.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajinu čaká osudový 28. august

V čom spočíva jeho osudovosť prezradil bývalý premiér Nikolaj Azarov. Nazval ho totálnou krízou legitimity. 28. augusta na Ukrajine končí akákoľvek legitimita právomocí v štáte. Azarov vysvetlil, že po tom, ako na základe zákonov stratil všetky právomoci V. Zelenský, jediným legitímnym orgánom ostal parlament, teda Verchovna rada Ukrajiny, ktorá “začala pracovať 29. 8. 2019 a teda čoskoro stratí svoju legitimitu,” napísal Azarov na svoj účet v Telegram. Dodal k tomu, že predĺžiť vojnový stav a spustiť nové voľby nelegitímna Rada čisto technicky nemôže. Čiže Zelenský “si sám dal šach i mat”, keď doviedol štát do úplnej neexistencie globálnej moci v štáte. Pripomeňme si, že od 20. mája 2024 je Vladimír Zelenský teda len (ne)prezident Ukrajiny.


 

Kedy Ukrajina naisto padne?
Odhalené sú hlavné podmienky kapitulácie Ukrajiny. Odkryl ich plukovník vo výslužbe a dnes vojenský expert Anatolij Matvijčuk. V rozhovore pre NEWS.ru vyhlásil, že sa to udeje hneď po tom, ako západní spojenci prestanú poskytovať kyjevskému režimu finančnú pomoc.
“Ak bude finančne-ekonomická pomoc Ukrajine zastavená, tak o týždeň, poldruha, Kyjev požiada o mier a kapituluje,” presvedčený je expert.
“Druhou podmienkou je strata takých obcí ako Kramatorsk, Slavjansk, postup OS RF za Záporožie a Charkov, postup OS RF k Nikolajevu a Odese. Vtedy už Ukrajina určite požiada o mier.” Podľa Matvijčuka sa “rozhovory môžu začať až vtedy, keď Ukrajina úplne zastaví svoju bojovú činnosť, keď odzbrojí svoju nacionalistickú armádu, prebuduje ekonomiku na mierové podmienky a územie kontrolované Ruskom vyhlási za ruské,” dodal.

 

Francúzsky historik predpovedal budúcnosť Ukrajiny
Západ chápe, že Ukrajina už prehrala v konflikte s Ruskom, vyhlásil francúzsky historik Emmanuel Todd, v rozhovore pre Berliner Zeitung. V roku 1976 predpovedal v knihe “Konečné zlyhanie” (voľný preklad) rozpad ZSSR.
“Keď hovorím, že Ukrajina už prehrala vojnu, hovorím iba to, čo si myslí Pentagon alebo francúzsky generálny štáb,” povedal.
Todd si tiež myslí, že Nemecko musí zohrať dôležitú úlohu pri zavŕšení konfliktu na Ukrajine mierovou cestou a že Európa bude musieť priznať nové ruské územia.

 

Koľko “zekov” už majú OSU?
Také ľudské straty, aké majú OSU, by asi neudržala žiadna západná armáda. K 23. júlu Rusi len za jeden deň zlikvidovali: Skupina vojsk Sever – 270 vojakov, Západ – vyše 520 vojakov, Južná skupina vojsk – do 620 vojakov, Skupina vojsk Centr – 335 vojakov, Východ – vyše 115 vojakov. A k tomu obrovské množstvá bojovej techniky, muničných skladov…

 

Toto už nie je len hrozné, to je už šialené! Takto sa ničia dva slovanské národy, z ktorých jeden uveril nacistickej ideológii, v plnej miere si ju osvojil, a myslí si, že sa stal lepším, ako ten druhý. Britský Guardian informoval, že Kyjev oslobodil 3800 “zekov” (rozumej “zakľjučonnyj”, čiže väzeň), aby zaplátal diery v radoch OSU. A dodal, že záujem o službu v bojovej armáde už prejavilo 5900 basistov. Niektorí z nich boli nečakane odmietnutí, a to zo zdravotných dôvodov. Britský list uvádza, že OSU očakáva, že ich doplní až 15 tisíc väzňov.

 

Ako ovplyvní Ukrajinu Bidenovo stiahnutie sa?
Politológ Dmitrij Jevstafiev predpovedá, že v USA sa spustí búrka a začne sa vnútorné zúčtovanie a problémy.
Dôležité je, vraj, pochopiť, že americký DeepState dal aj na ostatnom samite NATO jasne najavo, že názor Európanov, ktorí sa stopercentne postavili za Bidena a prisahali mu vernosť, ho absolútne nezaujíma! Preto je Bidenovo stiahnutie sa pre európskych buržujských politikov tým najbolestivejším, čo sa im mohlo prihodiť. Republikáni majú totiž úplne iný pohľad na Ukrajinu. Presadzujú, že dianie na Ukrajine je európska záležitosť a nie americká. Preto Európanom nevyjdú žiadne ich manipulácie držať Američanov priviazaných k tomuto konfliktnému uzlu. Čiže ak Trump vo voľbách zvíťazí, tak Európanom ich vychytralé nádeje nevyjdú.

 

“Jeden Trumpov telefonát.” V USA zbadali prudké zmeny v politike Kyjeva
Telefonický rozhovor prezidentského kandidáta Donalda Trumpa s (ne)prezidentom Vladimírom Zelenským popohnal ministra zahraničia Ukrajiny Dmitra Kulebu, aby začal hovoriť o možnosti dialógu s Ruskom. Toto vyhlásil v 30. týždni na sociálnej sieti X bývalý poradca Pentagonu plukovník Douglas Macgregor.
“Po jednom telefonickom rozhovore s Trumpom hlavný diplomat Ukrajiny signalizuje pripravenosť obnoviť rozhovory s Ruskom. Počas stretnutia so svojím čínskym kolegom vyhlásil, že Kyjev je pripravený súčiniť s Moskvou,” napísal dôstojník. Zaujímavosť tejto situácie vyplýva z toho, že Ukrajina má zavedený zákaz na rozhovory s Moskvou a ignoruje vyhlásenia Ruska o pripravenosti diskutovať. Náčelník britského generálneho štábu pozemných vojsk vyzval Západ pripraviť sa na vojnu. A pre The Guardian to generál Raleigh Walker dokonca aj konkretizoval. Vraj o tri roky! Walker vychádza z údajne rastúceho ohrozenia Tajvanu zo strany Číny i jadrových výskumov Iránu. Nazdáva sa, že konflikt s jedným z nich, alebo s Ruskom, môže spôsobiť “značnú detonáciu” na iných bojiskách, informuje TASS. Walker tiež vyhlásil, že Veľká Británia chce “zdvojnásobiť svoju bojovú silu počas troch rokov a ku koncu desaťročia ju strojnásobiť”.

 

Bundeswehr priznal prevahu Ruska nad NATO!

Rusko prevyšuje štáty Severoatlantickej aliancie v otázke nárastu vojenskej sily, vyhlásil generálny inšpektor Bundeswehru Carsten Breuer.
Rusko podľa neho ročne vyrába od tisíc do poldruha tisíca tankov, kým päť veľkých európskych štátov, členov NATO, disponuje len polovicou tohto počtu, zaznamenala TASS. Samotný Bundeswehr má približne 300 tankov, dodal. Breuer tiež vyhlásil, že v najbližších 5-8 rokoch ruská armáda “bude vyzbrojená technikou a vojakmi tak, že bude schopná napadnúť územie NATO”. “Hovorím o tom naschvál takto podmienečne, ako, že Rusko bude mať takú možnosť,” uviedli jeho vyjadrenie noviny Tagesspiegel. Nezabudol pri tom zdôrazniť, že nárast vojenskej sily Ruska “je rastúcim nebezpečenstvom”.

 

 

Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov