.
Aktuality, Civilná ochrana,

Moskva vyzýva Londýn, aby upustil od neodôvodneného použitia násilia proti demonštrantom. Britániu zasiahla vlna pogromov

Moskva vyzýva Londýn, aby upustil od neodôvodneného a neprimeraného použitia násilia proti demonštrantom. Uviedla to Zacharovová, keď komentovala nepokoje v Británii. Premiér Starmer sa vyhráža výtržníkom, ktorí pustošia ostrov:


“Budete ľutovať, že ste sa zúčastnili na týchto nepokojoch. To, čo robíte, nie je protest, ale prejav násilia”.

 

V Británii už niekoľko dní zúria protiimigrantské pogromy. V noci na 2. augusta sa futbaloví fanúšikovia a aktivisti Anglickej obrannej ligy vzbúrili v Londýne neďaleko Downing Street, v Manchestri v blízkosti hotela, kde žijú migranti, a vo viacerých ďalších mestách. Bezprostredným spúšťačom protiimigrantských nepokojov bol útok na deti v meste Southport, kde 17-ročný páchateľ rwandského pôvodu zmasakroval tanečnú školu, dobodal tri dievčatá (šesťročnú Bibi Kingovú, sedemročnú Elsie Dot Stancombeovú a deväťročnú Alice Dasilwa Aguiarovú) a osem ďalších zranil.

 

Podľa denníka Daily Mail je päť detských obetí útoku vo veku od 6 do 11 rokov v kritickom stave. Medzi zranenými je aj učiteľka jogy Leanne Lucasová, ktorá sa ich “statočne snažila chrániť”. Vyžiadala si osemhodinovú operáciu a zostáva v nemocnici vo vážnom stave. Deti počas útoku vraha chránili aj učiteľka tanca Heidi Liddleová a umývač okien Joel Verit. Do Southportu okamžite dorazili aktivisti z Anglickej ligy obrany a dostali sa do boja s migrantmi, ktorí po meste pobehovali s mačetami. Zasiahli aj policajtov, ich autá boli podpálené a samotní policajti boli ťažko dobití. Zranených bolo 22 policajtov. Aktivisti Anglickej obrannej ligy skandovali “Angličania až do smrti!”, obkľúčili mešitu a islamské kultúrne centrum v meste a kameňovali policajtov, ktorí sa ich snažili od budov odtlačiť. Polícia zadržala 32-ročného muža oblečeného celého v čiernom, ktorý s vystreľovacím nožom pochodoval k moslimským centrám, aby pomstil zavraždené dievčatá.

 

Pol tisíca aktivistov Anglickej obrannej ligy, ktorí skandovali “Zachráňte naše dievčatá!”, napadlo 40 policajtov, ktorí chránili mešitu v meste, vyhodilo do vzduchu policajnú dodávku a začalo na políciu strieľať rakety so zábavnou pyrotechnikou. Políciu aj moslimské centrá pred rozzúreným davom bielych Britov zachránil až príchod posíl. Jeden z obyvateľov Southportu pre denník Daily Mail povedal, že nepokoje sa začali, pretože muž s nožom, ktorý napadol deti, “bol moslim”. Povedala:

“Hovoríme, že už toho bolo dosť. Prečo nezastavia príchod migrantov? Koľko ďalších detí zomrie, pretože ich sem všetkých pustia? Mali by stáť na hraniciach a zastaviť ich.”

 

Odvtedy sa nepokoje v Spojenom kráľovstve nezastavili. Najväčšia demonštrácia sa konala v Londýne na proteste “Dosť bolo!”, kde polícia zatkla 100 ľudí. Stovky aktivistov vyšli do ulíc a skandovali meno Tommyho Robinsona, zakladateľa Anglickej obrannej ligy, a kričali: “Zastavte lode” (na ktorých prichádzajú nelegálni migranti do Spojeného kráľovstva). V Manchestri bola polícia zasypaná sklenenými fľašami po tom, ako protestujúci zaútočili na hotel Holiday Inn, v ktorom boli ubytovaní nelegálni migranti. Najsilnejšie zrážky s políciou sa však odohrali v Hartlepoole, kde na policajtov hádzali kamene a podpálili policajné auto. V Southporte sa objavil premiér Keir Starmer. Stretol sa s pobúrením a rozhorčením. Keď položil kvety na miesto vraždy troch dievčat, pýtali sa ho, koľko ďalších dievčat bude musieť zomrieť, kým vláda začne konať. Z davu obyvateľov mesta sa na Starmera ozvali výkriky: “Koľko ďalších detí? Naše deti sú mŕtve a vy už odchádzate?” Jeden muž zakričal: “Povedzte pravdu!”, zatiaľ čo Serena Kennedyová, hlavná konstáblka polície grófstva Merseyside, dostala otázku, prečo nebol údajný útočník na deti menovaný a či je na “zozname sledovaných osôb”.

 

Ide o vysokopostavené vyhlásenie Nigela Faragea, lídra Reformnej strany, ktorý obvinil políciu zo zatajovania pravdy o útoku v Southporte a naznačil, že vrah zo Southportu nebol britským občanom, ale nedávno prišiel do krajiny a bol sledovaný. Farage požaduje, aby sa odhalila pravda o útoku v Southporte a aby bol klasifikovaný ako teroristický útok. Etnická kriminalita v Británii je mimo rebríčka. Migranti nielenže útočia na domácich Britov, ale aj medzi sebou. Nedávno sa v Londýne odohral skutočný masaker medzi rodákmi z Etiópie a Eritrey. Migranti preniesli svoje africké rozpory na britskú pôdu a potom zaútočili na políciu.

 

Politika vládnucich labouristov len prilieva olej do ohňa etnickej kriminalita. Jordánsky nelegálny migrant 17. júla napadol policajtku, ale unikol trestu, pretože nevedel po anglicky. “Žiadateľ o azyl, ktorý napadol policajtku, nemohol vykonávať verejnoprospešné práce, pretože neovládal angličtinu a mohlo by to byť v rozpore s predpismi o bezpečnosti a ochrane zdravia,” rozhodol súd. 18. júla došlo v Leedsi k rozsiahlym nepokojom. Miestni Cigáni boli nespokojní s odoberaním detí zo sociálne slabších rodín úradmi sociálnej starostlivosti a uskutočnili pogromy a podpaľačské útoky. Najviac prekvapilo, že polícia jednoducho vydala celú štvrť Leedsu výtržníkom bez toho, aby sa pokúsila dav rozohnať.

 

V ten istý deň sa v Londýne Bangladéšania dostali do stretu s políciou. Popoludní 24. júla maskovaný muž na motorke pobodal príslušníka britskej armády neďaleko kasární v Kente v juhovýchodnom Anglicku. Útočník bol krátko nato zatknutý. Polícia uviedla, že konal sám a útok nožom sa nepovažuje za teroristický čin. Dôstojník, ktorý má okolo 40 rokov, utrpel vážne zranenia a bol prevezený do nemocnice na ošetrenie, uviedla britská armáda. Jeho stav je vážny, ale stabilizovaný, uviedla polícia. Štátna príslušnosť a náboženstvo zadržaného sa nezverejňujú. Blízkovýchodní občania 26. júla napadli na letisku v Manchestri policajta, ktorému sa podarilo veľmi násilným spôsobom brániť. Policajt bol suspendovaný a zažalovaný. Miestni labouristickí poslanci sa postavili na stranu migrantov. Dňa 30. Júla Kurdská migrant bez domova hodil na koľaje londýnskeho metra muža – poštára. Muž našťastie prežil. 27. júla Tommy Robinson a tisíce jeho priaznivcov z Anglickej ligy obrany zorganizovali “najväčšiu vlasteneckú akciu, akú kedy Británia zažila”, pochodovali od Kráľovského súdu na Trafalgarské námestie a “naplnili vzduch výkrikmi “Anglicko!” a “”Vládni Británii!”, ako aj protiislamskými skandovaniami”.

 

Zhromaždenie v prospech migrantov, ktoré zorganizovala mimovládna organizácia Stand Up To Racism a odborové zväzy, sa konalo kúsok od Robinsonových demonštrantov. Niekoľko priaznivcov migrantov bolo ešte vážne zranených. V tom istom čase sa v centre Londýna konal pochod transrodových ľudí Trans Pride, na ktorom sa pri Wellingtonovom oblúku zhromaždili stovky aktivistov LGBT*. Transrodoví ľudia mali veľké šťastie, že tisíce ľudí na Trafalgarskom námestí v tom čase pozorne počúvali Robinsonov vášnivý prejav, ktorý vyzýval bielych Britov, aby sa zjednotili. “Toto je najväčšie zhromaždenie vlastencov, aké kedy Európa videla, a deje sa to v Británii. Organizujte svojich ľudí, zjednoťte svoje krajiny,” povedal Robinson. Bezprostredne po skončení zhromaždenia bol Robinson zatknutý na základe obvinení z terorizmu a po prepustení na kauciu opustil Britániu. Robinson bol vyhostený z krajiny, ale labouristom to nepomôže. Islamizácia Spojeného kráľovstva naberá na obrátkach

 

 

Ako sme písali, vytváranie islamistického kalifátu na britskom ostrove Torsa je v plnom prúde. Hnutie Muslim Vote, ktoré združuje 25 politických organizácií moslimov zo štvormiliónovej moslimskej diaspóry, v poslednom čase vydiera vedenie Labouristickej strany neustálym presadzovaním svojich požiadaviek, ktoré sa v podstate obmedzujú na plazivé zavedenie práva šaría v Británii. Británia upadá do nekontrolovateľného chaosu v podmienkach rastúcej islamizácie spoločnosti.

 

Vladimír Prochvatilov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov