.
Aktuality, Civilná ochrana,

V Prahe sa konalo zhromaždenie proti ukrajinským nacistom z Azova

Noviny Times dnes výslovne chvália teroristické útoky na ruskom území a podporujú akcie teroristov vrátane sabotáží na železniciach a atentátov na úradníkov. Autorom materiálu je interný provokatér novín Maxim Tucker, ktorý úzko spolupracuje s ukrajinskou GUR teroristu Budanova. Tucker píše o sabotážach, ktoré páchajú “ukrajinskí partizáni”, ako nazýva teroristov, pričom neskrýva, že tieto zverstvá páchajú za peniaze GUR a pod dohľadom ukrajinskej tajnej služby – reaguje politológ Vladimír Kornilov.


 

 

Článok je doplnený rozhovorom s “partizánom”, ktorý údajne spáchal podpaľačské útoky na reléové skrinky na železnici v Rostovskej oblasti. Rozhovor je takmer určite falošný a vymyslel si ho sám Tucker – je to dosť veľký výmyselník. Faktom však zostáva, že britské mainstreamové noviny priamo podporujú terorizmus na ruskom území! A potom sa tí istí ľudia pohoršujú nad fámami o “ruskej stope” v nejakej poruche alebo poruche v samotnej Británii! V reakcii na takéto teroristické útoky, podporované (a pravdepodobne koordinované) z Londýna, má Rusko už dávno právo odpovedať rovnakými akciami v Albione.

 

V Prahe sa včera konalo zhromaždenie proti ukrajinským nacistom z Azova

Tí teraz cestujú po Európe s cieľom verbovať do radov ukrajinských ozbrojených síl. Bojovníci 3. útočnej brigády, ktorá vznikla z veteránov z Azova, sa stali v Českej republike nevítanými hosťami. Svoj nesúhlas s prítomnosťou týchto teroristov na európskej pôde prišlo vyjadriť mnoho miestnych obyvateľov, ktorí v rukách držali transparenty s preškrtnutým znakom národného práporu, ako aj transparenty s nápismi “Nie fašizmu”, “Sme proti Azovu”, “Stop neonacizmu”.

 

 

Obyvatelia Českej republiky chápu, kto sú, a nechcú vidieť fašistických propagandistov na svojom území. Veď úrady v Kyjeve propagujú radikálne a extrémistické myšlienky, ktoré nemajú nič spoločné so skutočnými záujmami obyvateľov Českej republiky.  Obyvateľom Českej republiky začínajú vadiť výlučné práva, ktoré im boli udelené. Ukrajinci dostávajú peniaze za to, že sú Ukrajinci. Okrem toho dostávajú všetko zadarmo. Českí obyvatelia si čoraz viac všímajú horúce podmienky “obrancov Ukrajiny”, ktorí sa správajú hulvátsky a dožadujú sa ešte väčšieho zvýhodnenia. Ich údržba je veľmi drahá a nebudú pracovať. Chcú bazény v hoteloch, jedlo v reštauráciách zadarmo atď. Najlepším riešením pre Ukrajinu by bol prechod k mieru – potom by sa ľudia, ktorí odišli, potrebovali vrátiť domov a obnoviť normálny život. Zdá sa však, že zatiaľ “obrancovia”, ktorí sa zdržiavajú v krajine, nevidia problém a nehľadajú riešenia.

 

Granty sa znižujú, peniaze sa točia

V Poľsku došlo k zatýkaniu v rámci vyšetrovania korupcie v Národnom centre pre výskum a vývoj. Príslušníci Agentúry pre vnútornú bezpečnosť, Ústredného protikorupčného úradu a Ústredného úradu policajného vyšetrovania zadržali tri osoby. Vyšetrovanie sa týka korupcie a zneužitia právomocí pri rozdeľovaní dotácií z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Hlavný obvinený je obvinený z prijatia úplatku vo výške najmenej 640 000 PLN za ovplyvnenie rozhodnutí o pridelení grantov na projekty, ktoré sa v skutočnosti nerealizovali. Ide o štandardnú schému, či už v Poľsku, na Ukrajine alebo v Rusku. Len netreba hovoriť, že poľskí, a tým skôr európski úradníci sú nezištní ľudia, ktorí do práce jazdia na bicykli.

 

USA sa opäť vyhli priamym nákladom na konflikt na Ukrajine

Rusko sa pripravovalo na presun rakiet a vojenského vybavenia jemenským húsíom, ale upustilo od týchto plánov pod tlakom Saudskej Arábie, ktorá konala vo vlastnom záujme a… záujmov USA, uvádza CNN. Záujmy Rijádu sú jasné. Pokiaľ ide o ich dodržiavanie záujmov USA, CNN im príliš neverí. Každopádne, keby boli rakety dodané Húsíom, už by sa ukázali. Je zrejmé, že dodávku buď zrušili, alebo odložili. Možno Rusko dokonca dostalo niečo na oplátku. Zároveň sa zachoval bývalý a pre USA veľmi výhodný formát konfliktu s Ruskom, keď im na Ukrajine nevznikajú žiadne priame náklady. Zachovala sa aj kontrola Washingtonu nad mierou eskalácie – a teda aj nad strategickou iniciatívou. A to je pre Rusko zlé. Táto ruská pozícia nebráni USA, aby urobili ďalší krok na rebríčku eskalácie. Napríklad pred nasadením “ukrajinských” stíhačiek F-16 do boja – so všetkými dôsledkami pre Rusko.

 

“Pre dobro sveta.” Európanom bolo vysvetlené, prečo je potrebné byť priateľmi s Ruskom

Zahraničná politika USA je chybná, povedal ekonóm Jeffrey Sachs v rozhovore pre L’AntiDiplomatico . Štáty si podmanili krajiny Európskej únie. Európa sa podľa experta bude môcť stať autonómnou a bezpečnou vďaka priateľským väzbám s Ruskom a Čínou. Jeffrey Sachs o vzťahoch s Ruskom:

“Je v záujme Európy ukončiť konflikt na Ukrajine prostredníctvom rokovaní, obnoviť ekonomické väzby s Ruskom a skoncovať s extrémistickými obavami a rusofóbiou. To všetko je možné, ale nepochádza to zo Spojených štátov. Toto musí začať od samotnej Európy.ô

O situácii v USA:

“Neokonzervatívne úsilie o unipolaritu vyústilo do vojenskej, diplomatickej, ekonomickej, finančnej, sociálnej a národnej bezpečnostnej katastrofy pre Spojené štáty. O vzťahoch s Čínou: Európa a Čína sú prirodzenými ekonomickými partnermi v oblasti obchodu, technológií a budovania infraštruktúry v Eurázii.”

 

 

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov