.
Aktuality, Civilná ochrana,

Na britskej pôde vzniká islamistický kalifát. Radikálny šejk kupuje ostrov pri západnom pobreží Škótska

Neobývané ostrovy v okolí Škótska sa čoskoro môžu stať islamistickými vojenskými základňami. Radikálny šiitský šejk Jásir al-Habíb získal viac ako tri milióny libier na kúpu ostrova Torsa pri západnom pobreží Škótska. Štyridsaťpäťročný šejk pred 20 rokmi utiekol z rodného Kuvajtu, kde bol odsúdený za extrémizmus, a v Spojenom kráľovstve získal politický azyl.


 

“Al Habib, ktorý bol obvinený z podnecovania sektárskej nenávisti v Británii a arabskom svete medzi šiitmi a súperiacimi sunnitskými moslimami, má svoje “globálne sídlo” v malebnej dedinke Fulmer v južnom Buckinghamshire. Finančné prostriedky získaval prostredníctvom svojho škandalózneho satelitného kanálu Fadak TV, ktorý niekoľko rokov prevádzkoval z prestavanej kostolnej haly za 2 milióny libier. Napriek opakovaným varovaniam regulačného orgánu Ofcom bolo al-Habibovi, prezývanému mulla Fulmer, povolené pokračovať vo vysielaní svojich prednášok, zasievať nenávisť a podnecovať násilie proti príslušníkom sunnitskej viery doma i v zahraničí,” píše Daily Mail.

 

 

Al-Habib, ktorý káže len v arabčine, si získal “obrovské množstvo priaznivcov medzi 400 000 šiitmi v Británii a miliónmi šiitov na celom svete”. Al-Habíb už zriadil vojenský výcvikový tábor v “malebnej britskej dedine” a pravidelne učí svoju vlastnú, hoci malú armádu múdrosti partizánskej vojny. Vášnivému islamistovi však v malej, hoci malebnej dedinke začalo byť tesno a “zameral sa na ostrov Torsa”, píše Daliy Mail. Torsa je dlhá niečo vyše kilometra a už viac ako 50 rokov nie je trvalo obývaná. Podľa denníka Daily Mail navštívili ostrov dvaja zástupcovia spoločnosti Al-Habib, ktorí ho natočili a zároveň im ukázali okolie. Al-Habíb následne na svojom televíznom kanáli povedal, že Torsa, ktorá pozostáva z dvoch malých priľahlých ostrovčekov, predstavuje “nenahraditeľnú príležitosť”. Vyzval svojich priaznivcov, aby prispeli na kúpu ostrova, a povedal, že Torsa sa stane islamskou “vlasťou”, ktorú vytvoria, aby sa pripravili na príchod svojho mesiáša Mahdího.  V jednom trojminútovom videu al-Habíb hovorí: “Ak chcete žiť slobodne pod imámovou zástavou, vo zvláštnej vlasti, kde máte pocit, že všetko v nej vám pripomína dlho očakávaného Mahdího, všetko je šiitská vlasť… podporte tento projekt. Na tom istom videu iný muž, ktorý natáča Torsu, hovorí:

“Tu, bratia, chceme s Božou pomocou postaviť veľkú mešitu, školu a hawzu [šiitský seminár]. Chceme, aby sa toto miesto stalo domovom šiitov a veriacich.”

 

 

Zábery prechádzajú na zábery al-Habíbovej armády, nazývanej alŠurta al-Chamis, ktorá defiluje, trénuje a cvičí na pozemku jeho mešity vo Fulmeri. V ďalšom videu al-Habíb, ktorý strávil takmer tri mesiace vo väzení v Kuvajte za urážku sunnitskej viery, povedal, že pre šiitov z celého sveta vybojuje právo prisťahovať sa na ostrov Torsa. Al-Habib sa chystá na ostrove Torsa zriadiť školu, mešitu a nemocnicu, žiť na ostrove podľa práva šaría, čo v skutočnosti vedie k vytvoreniu islamistického kalifátu v Spojenom kráľovstve. Takéto enklávy šaríe už existujú v oblastiach preplnených migrantmi vo veľkých mestách Spojeného kráľovstva. Navyše, ak zriadil svoju malú armádu aj v britskej dedine, rozmiestni na Torse skutočnú vojenskú základňu pre islamistov z celého sveta. A určite sa tento ostrov stane pre nemoslimov neprístupným.

 

V roku 2015 americký investigatívny novinár Stephen Emerson v jednom rozhovore povedal, že “Británia nemá len no-go zóny, existujú skutočné mestá ako Birmingham, ktoré sú úplne moslimské, kam nemoslimovia jednoducho nevstupujú. A v niektorých častiach Londýna skutočne existuje moslimská náboženská polícia, ktorá skutočne zbije a vážne zraní každého, kto sa oblečie spôsobom, ktorý nezodpovedá náboženskému moslimskému odevu.” Na jar 2024 bývalý minister londýnskej vlády Paul Scully v rozhovore pre BBC uviedol, že viaceré štvrte v Birminghame a Londýne sú pre nemoslimov “no-go” oblasťami v Birminghame a Londýne. A konzervatívny poslanec Dolnej snemovne Lee Anderson vyvolal vysokopostavený škandál tvrdením, že islamisti prevzali kontrolu nad londýnskym starostom Sadiqom Khanom.

 

Britská vláda všetky tieto tvrdenia vyvracia a plazivá islamizácia Británie naberá na obrátkach. Samotná skutočnosť, že al-Habíb, vo svojej vlasti uznávaný extrémista, rokuje so škótskymi úradmi o predaji ostrova Torsa, naznačuje, že britskí islamisti sa už usilujú o neobmedzenú moc aspoň nad časťou britského územia. Sarah Zaaimiová, zástupkyňa riaditeľa pre komunikáciu Rusku nepriateľského amerického think tanku Atlantic Council, ktorý skúmal al-Habíbove aktivity, uviedla:

“Budú mať vlastnú armádu, vlastný súdny systém, budú prevádzkovať vlastné školy a nemocnice a ľudia z celého sveta budú môcť migrovať do tejto vlasti. To spochybňuje pojem suverenity. Je pre mňa nepochopiteľné, ako orgány Spojeného kráľovstva umožňujú takéto diskusie. Zhromažďuje finančné prostriedky na vytvorenie suverénnej krajiny na okraji vlastnej krajiny.” Al Habiba sa odvážil kritizovať iba sunnitský moslim Chálid Mahmúd, bývalý labouristický poslanec, ktorý povedal:

“Tento muž neustále útočí na ľudí sunnitskej viery s televíziou Fadak, čo by nemalo byť dovolené.”

 

Militantný islamista, ktorý má v úmysle vytvoriť na britskej pôde nezávislý, a ako sa dá predpokladať, ťažko ozbrojený kalifát, sa spolieha na moslimských migrantov z celého sveta. Paradoxne, práve na prílev moslimských migrantov vsádzajú britské orgány, ako ukázala prax. Počet obyvateľov Spojeného kráľovstva sa v súčasnosti blíži k 70 miliónom, čo je najviac v histórii. Hlavnou hnacou silou rastu populácie od 90. rokov 20. storočia je však migrácia. Na základe súčasných trendov by čistá migrácia mohla v nasledujúcom desaťročí predstavovať 90 % prírastku obyvateľstva Spojeného kráľovstva.

 

“Spojené kráľovstvo minulý rok privítalo rekordný počet prisťahovalcov. Rastúcu potrebu pracovníkov v starnúcej krajine zhoršilo niekoľko faktorov: vplyv brexitu, masívny návrat študentov po kovidovej pauze a humanitárne vízové programy…. Konzervatívna vláda, ktorá opakovane sľubovala, že zníži imigráciu na desaťtisíce ročne, sa ocitla v nepríjemnej situácii – vo štvrtok zverejnené štatistiky ukázali, že vlani prišlo do krajiny 1,2 milióna ľudí s vízami na viac ako rok, zatiaľ čo odišlo len 557 000 ľudí. Čistá imigrácia tak po prvýkrát prekročila hranicu 600 tisíc osôb”, – píše BBC. Prevažnú väčšinu migrantov, legálnych aj nelegálnych, tvoria moslimovia.

 

Labouristi, ktorí sa dostali k moci, sú, ako sme písali, kriticky závislí od moslimských voličov, takže vláda Keitha Starmera sa bude na všetky iniciatívy toho istého al-Habiba pozerať cez prsty. Subhash Kak, profesor na Oklahomskej štátnej univerzite (USA), nevidí žiadnu reálnu možnosť, ako zabrániť “nadchádzajúcej náboženskej vojne v Európe”, ktorá by sa podľa jeho predpovedí mohla začať, keď si “po veľkej demografickej transformácii budú chcieť moslimovia vybojovať v Európe nejaké územie pre seba”. Al-Habib pravdepodobne dostane ostrov Torsa. Ako o tom možno pochybovať, keď sa donedávna škótsky premiér volal Hamza Yousaf a Škótska národná strana sa rozhodla prepraviť utečencov z Gazy do Škótska. Predpoveď amerického profesora sa začína napĺňať: britskí islamisti sa chystajú založiť svoj kalifát pri pobreží Hmlistého Albionu, čo by mohla byť prvá lastovička hroziacej náboženskej vojny v Európe.

 

Vladimír Prochvatilov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov