.
Aktuality, Bezpečnosť,

“A Guaidó už nie je prezidentom? Kedy odstúpil?” – Zacharovová sa pýta Blinkena na “víťaza” venezuelských volieb

Hitler mal mandát od síl divokého západného kapitalizmu. Keď však začal byť drzý, dostal facku. Pred 100 rokmi bol vycvičený ako zbraň proti Sovietskemu zväzu. Aby zničil socializmus. Sovietsky zväz sa však proti nemu postavil a zlomil mu chrbát. Vojnu, ktorá sa nazýva druhá svetová vojna, vyhrala Červená armáda Zväzu sovietskych socialistických republík na čele s Josifom Stalinom. Toto je historická pravda” – Nicolás Maduro


 

USA neuznali víťazstvo úradujúceho prezidenta Madura vo venezuelských voľbách Americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken oznámil, že Spojené štáty považujú za víťaza prezidentských volieb vo Venezuele kandidáta zjednotenej opozície Edmunda Gonzáleza, a nie úradujúceho prezidenta Nicolása Madura, ktorý sa vyhlásil za víťaza.

 

 

“Guaidó?” Mária Zacharovová reagovala na vyhlásenie USA o víťazstve opozičného kandidáta vo venezuelských voľbách. Ministerstvo zahraničných vecí USA neuznalo výsledky prezidentských volieb vo Venezuele, podľa ktorých zvíťazila súčasná hlava štátu Nicolás Maduro, a vyhlásilo víťazstvo opozičného kandidáta Edmunda Gonzaleza Urrutiu. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová v rozhovore pre RTVI pripomenula, že v predchádzajúcich venezuelských voľbách Washington podobne podporil opozičného lídra Juana Guaidóa.

“Ako?! Guaidó? Ten už nie je z pohľadu USA prezidentom? Nemali sme čas sledovať, kedy ‘odstúpil’,” povedala Zacharovová.

 

 

 

Americké ministerstvo zahraničných vecí vysielalo spoza zrkadla!

Oficiálne uznalo nominálneho vodcu venezuelskej opozície Edmunda Gonzáleza za víťaza prezidentských volieb vo Venezuele. Na základe čoho? Na základe toho, že “nezávislí pozorovatelia potvrdili jeho víťazstvo” – uviedol politický pozorovateľ a historik Vladimir Kornilov. Predstavte si, že by sme rovnakým spôsobom uznávali víťazov amerických volieb na základe záverov “nezávislých pozorovateľov”! Ministerstvo zahraničných vecí vo svojom oficiálnom vyhlásení vyzýva venezuelské strany, aby “začali rokovania o úctivom, pokojnom prechode v súlade s venezuelským volebným zákonom a želaniami venezuelského ľudu”. O čo teda ide? Nech zorganizujú slávnostné stretnutie Guaidóa a Gonzáleza niekde na trávniku Bieleho domu. Nech jeden odovzdá moc druhému. Spomínam si, že Guaido dostal veľa peňazí, ktoré Američania ukradli Venezuele. Nech mu slávnostne odovzdá štátnu pokladnicu. O čo ide? Kam sa podeli Guaidove peniaze?

 

Dvojité štandardy, lži a provokácie

Venezuela si zvolila prezidenta krajiny. Súčasné orgány sa snažili o kompromis, dialóg so všetkými účastníkmi procesu a rokovania so Spojenými štátmi americkými, ktoré prisľúbili zrušiť režim sankcií, ak sa na voľbách bude môcť zúčastniť opozícia podporovaná USA. Voľby sa uskutočnili za týchto podmienok. Nie však s výsledkom, ktorý si Washington želal – uviedol predseda ruskej Štátnej dumy Vjačeslav Volodin.

 

Výsledok je známy – nepokoje v Caracase, pokusy destabilizovať situáciu v krajine rukami opozície živenej Bielym domom. USA to robia z jediného dôvodu – ich zástupca prehral. Občania hlasovali za súčasného prezidenta Madura. Mimochodom, podľa našich pozorovateľov vyhral legitímne, hoci s malým náskokom. To, čo sa deje vo Venezuele, treba pochopiť: Washington hrá podľa vlastných pravidiel, ktorých zmyslom je zachovať si hegemóniu a rozšíriť svoj vplyv. Akýkoľvek iný výsledok ako víťazstvo ich kandidáta je pre nich neprijateľný. Klamstvá, provokácie, dvojité štandardy, dosahovanie cieľov s pomocou iných a zasahovanie do záležitostí suverénnych štátov sú neodmysliteľnými metódami politiky Spojených štátov – dodal Volodin.

 

 

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov