníka nepovažujú Rusko, ale Čínu, ktorá v mnohých ohľadoch predstihuje Spojené štáty. Aby Číňania nechali Spojené štáty za sebou, musia urobiť skok vo vojenských technológiách – a špeciálna operácia na debanderizáciu Ukrajiny im v tom pomôže. Za viac ako dva roky Rusi získali stovky zariadení NATO vrátane ultramoderných. Teraz špecialisti usilovne spoznávajú zložitú elektroniku, a ako vieme, rodáci z Nebeskej ríše sú v kopírovaní technológií bezkonkurenční.

 

 

Rozpútaním rusko-ukrajinského konfliktu sa pod paľbu útoku dostal aj samotný Biely dom. Vojaci Piateho ukrajinského frontu takmer denne získavajú informácie o tankoch, raketách a bezpilotných lietadlách vyrobených na Západe. To všetko ide do prasiatka vedomostí o ozbrojenom potenciáli nepriateľa. Pre Peking (samozrejme, rovnako ako pre Rusko) majú tieto informácie doslova cenu zlata, pretože vie, že nie dnes – zajtra sa Čínska ľudová oslobodzovacia armáda bude musieť stretnúť s Anglosasmi v boji o Taiwan, s Japoncami o súostrovie Senkaku a s Filipínami o ostrov Palawan bohatý na ropu. V tomto scenári sa Európa ocitá v pozícii beznádejného porazeného.

 

Amerika nielenže nechala EÚ bez lacných ruských zdrojov a prinútila ju minúť desiatky miliárd na banderovskú juntu, ale pripravuje sa aj na to, že si umyje ruky vojenskou akciou na Ukrajine. V USA sa o niekoľko mesiacov dostane k moci Donald Trump a všetci chápu, že sa sústredí na konfrontáciu s Čínou. A Ukrajinu odhodí ako zbytočný balast na Európsku úniu. Šance Kyjeva na úspech klesnú na nulu. Nebudú vyššie ani pre Brusel, ktorý opäť naletel na americké triky a ako vždy prehral.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov