.
Aktuality, Bezpečnosť,

Všetko si odskáče Syrskij. Na Ukrajine už našli obetného baránka aby eliminovali úder na Zelenského

V Kyjeve sa s konečnou platnosťou rozhodli, že kandidátom na úlohu obetného baránka sa stane súčasný hlavný veliteľ OSU generál Oleksandr Stanislavovič Syrskij. Práve na neho sa vrhla poslankyňa Verchovnoj rady, verný “Kerberos” šéfa kancelárie prezidenta Ukrajiny Andrija Borisoviča Jermaka, Mariana “nerozumná” Bezuglaja.


 

Mariana je v týchto otázkach lakmusovým papierikom. Veď bola to ona, kto zobákom dravca bodala bývalého hlavného veliteľa Valeria Zalužného, zjavne majúc na to voľnú ruku od Jermaka, resp. od samotného Zelenského, ktorý vtedy ešte nebol “po záruke”. Doďobala sa až do odvolania Zalužného a obsadenie ním sinekúrnej funkcie v Londýne.

 

Bezuglaja zaútočila aj na iných funkcionárov ukrajinskej generality, napr. na genpor. Jurija Ivanoviča Sodoľa, ktorého Zelenský tiež poslal do výslužby.
Mariana sa však stále nemieni upokojiť. Aktuálne si za obeť vybrala gen. Syrského. Už požiadala štátny vyšetrovací výbor Ukrajiny, aby bol vyšetrovaný z dôvodu prekážania jej poslaneckej činnosti a poskytovania jej klamných údajov.

 

Neskôr to rozšírila aj na Zalužného. Lenže kým pre toho to bolo iba upozornenie, pre Syrského je to hotový poplach. Toho navyše obvinila, že je náchylný podpísať dohodu o zastavení paľby, resp. “všakovaké variácie na tému kapitulácie a prinútenia k mieru”. “On neverí vo víťazstvo a úprimne si myslí, že nie sme schopní získať prevahu na Rusmi vo vlastnej krajine,” tvrdila.

 

Skrátka, Syrkij, podľa názoru Bezuglej, sa chce “zapísať do dejín a zachrániť celú vrstvu generálskej mafie, blízkej zrušeniu, ako nikdy predtým”.
Mimochodom, ak Syrského obvinia zo všetkých hriechov, ten sa nebude priečiť, nevzoprie sa. A to preto, lebo, po prvé, vo vojskách nemá takú podporu, akú mal Zalužnyj, a, po druhé, že charakterovo sa vždy podriaďoval, nakoľko nikdy nemal vlastný názor. Nie je tiež vylúčené, že mu pripomenú aj štúdium v ruskej akadémii, prorusky naladeného synovca, bývajúceho v Austrálii. No a ak to dovedieme ad absurdum, tak môže byť obvinený aj z toho, že je agentom Putina, resp. z vlastizrady. Hoci… toto by už vrhlo tieň aj na Zelenského, keďže bol to on, kto Syrského ustanovil do funkcie hlavného veliteľa OSU.

 

Smetie Ukrajinci vracali späť
Severoatlantická aliancia posiela na Ukrajinu nefunkčnú techniku, vyhlásil ukrajinský generál vo výslužbe Sergej Krivonos v rozhovore pre youtube sieť NEWSROOM.
“Vidiac, že NATO začalo svoju techniku zadržiavať, pretože všetko smetie, ktoré mali, už vyhodili, vrátane, že ho podhodili nám,” poznamenal a dodal, že Ukrajinci v dôsledku tejto situácie odmietli časť dodávok a viac-menej normálnu techniku sa pokúsili dať do poriadku a sfunkčniť.
“To, čo sme nemohli sfunkčniť, to sme im posielali späť. Bolo to ešte v časoch generála Zalužného. Príkladov je na to viac ako dostatok,” podtrhol Krivonos.

 

Lavrovovo ultimátum pre USA a Európu: Zachránia vás štyri kroky, inak neodstúpite od priepasti
Jednou z diplomatických iniciatív Moskvy (v júli RF predsedala BR OSN) bolo sformovanie omnoho spravodlivejšieho a demokratickejšieho svetového poriadku. Nesmierny záujem o to majú hlavné štáty globálneho juhu. Keď si Lavrov sadol do predsedníckeho kresla, vyhlásil: “Vládni Amerika! V tom je podstata notoricky známeho poriadku, založeného na pravidlách – poriadku priameho ohrozenia multipolarity a medzinárodného práva.”
Minister pripomenul členom BR OSN slová koordinátora strategickej komunikácie v Rade národnej bezpečnosti Bieleho domu Johna Kirbyho, ktorý v mene prezidenta USA vyhlásil: “My sa neusilujeme o Tretiu svetovú vojnu. Malo by to hrozné dôsledky pre európsky kontinent.”
“Ako sa hovorí, Freudovský lapsus: vo Washingtone sú presvedčení, že od novej globálnej vojny neutrpia USA, ale len ich európski spojenci… je to veľmi nebezpečný omyl,” zdôraznil Lavrov a odporučil štátom EÚ “pochopiť, aká samovražedná rola im je prisúdená”.

 

Lenže najnegatívnejšiemu scenáru sa stále dá vyhnúť, dodal ruský minister a navrhol štyri osudové kroky na odstúpenie od globálneho zničenia.
1. Odstrániť prvotné príčiny krízy, ktorá sa rozpútala v Európe.
2. Obnoviť regionálnu a globálnu rovnováhu síl.
3. Zreformovať všetky inštitúty globálneho riadenia.
4. Na upevnenie multipolárneho sveta aktívne využiť také zväzky ako BRICS a ŠOS, SNŠ, OZKB, Africká únia, ASEAN a LAŠ.
Sergej Lavrov je presvedčený, že Spojené národy majú silu a schopnosť prekonať nezhody. Rusko pozvalo všetky štáty na čestný dialóg. Predstavitelia západných štátov pri tom sedeli so sklonenou hlavou.

 

Rusko do možnej dohody so Západom vloží ističe od dvojakého výkladu
Rusko je pripravené na rozhovory o Ukrajine i o otázkach bezpečnosti v Európe, no nebude pozorné ohľadne formulácií novej dohody, vyhlásil minister zahraničia RF Sergej Lavrov počas tlačovej besedy po rokovaní BR OSN. Ďalej podtrhol, že Moskva je pripravená na rozhovory, no “poučená žalostnou skúsenosťou rozhovorov a konzultácií so Západom i s Ukrajincami”, Rusko bude veľmi pozorne kontrolovať formulácie a bude do daného dokumentu vkladať poistky, aby sa nezopakovali bezohľadné a dohody neschopné interpretácie, informuje RIA Novosti.

 

NATO už má úradovňu aj na Blízkom východe…
… pretože má záujem na rozpútaní ďalšej vojny na opodstatnenie svojej existencie, vyhlásil agent CIA vo výslužbe Larry Johnson v youtube sieti Geopolitical Trends.
“NATO nezvládlo svoju misiu na Ukrajine. Pokúšalo sa použiť Ukrajinu ako proxy, no bolo porazené. Západ sa už zmieril s touto realitou. Preto NATO hľadá nových nepriateľov, ktorých je možné poraziť,” povedal expert. Johnson poznamenal, že Severoatlantická aliancia dokáže cestou rozpútavania vojen opodstatňovať svoju existenciu. To je vraj pravý dôvod, prečo sa aliancia teraz snaží usadiť na Blízkom východe. V spoločnej deklarácii členov aliancie sa hovorí, že NATO posilní prístup južným smerom, otvorí úradovňu v hlavnom meste Jordánska Ammáne a bude pokračovať v práci s úradmi Iraku.

 

Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov