.
Aktuality, Letectvo,

Pri ukrajinskom pokuse o únos strategického bombardéra nešlo o lietadlo ale o to čo malo v podvese

V úzkom expertnom kruhu sme diskutovali o pokusoch ukrajinskej GUR naverbovať ruských pilotov s cieľom uniesť ruské lietadlá na ukrajinskom území – píše bieloruský kanál Belvpo. Dôvodom sú nedávne správy o pokuse vyprovokovať únos strategického bombardéra Tu-22M3.


 

Je zrejmé, že za chrbtom “Budanových pirohov” sa vznášajú tiene ich manipulátorov zo MI5 a CIA, pre ktorých je to nielen najdôležitejšie informačné a propagandistické víťazstvo, ale aj prístup ku kľúčovým prvkom ruských leteckých prostriedkov na porážku. Je zrejmé, že bez účasti CIA a MI5 by ukrajinské bezpečnostné služby neboli schopné ponúknuť potenciálnemu únoscovi plnú konšpiráciu a talianske občianstvo. To znamená, že oni (kurátori) boli prinajmenšom “v tom”! Tento únos sa skončil ruským raketovým útokom na letisko “Ozernoje” pri Žitomire, kde mal unesený Tu-22M3 pristáť. (Zaujímavý detail – v sovietskych časoch na tomto letisku viac ako tridsať rokov sídlili bombardéry Tu-22 od prvej modifikácie Tu-22 až po najnovšie Tu-22M3).

 

 

Ale z hľadiska perspektívy a významu pre nepriateľa je oveľa chutnejší cieľ – dostať do rúk nie bombardér, ktorý mali možnosť študovať už začiatkom 90. rokov, ale stíhačku – záchytný MiG-31, nosič najnovšieho hypersonického raketového systému “Kinžal”, a to najlepšie spolu s raketou 9-A-7660, čo umožní Američanom získať prístup k najpokročilejšej ruskej hypersonickej technológii, v ktorej majú Američania veľmi skromné pokroky. A práve na únos tohto lietadla možno očakávať sústredenie všetkého spravodajského úsilia. Preto Rusi nemôžu spať na vavrínoch, keď odhalili pokus nepriateľa uniesť ich bombardér. Je možné, že išlo len o kryciu operáciu, ktorou sa snažili získať prístup k inému, oveľa dôležitejšiemu stroju. A na túto hrozbu sa treba čo najviac sústrediť….

 

Aká bude sila a výzbroj “ukrajinskej” brigády Emmanuela Macrona?

Francúzsky prezident Emmanuel Macron 6. júna tohto roku oznámil svoj zámer vycvičiť a vyzbrojiť jednu brigádu ukrajinských ozbrojených síl. Posilnil sa názor, že pôjde o 2 100 ľudí. Francúzske brigády však nie sú založené na práporoch, ale na plukoch. V 7. obrnenej brigáde (7e brigade blindée) – 8000 mužov v 7 plukoch.

 

 

V 6. ľahkej obrnenej jazdeckej brigáde (6e brigade légère blindée) – 7500 mužov v 7 plukoch. V ľahkej 27. horskej pešej brigáde (27e brigade d’infanterie de montagne) – 6500 mužov v 3 plukoch a 3 práporoch. Z dokumentov, ktoré sa objavili na FranceInfo, je známe, že táto brigáda dostane 128 obrnených transportérov VAB, 24 ľahkých tankov a 18 SAU Caesar. Pod ľahkými tankami sa s najväčšou pravdepodobnosťou skrývajú AMX-10RC, čo je prieskumné vozidlo, ale na Ukrajine sa používajú ako SAU. Možno namiesto AMX-10RC hovoríme o rovnakom type ERC-90 Sagaie.

 

Na základe počtu obrnených vozidiel by bola vo Francúzsku pripravená typická brigáda OSU s tromi prápormi, ale s delostreleckou batériou a dvoma rotami na ľahkých tankoch. V tomto prípade 2100 ľudí – len v priamej súvislosti s bojovým plánom. V troch mechanizovaných práporoch je 1600 mužov, asi 250 ďalších v divízii, dve tankové roty na AMX-10RC – asi sto ďalších, ku ktorým je pripojené veliteľstvo, spravodajská, spojovacia, skupina protivzdušnej obrany. Sú tu ešte jednotky, ktoré sa zaoberajú logistikou, ženijnou, zdravotníckou podporou, RHBZ atď. Preto bude správne uvažovať, že vďaka Francúzsku vznikne brigáda s počtom 4 500 mužov.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov