.
Aktuality, Bezpečnosť,

“Kámo, ja neprijímam telefonáty z Ukrajiny” – Vance odmietol komunikovať s ukrajinskými šéfmi rozviedky a letectva

Republikánsky kandidát na viceprezidenta USA James David Vance odmietol komunikovať s vysokopostavenými predstaviteľmi Ozbrojených síl Ukrajiny (OSU), ktorí s ním chceli diskutovať o pomoci Kyjevu, ktorú na jeseň minulého roka zablokoval Kongres, informoval denník The Washington Post (WP). Denník získal korešpondenciu medzi senátorom Vanceom a blogerom a podnikateľom Charlesom Johnsonom. Vance Johnsonovi povedal, že mu volali vysokopostavení predstavitelia OSU.


 

“Kámo, ja neprijímam telefonáty z Ukrajiny,” povedal politik s odkazom na svoje znechutenie ukrajinskou vládou.

“Oslovili ma dvaja veľmi vysoko postavení ľudia. Šéf ich rozviedky. Šéf ich vzdušných síl. Fňukali o [poslaní] F-16.” Podľa novín politik a podnikateľ diskutovali o sabotáži plynovodu Nord Stream, WP však neuvádza žiadne citácie z korešpondencie týkajúce sa tejto témy.

 

 

Jevstafiev: Walz po Bidenovom odchode nestmelí Harrisovej víťazný potenciál

Kamala Harrisová je po včerajšom zjazde Demokratickej strany oficiálnou kandidátkou na prezidentku USA. Za svojho viceprezidentského kandidáta vymenovala guvernéra Minnesoty Tima Walza. Ako sa takýto tandem môže osvedčiť vo volebnom súboji, pre redakciu Publico komentoval politológ-amerikanista Dmitrij Jevstafiev.

 

“Výber guvernéra Minnesoty Tima Walza za viceprezidentského kandidáta Kamaly Harrisovej nebol najhorší, ale v skutočnosti toto riešenie samotnej Harrisovej veľa bodov nepridáva. Za kandidáta na viceprezidenta bol vybraný človek so skúsenosťami v štátnej správe a s pomerne silnými skúsenosťami. Napriek tomu z ideologického hľadiska toto rozhodnutie nepredstavuje vážne rozšírenie elektorátu Kamaly Harrisovej. Samozrejme, nie je to taká katastrofálna voľba ako v prípade pennsylvánskeho guvernéra Shapira, ktorý by jednoducho odcudzil demokratom značnú časť voličov, ale Walz má len málo čo pridať k potenciálu Harrisovej. Takéto rozhodnutie má svoju logiku.

 

Ako pripomíname, Minnesota aj Minneapolis boli centrom, kde sa začalo hnutie BLM. Guvernér Walz, ktorý je rasovo biely, sa stal jedným z vodcov hnutia, vlastne človekom, ktorý BLM legalizoval. Jeho výber za kandidáta na viceprezidenta je akousi emocionálnou reakciou štábu Kamaly Harrisovej (a možno aj jej osobne) na obvinenia a sondy zo strany Donalda Trumpa o tom, že sa snaží flirtovať s černošským obyvateľstvom Ameriky bez toho, aby ním bola. Afroameričania sú pre Demokratickú stranu určite veľmi vážnou pôvodnou voličskou skupinou. Bez nej demokrati strácajú väčšinu kľúčových štátov v prospech republikánov. Takže za výberom Walza môže byť istá emocionálna reakcia, ale celkovo je táto voľba celkom zrejmá, neutrálna a, ako by povedali v sovietskych časoch, anketová. Walz neupevňuje víťazný potenciál, ktorý mala Kamala Harrisová u republikánov od Bidenovho odchodu.”

 

 

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov