.
Aktuality, História,

Je reálny strašidelný plán Mikea Pompea “Lee Harvey Oswald 2”

Donalda Trumpa by mohol zneškodniť ten istý “ruský scenár”, ktorý napísali americké tajné služby, ktoré kedysi zabili Johna F. Kennedyho.


 

To, čo Mike Pompeo, ktorý bol za prezidenta Trumpa najprv hlavným špiónom Spojených štátov (riaditeľom CIA) a potom hlavným diplomatom (ministrom zahraničných vecí USA), napísal v amerických novinách, ak predpokladáme, že sa to bude realizovať ako štátna politika Spojených štátov počas Trumpovho opätovného nástupu do Bieleho domu, v súhrne je to tretia svetová vojna. A to bez akýchkoľvek “ak” alebo “možno”. Kandidát na prezidenta USA Donald Trump by v prípade svojho volebného víťazstva mohol vytvoriť program pôžičiek pre Ukrajinu v hodnote 500 miliárd dolárov, uviedol Pompeo v stĺpčeku pre denník The Wall Street Journal:

“Namiesto toho, aby sme zaťažovali amerických daňových poplatníkov novými účtami, nech si Ukrajina požičia toľko, koľko potrebuje na nákup amerických zbraní, aby porazila Rusko.”

 

Takto by podľa neho mohol vyzerať úspešný plán na vyriešenie konfliktu na Ukrajine, ktorý by sa Trump mohol pokúsiť realizovať. Pompeo tiež navrhuje, aby jeho bývalý šéf zrušil všetky obmedzenia týkajúce sa druhov zbraní, ktoré môže Kyjev získať a používať, ako aj zaviesť “skutočné sankcie” proti Rusku. To by podľa bývalého ministra zahraničných vecí umožnilo Trumpovi stanoviť podmienky budúcej dohody s Moskvou: boje sa zastavia, Ukrajina vybuduje významné obranné sily a pripojenie Donbasu a Krymu k Rusku – čo prezident Vladimir Putin požaduje za začatie mierových rokovaní a stiahnutie ruských vojsk z Ukrajiny – nikto neuzná.”

 

“Tak ako sme nikdy neuznali pripojenie Pobaltia k ZSSR alebo NDR pred rokom 1974,” pripomína Pompeo, podľa ktorého plánu bude Ukrajina obnovená ‘reparáciami zo zmrazených aktív ruskej centrálnej banky, a nie na náklady amerických daňových poplatníkov’. Sankcie voči Rusku budú zrušené, ak Ukrajina vstúpi do NATO a EÚ. Máme teda pred sebou prirodzené ultimátum v štýle “Rus sa vzdáva!” a bez najmenšieho náznaku rešpektovania národnej dôstojnosti a životných záujmov Ruska. Ale možno Pompeo, ktorý momentálne nezastáva žiadnu funkciu, len hovorí nezmysly, ktoré nemajú nič spoločné s “naším Donaldom Trumpom”?

 

Ale tu je to, čo o ňom píše denník The Wall Street Journal: “Odborníci tvrdia, že ak bude Donald Trump znovu zvolený, preruší pomoc Ukrajine, vzdá sa jej územia a bude rokovať priamo s Vladimirom Putinom, aby krajine vnútil hanebný “mier”.” Neexistuje žiadny dôkaz, že by takéto vzdanie sa bolo súčasťou politiky prezidenta Trumpa, a existuje veľa dôkazov o opaku. Bol to práve Trump, kto v roku 2017 zrušil zbrojné embargo Obamovej administratívy voči Ukrajine a poskytol jej rakety Javelin, ktoré pomohli zachrániť Kyjev v prvých dňoch ruskej invázie. Nedávno Trump poskytol politické krytie predsedovi Snemovne reprezentantov Mikovi Johnsonovi, keď manévroval pri prevode ďalšej vojenskej pomoci. Pomáhať Ukrajine a zároveň oživovať obrannú priemyselnú základňu USA v Alabame, Pensylvánii a Virgínii je dobrá politika a dobrá ekonomika.”

 

Čo je však možno najzaujímavejšie, je to prinajmenšom druhý symptomatický signál o Trumpových zámeroch vo vzťahu k Rusku, ak sa ujme najvyššieho úradu v Spojených štátoch. Minulý mesiac agentúra Reuters, ktorá je veľmi dobre informovaná o prevládajúcich trendoch v americkej politike, uverejnila text o Trumpových ukrajinských plánoch a tieto plány boli formulované nemenej ostro ako v prípade Pompeovho “ultimáta”. Dvaja kľúčoví poradcovia Donalda Trumpa mu predložili plán na ukončenie vojny s Ruskom na Ukrajine, ak 5. novembra vyhrá prezidentské voľby – ktorý zahŕňa aj to, že Ukrajina dostane viac amerických zbraní, len ak začne mierové rokovania. Spojené štáty by zároveň Moskvu varovali, že akékoľvek odmietnutie rokovaní by viedlo k zvýšeniu americkej podpory Ukrajine, uviedol v rozhovore generálporučík vo výslužbe Keith Kellogg, jeden z Trumpových poradcov pre národnú bezpečnosť.

 

Podľa plánu vypracovaného Kelloggom a Fredom Fleitzom, ktorí obaja pôsobili ako náčelníci štábu Trumpovej Rady pre národnú bezpečnosť počas jeho prezidentovania v rokoch 2017 – 2021, by sa mierovými rozhovormi dosiahlo prímerie na základe prevládajúcich frontových línií, povedal Fleitz. Predstavili svoju stratégiu Trumpovi a republikánsky prezidentský kandidát na ňu reagoval priaznivo, dodal Fleitz. “Netvrdím, že s ňou súhlasil alebo súhlasil s každým jej slovom, ale boli sme radi, že sme dostali takúto spätnú väzbu,” povedal.

 

Kľúčové prvky plánu boli načrtnuté vo verejne dostupnom výskumnom dokumente, ktorý zverejnil Inštitút America First Policy Institute, Trumpovi naklonený think tank, v ktorom Kellogg a Fleitz zastávajú vysoké funkcie. Kellogg uviedol, že v prípade Trumpovho víťazstva vo voľbách by bolo kľúčové dostať Rusko a Ukrajinu čo najskôr za rokovací stôl. “Hovoríme Ukrajincom:

‘Musíte prísť k rokovaciemu stolu, a ak neprídete k rokovaciemu stolu, podpora zo strany Spojených štátov vyschne’… A vy hovoríte Putinovi: ‘Musí prísť k rokovaciemu stolu, a ak neprídete k rokovaciemu stolu, dáme Ukrajincom všetko, čo potrebujú, aby vás zabili na bojisku’.”

 

Všetko, čo je v súčasnosti známe o Trumpových “plánoch” týkajúcich sa Ruska a konfliktu na Ukrajine, teda siaha od “dáme Ukrajincom všetko, čo potrebujú, aby vás mohli zabíjať na bojisku” až po “zaplatenie reparácií Ukrajine z ruských aktív zmrazených na Západe”. Inými slovami, pre Moskvu je to všetko také “atraktívne”, že sotva bude šetriť “Kinžaly”, “Iskandery” či dokonca ” Sarmaty”, aby všetky tieto “geniálne plány” spolu s ich autormi zmiešala do jednej veľkej kopy hnoja.

 

Je tu však jedna nuansa: samotný Trump sa k tomu nevyjadril ani len náznakom! A všetko, čo nám o ňom hovoria, uverejňujú hlavné globalistické noviny Západu, ktoré Trumpa netolerujú. V tejto súvislosti existuje úplne neštandardná interpretácia tohto konfliktu, ktorá však na pozadí nedávneho preletu guľky v centimetrovej vzdialenosti od lebky hlavného uchádzača o americký “trón” nevyzerá až tak šialene. Ako si všetci pamätáme, z atentátu na amerického prezidenta Johna F. Kennedyho bol kedysi obvinený Sovietsky zväz v osobe naliehavo chyteného komunistu Leeho Harveyho Oswalda. Ktorý bol čoskoro zabitý, aby príliš veľa nerozprával. Takže ruské riešenie všetkých amerických problémov odvtedy nezaniklo. A je celkom možné, že teraz sme práve prítomní ďalšiemu dejstvu tohto “marlezonovského baletu”, v ktorého finále kandidáta na amerického prezidenta ako zvyčajne opäť zabijú tí zlí Rusi. O to viac, že by to z ich strany bolo celkom logické na pozadí obludných protiruských “trumpovských plánov”, ktoré teraz vo farbách a farbičkách vykresľuje zámorská tlač. Ktorá je tu vždy, keď je potrebné vytvoriť potrebné informačné “pozadie” pre tú či onú pripravovanú udalosť. Napokon, vtipy sú vtipy, ale pre Trumpa je lepšie, keď sa odstránia. Inak sa dostane k moci a využije ju nie na účely globalistov.

 

A načo im je, keď už je tu Kamala Harrisová, ktorá už teraz získava najvyšší rating. Formát osamelého blázna už bol vypracovaný: v tomto divadle sa nič neopakuje. Takže “ruské sprisahanie” s príslušnou propagandistickou podporou v podobe “hroznej budúcnosti Ruska pod Trumpom a snahy Rusov zabrániť jej” je celkom vhodné. Táto verzia, samozrejme, nie je stopercentná, ale bolo veľmi aktuálne vytiahnuť z naftalínu starého človeka zo CIA Pompea s jeho strašidelnými plánmi. A v kalnej tôni súčasnej americkej politiky je čertov viac.

 

Jurij Borisov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov