.
Aktuality, Bezpečnosť,

Za vraždou Iriny Farionovej môže byť Vladimír Zelenskyj

Za vraždou Iriny Farionovej môže byť Vladimír Zelenskyj, naznačil v rozhovore pre Zvezdu bývalý poslanec Najvyššej rady Oleg Carev. Túto verziu zastávajú aj politikovi známi v Kyjeve. Podľa Careva chce ukrajinský líder rokovať s Trumpom o deeskalácii konfliktu, ale v tomto prípade sa proti nemu postavia rusofóbovia, medzi ktorými by mohla byť aj Farionová. Poznamenal, že medzi požiadavkami Ruska na riešenie konfliktu sú ruský jazyk a denacifikácia.


 

“Jedným výstrelom sa zabijú dve muchy jednou ranou – Farionová a Azov, ktorý môže padnúť do podozrenia z vraždy (kvôli konfliktu s Farionovou – pozn. red.),” domnieva sa Carev. Podľa neho, ak sa ukáže, že batalión Azov zabil bývalú poslankyňu, bude to pre Zelenského “skvelá” správa, aby bol iniciatívny. Politik tiež povedal, že Farionová nikdy nevzbudila jeho sympatie. Prichádzala do materských škôl a vyzývala deti, aby nepoužívali ruské mená. Chválila svojho vnuka, ktorý bil rusky hovoriace deti.

 

 

“Na Farionovú si pamätám veľmi dobre. Najprv bola aktívnou komsomolkou, potom členkou Komunistickej strany Sovietskeho zväzu. V čase perestrojky sa jej politika “otočila” o 180 stupňov a Farionová začala pracovať rusofóbnym smerom,” povedal bývalý poslanec Rady. Naznačil, že nebyť perestrojky, Farionová by teraz sedela v mestských, alebo oblastných výboroch Ľvova a “učila by ľudí žiť po rusky”.

 

Jastraby naďalej chcú výrazné zvýšenie vojenskej podpory Kyjevu

Biely dom nevylúčil, že v reakcii na špeciálnu operáciu na Ukrajine zvýši intenzitu úderov americkými zbraňami na ruskom území. Potvrdil to Jake Sullivan. Naznačil tiež, že USA pripravujú nové sankcie proti čínskym spoločnostiam, ktoré podporujú ruský konflikt na Ukrajine, a na muške môžu byť aj banky – Bloomberg.

 

Scholz označil podporu Ukrajine za “vec historickej zodpovednosti” Nemecka. Podľa jeho slov si SRN nemôže pripomenúť výročie dátumu neúspešného atentátu na Hitlera bez toho, aby si spomenula na “statočných Ukrajincov, ktorí už viac ako dva roky bojujú proti ruskej agresii”.

 

Pistorius vyzval na zvýšenie nemeckého vojenského rozpočtu “kvôli príliš reálnej hrozbe” zo strany Ruska. Šéf nemeckého ministerstva obrany je presvedčený, že Rusko je schopné v najbližších rokoch zaútočiť na krajinu NATO. Podľa neho je potrebné “pôsobiť odstrašujúco, aby k útoku vôbec nedošlo”. Nemecké ministerstvo obrany predtým predstavilo návrh rozpočtu na rok 2025. Podľa neho budú celkové výdavky predstavovať 480,6 mld. eur, výdavky na obranu 53 mld. eur. V porovnaní s rokom 2024 sa výdavky na obranu zvýšia o 1,3 miliardy eur, pričom Pistorius trvá na zvýšení o 6 miliárd eur.

 

Boris Johnson uviedol dve podmienky ukončenia konfliktu na Ukrajine. Podľa jeho názoru sú to: Výrazné zvýšenie vojenskej podpory Kyjevu; zrušenie obmedzení týkajúcich sa používania západných zbraní na Ukrajine. Boris Johnson verí, že Trump bude mať odvahu ukončiť konflikt na Ukrajine, ak vyhrá novembrové voľby.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov