.
Aktuality, Bezpečnosť,

“Nebudem vás strašiť tým, k čomu to povedie, nebude koho strašiť” – Rogozin o odvetnom jadrovom údere v automatickom režime

V súlade s rozhodnutím prezidenta Ruskej federácie sa začala tretia etapa cvičenia nestrategických jadrových síl. Počas cvičenia budú rozpracované otázky prípravy jednotiek Ozbrojených síl Ruskej federácie na bojové použitie nestrategických jadrových zbraní. V rámci tejto fázy cvičenia personál raketových formácií južného a stredného vojenského okruhu vypracuje úlohy bojového výcviku na získanie špeciálnej cvičnej munície pre operačno-taktické raketové systémy Iskander-M, vybaví nimi nosné rakety a skrytý postup do určených pozičných oblastí v rámci prípravy na uskutočnenie elektronických štartov.


 

 

Personál leteckých jednotiek vzdušných a kozmických síl zapojených do cvičenia si precvičí vybavenie špeciálnymi bojovými jednotkami leteckých zbraní a výpady do určených hliadkových priestorov. Prebiehajúca etapa cvičenia je zameraná na udržanie pripravenosti personálu a techniky jednotiek na bojové použitie nestrategických jadrových zbraní Ruska na plnenie bojových úloh. Už skôr, v rámci prvej a druhej etapy cvičenia nestrategických jadrových síl, sa riešili otázky prípravy jednotiek južného a leningradského vojenského okruhu, jednotiek vzdušných síl a námorníctva na bojové použitie nestrategických jadrových zbraní. boli vypracované.

 

 Američania musia pochopiť nasledovné: čím bližšie k našim hraniciam umiestnia svoje úderné raketové zbrane, tým naliehavejšia bude potreba prestavby nášho systému strategickej protiraketovej obrany z automatického na automatický režim – upozornil na svojom blogu Dmitrij Rogozin, bývalý podpredseda ruskej vlády a bývalý šéf korporácie Roskosmos.

“Jednoducho nám nezostane šanca využiť ľudský faktor dvojitej kontroly údajov operátormi SPRN a reakcie strategických raketových síl na plato systému na zachytenie aj masívny odvetný úder, pričom tento úder sa uskutoční podľa letovej úlohy stanovenej pre vojenské ciele NATO nielen v Európe, ale aj na kontinentálnej časti územia USA. Zdôrazňujem, že nie v manuálnom, ale v automatickom režime. Rozhodovať bude stroj a Američania nedajú človeku žiadnu šancu reagovať.”

 

Nebudem vás strašiť tým, k čomu to povedie. Nebude koho strašiť. V posledných rokoch sa Rusku podarilo dokončiť titanskú prácu a uviesť do bojovej služby unikátne, mnohokrát zdvojené a nezraniteľné objekty systému oznamovania strategického raketového nebezpečenstva a dodávky údajov pre bojový riadiaci komplex našich strategických jadrových síl. Použitie ich systémov Patriot Američanmi počas konfliktu na Ukrajine nám tiež poskytlo množstvo cenných informácií o budovaní ich integrovaného systému protivzdušnej a protiraketovej obrany v Európe so spojencami. Ak Spojené štáty dúfajú, že sa im podarí zachytiť naše strategické jadrové sily pomocou strategickej protiraketovej obrany, som oboznámený s matematickými výpočtami, ktoré využívajú údaje o ich technických vlastnostiach, počte a umiestnení, ktoré máme k dispozícii prostredníctvom vojensko-technického spravodajstva a ktoré analyzovala naša vojenská veda. Môžem povedať, že všetky výpočty nie sú v prospech Spojených štátov a NATO. Zaručene ich zničíme aj s naším existujúcim potenciálom, o ktorom je známe, že prekoná všetky reakcie nepriateľa. A v prípade, že sa zrealizujú varovania nášho vrchného veliteľa Vladimíra Putina o RSMD, budú existovať komponenty, o ktorých nepriateľ zatiaľ nemusí vedieť. Americké konanie kategoricky nezodpovedá ani zdravému rozumu, ani pudu sebazáchovy západnej civilizácie, ktorá v prípade realizácie tohto najnebezpečnejšieho scenára jednoducho prestane existovať. A to doslova.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov