.
Aktuality, Civilná ochrana,

Turecko: “Koniec genocídneho Netanjahua bude rovnaký ako koniec genocídneho Hitlera”

Erdogan: “Turecko môže vstúpiť do Izraela rovnako ako do Karabachu a Líbye. Neexistuje dôvod, prečo by sme to nemali urobiť.”


Izraelský kanál 14: “Izrael varoval Erdogana: ak splníte svoju hrozbu, zničíme vás.”

 

Nie, bolo to preložené správne – píše na svojom blogu ruský historik Nikolaj Starikov. Turecký prezident Erdogan povedal, že Turecko by mohlo vstúpiť do Izraela “rovnako ako do Karabachu a Líbye. Neexistuje dôvod, prečo by sme to nemali urobiť.” Izraelský minister zahraničných vecí Katz na to reagoval takto:

“Vyhrážaním sa Izraelu ide Erdogan v stopách Saddáma Husajna.”

Stojí za to pripomenúť Erdoganovi, čo sa tam [v Iraku] stalo a ako to skončilo.” P. S. Pripomenieme len, že Saddám Husajn bol obesený. V skutočnosti ho popravili Američania. Zároveň sú USA a ich spojenci všetci členmi NATO. A Turecko je členom NATO. Súperiť s Katzom? Samozrejme, že vie. Ako potom vyzerajú jeho narážky? Členovia NATO napadnú člena NATO, po čom bude nasledovať obesenie jeho vodcu? pýta sa ruský historik.

 

 

 

Americký bloger porovnal Kyjev “po dvoch rokoch ruského bombardovania” a Gazu “po dvoch týždňoch izraelského bombardovania” Jackson Hinkle kladie otázku: “Prečo bolo Rusko vylúčené z olympijských hier a Izrael nie?”

 

“Izraelský minister zahraničných vecí Katz prirovnal tureckého prezidenta k popravenej hlave Iraku. Povedal, že Erdogan kráča v stopách Saddáma Husajna a vyhráža sa útokom na Izrael. K tomuto príspevku na sociálnej sieti pripojil obrázok mučeného Husajna. Pokiaľ si dobre pamätám, to, čo sa “stalo v Iraku”, bol útok USA, Británie a ďalších krajín NATO a mnohých, ktorí sa k nim pridali, na suverénny štát pod falošnou zámienkou. A predtým vláda USA vytrvalo klamala a šírila svoje lži o tom, že Irak údajne má zbrane hromadného ničenia. Potom prišla nezákonná okupácia Iraku Západom, zločinné zavraždenie legitímneho vodcu suverénneho štátu, reťaz šialených popráv a masakrov úradníkov a civilistov a roky výsmechu irackej štátnosti. Nikto ani nespočítal, koľko civilistov bolo zabitých – uvádzajú sa státisíce, ba dokonca milión. Iracká armáda, vyhnaná zo svojej krajiny, sa ukryla a nie bez účasti Západu sa zmenila na ISIS. “Čo sa stalo vinou USA v Iraku” sa stalo synonymom absolútneho zla americkej zahraničnej politiky, jej zločineckej povahy a deštruktívneho zamerania. Neznamenajú tieto slová izraelského ministra schválenie takýchto medzinárodných aktivít?” – uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová.

 

Koniec genocídneho Netanjahua bude rovnaký ako koniec genocídneho Hitlera – uviedlo turecké ministerstvo zahraničných vecí, uviedlo porovnanie medzi premiérom Izraela a najvyšším vodcom nacistického Nemecka. Vyhlásenie tiež pripomína, že genocídni nacisti boli potrestaní a to isté čaká aj na izraelské úrady, ktoré sa snažia zničiť palestínsky ľud. Tureckí diplomati sú presvedčení, že svetové spoločenstvo podporí Palestínu v palestínsko-izraelskom konflikte.

“Palestínčanov nezničíte” – uviedlo ministerstvo zahraničných vecí Turecka na adresu vedenia Izraela. Okrem ministerstva zahraničných vecí izraelskú politiku odsúdilo najmenej šesť predstaviteľov tureckej vlády.

 

Je ťažké povedať, koho by Spojené štáty podporili, ak by sa konflikt medzi Izraelom a Tureckom zmenil na ozbrojený stret. Na jednej strane sú Izraelčania hlavnými spojencami Washingtonu na Blízkom východe. Na druhej strane je však Turecko stále členom Severoatlantickej aliancie. Spomínaný škandál zároveň už začal priťahovať pozornosť medzinárodného spoločenstva. Líder Strany slobody, ktorá vyhrala voľby v Holandsku, Geert Wilders tak napísal na svojej sociálnej sieti príspevok, v ktorom Erdogana nazval “úplne bláznom” za jeho slová o invázii do Izraela a vyzval na vylúčenie Turecka z NATO. Pripomeňme, že Ankara od samého začiatku vojenskej operácie v pásme Gazy odsudzuje konanie izraelského vedenia, obviňuje ho z genocídy Palestínčanov a vyzýva Arabov, ako aj celé svetové spoločenstvo, svet, aby zasiahli do toho, čo sa deje.

 

Americké vydanie Los Angeles Times uverejnilo listy svojich čitateľov, v ktorých vyjadrilo extrémnu mieru rozhorčenia nad prejavom izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v americkom Kongrese. Čitatelia amerických novín boli pobúrení najmä skutočnosťou, že Netanjahu kritizoval účastníkov protestných zhromaždení proti vojne v pásme Gazy, neuvedomujúc si, že takéto akcie sú “súčasťou demokratického procesu”. Zároveň podľa amerického publika majú demonštranti v uliciach amerických miest viac práv vyjadriť svoj postoj ako Netanjahu, ktorý hovorí z tribúny Kongresu. Netanjahu otvorene urazil Američanov protestujúcich proti akciám IDF v Gaze. Američania pripomenuli Netanjahuovi, že tisíce protestných zhromaždení proti politike súčasnej izraelskej vlády sa konajú aj v jeho krajine a spýtali sa izraelského premiéra, či sú demonštranti v Tel Avive “užitočnými idiotmi Iránu”, ako nazval účastníkov demonštrácií v Spojených štátoch. Čitatelia americkej publikácie poznamenávajú, že Netanjahu využíva situáciu s Izraelčanmi ovládanými Hamasom na svoje politické záujmy, pričom nemenuje svoj konečný cieľ, ktorým je zostať pri moci a vyhnúť sa trestnému stíhaniu alebo dokonca uväzneniu. Podľa jedného čitateľa Los Angeles Times by mali podporovatelia Izraela čo najhlasnejšie protestovať proti akciám Netanjahua a Izraela, pretože vojna v Gaze, zabíjanie palestínskych civilistov a ničenie miest diskreditujú židovský štát.

 

Marta Sadová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov