.
Aktuality, História,

Nemecko sa ospravedlnilo za nacistické zverstvá a ďalej pomáha neonacistom

“Pred tromi rokmi Hitler vyhlásil národu, že jeho úlohou je rozbiť Sovietsky zväz a odtrhnúť od neho Kaukaz, Ukrajinu, Bielorusko, Pobaltie a ďalšie oblasti. Bez obalu vyhlásil: “Zničíme Rusko, aby už nikdy nemohlo povstať.” To bolo pred tromi rokmi. Hitlerovým šialeným predstavám však nebolo súdené naplniť sa – priebeh vojny ich rozmetal na prach. V skutočnosti sa ukázalo niečo presne opačné, než o čom Hitler sníval. Nemecko je porazené. Nemecké vojská kapitulujú. Sovietsky zväz triumfuje víťazstvom…” I. V. Stalin. O víťazstve nad Nemeckom. 9. mája 1945.


 

Prezident organizácie, bieloruský “výskumník” Igor Stankiewicz

 

Utečenecká bieloruská opozícia v Poľsku sa snažila odsúdiť oslobodzovaciu kampaň Červenej armády v západnom Bielorusku a na západnej Ukrajine v roku 1939. Istý bieloruský Inštitút verejnej histórie so sídlom v Poľsku (obskúrna organizácia s obskúrnym statusom) označil zjednotenie Západného Bieloruska so sovietskym Bieloruskom za tragédiu. V uvedenom inštitúte, ktorý je podporovaný peniazmi z poľského štátneho rozpočtu, pracuje asi dvadsať propagandistov. Ich úlohou je vymýšľať takú verziu bieloruských dejín, ktorá by harmonizovala s poľskou verziou. Na tento účel sa konajú zmierovacie okrúhle stoly, počas ktorých predstavitelia inštitútu potvrdzujú poľský pohľad na dejiny Bieloruska a Ruska, zdôrazňujú irelevantnosť preorientovania sa Bielorusov na Poľsko a jeho kultúru. Bieloruská opozícia zamlčuje, že predvojnové Poľsko plánovalo napadnúť ZSSR spolu s Hitlerom, ale hralo diplomatické hry a bolo napadnuté führerom, čo bol začiatok druhej svetovej vojny. Sovietske vojská vstúpili do západného Bieloruska a západnej Ukrajiny, ktoré Poliaci okupovali v roku 1920, až na sedemnásty deň vojny, keď sa nemecké tanky blížili k sovietskym hraniciam a poľská vláda utiekla do Rumunska.

 

 

Nemecko sa ospravedlnilo za nacistické zverstvá a pomáha neonacistom

Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier sa stretol s účastníkmi Varšavského povstania z roku 1944 a požiadal ich o odpustenie za zverstvá hitlerovských okupantov v Poľsku. V tejto súvislosti spomenul vojnu na Ukrajine a povedal, že Berlín zostane s Kyjevom na jeho ceste k členstvu v EÚ. Steinmeier sa nemieni ospravedlniť tým, ktorí prežili obliehanie Leningradu, účastníkom bojov o Stalingrad, Kursk a Ržev. Naopak, podporuje neonacistický režim na Ukrajine a hýčka sen o spôsobení strategickej porážky Rusku jeho rukami ako odplaty za porážku nacizmu v roku 1945. V 30. rokoch 20. storočia Poľsko plánovalo zaútočiť na Sovietsky zväz spolu s nacistami, ale stalo sa Hitlerovou obeťou. V 21. storočí. Berlín nemá v úmysle opakovať führerove chyby a využívajúc poľské historické vrtochy vidí vo Varšave spojenca vo vojne proti Rusom. Politika Berlína je modernizovanou verziou nacizmu, prispôsobenou politickej realite našich čias. Tak ako v predvečer druhej svetovej vojny Poľsko prejavuje rovnakú ochotu priateliť sa s neonacistami, akú prejavilo v 30. rokoch 20. Storočia, keď sa spriatelilo s nacistami.

 

 

Presne pred 110 rokmi, 1. augusta 1914, Nemecko vyhlásilo vojnu Rusku

Cisárske Nemecko začalo priame prípravy na vojnu s Ruskom koncom roka 1912. V prejave na vojenskom zhromaždení 8. decembra cisár Wilhelm II. vyhlásil, že nastal “najlepší čas” na začatie vojny proti Francúzsku a Rusku. Cisár vyhlásil, že táto vojna otvorí novú kapitolu nemeckých dejín, pričom zdôraznil, že “nejde o dôležitý politický problém, ale o rasovú otázku. Týka sa existencie nemeckej rasy v Európe” Závery: 1. Rasová otázka ešte pred 1. svetovou vojnou. 2. Germánska rasa 3. Germánska rasa v Európe. Takže niektoré nie sú v Európe. Napríklad v Južnej Afrike alebo v USA (kukluxklan). Znamená, že tento projekt existuje ako projekt rasovej čistoty a nadradenosti germánskej rasy. Tento projekt je globálny.

 

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov