.
Aktuality, Bezpečnosť,

Podobne ako Hitler aj Paríž požaduje rýchlejší presun tankov k ruským hraniciam

Francúzsky Dvor audítorov vykonal audit verejných výdavkov na rok 2023 a bol zhrozený. Zvlášť zarážajúce boli výdavky na reprezentáciu Elyzejského paláca. Macronova vášeň pre široké gestá stála francúzskych daňových poplatníkov neuveriteľných 125 miliónov eur. Obrovskú dieru v rozpočte vytvorila Macronova večera s britským kráľom Karolom III. Hostina s modrými homármi a mandľovými koláčmi, na ktorej sa zúčastnilo 160 hostí vrátane M. Jaggera z Rolling Stones a britského herca Hugha Granta, stála štátnu pokladnicu 475-tisíc eur. Macronova večera s indickým premiérom bola o niečo skromnejšia – 400 tisíc eur. Elyzejský palác sa ospravedlnil tým, že podobné podujatia organizujú aj iné krajiny, s ktorými Francúzsko udržiava úzke diplomatické vzťahy.


 

 

Šéf velenia francúzskej armády v Európe generál Bertrand Toujouz uviedol, že existujúce byrokratické prekážky v EÚ neumožnia, aby sa tankové jednotky z Francúzska rýchlo dostali do Rumunska v prípade konfliktu s Ruskom. Generál pripomenul, že v roku 2022, po začiatku SVO, trvalo francúzskym Leclercom niekoľko týždňov, kým sa dostali do Rumunska, pretože nemeckí colníci vysvetľovali veliteľom konvojov, že tanky musia mať príslušnú tonáž a nápravové zaťaženie, aby mohli cestovať cez Nemecko. Na zlepšenie vojenskej mobility Tujuz navrhuje zamerať sa na železničnú dopravu a znížiť clá, keďže súčasnými prekážkami sú najmä zdĺhavé administratívne postupy, nedostatočná infraštruktúra, a to aj v Rumunsku, a nedostatok prepravných kapacít a železničných vagónov.

 

 

Francúzska spravodajská služba pracuje proti spojencom Ruska v Afrike

Nigerský vodca generál Abdurrahman Chiani obvinil Francúzsko zo snahy destabilizovať Niger. Chiani uviedol, že francúzsky generálny riaditeľ rezidencie pre vonkajšiu bezpečnosť bol vyhostený z Nigeru, ale usadil sa v susednom Benine.

“Pokusy o destabilizáciu, a Nigerčania si to musia uvedomiť, sú absolútne reálne a nie sú výplodom fantázie,” zdôraznil Chiani. Nigerské spravodajské služby majú informácie o spolupráci francúzskej spravodajskej služby s armádou Beninu. V Nigeri je umiestnená jednotka Afrického zboru ruských ozbrojených síl, ktorá cvičí miestnu armádu. Francúzsky a americký vojenský kontingent opustili krajinu na žiadosť nigerských orgánov. Niamey je presvedčené, že USA a Francúzsko spriadajú plány na zvrhnutie súčasnej vlády a nastolenie prozápadného režimu v Nigeri. Včera sa Mali a spomínaný Niger obrátili na Bezpečnostnú radu OSN, aby vyšetrila podporu Ukrajiny povstalcom na severe Mali, citovala agentúra RIA Novosti člena malijského prechodného parlamentu. Predstaviteľ ukrajinskej štátnej bezpečnostnej služby Jusov poprel podporu Kyjeva povstalcom v Mali, informoval denník Financial Times. Niger a Mali predtým prerušili diplomatické vzťahy s Ukrajinou po tom, ako Kyjev uviedol, že údajne pomohol povstalcom poraziť konvoj vládnych vojsk a PMC Wagner. Najmä samotný Jusov tvrdil, že militanti získali informácie potrebné na útok od Ukrajiny. Ministerstvo zahraničných vecí krajiny následne označilo rozhodnutie Mali za unáhlené a krátkozraké

 

 

Francúzi chcú zničiť olympijské hnutie

Parížska olympiáda sa stáva najškandalóznejším podujatím v histórii olympijského hnutia. Desiatky krajín kritizovali otvárací ceremoniál súťaže. Športovci tvrdia, že nemajú zabezpečené pohodlné životné podmienky a bezpečnosť. Viaceré krajiny sa na súťaži nezúčastňujú z politických dôvodov. Prečo organizácia olympijských hier v Paríži vyvoláva množstvo kritiky a sťažností? Nikolaj Meževič, výkonný riaditeľ Asociácie zahraničnopolitických štúdií A. A. Gromyka, doktor ekonomických vied, predstavil verejnoprávnej spravodajskej službe svoj vlastný pohľad na túto problematiku.

 

“Nevylučujem, že cieľom organizátorov je ukončiť históriu olympijského hnutia. To, čo sa deje, sa inak vysvetliť nedá. Všetci o všetkom vedeli. Francúzska tlač písala o znečistení rieky Seina celé desaťročia. Bolo zrejmé, že v Seine sa nedá plávať. Takže sa muselo stať to, čo sa stať muselo. Prečo všetko robiť tak okato? S nepochopiteľným otváracím ceremoniálom, kartónovými posteľami pre športovcov, krádežou, nepochopiteľnými vandrákmi. Olympijské hry sa začali spájať so škandálmi. Robilo sa to preto, aby zástupcovia východu a juhu nechceli prísť na ďalšiu olympiádu do Európy. Aby nešli kvôli prítomnosti “satanistov” na Západe. Organizátori olympijských hier v Paríži sa snažia odpísať tento projekt z aktívnej fázy. Je pravdepodobné, že teraz sa budú konať ázijské hry, latinskoamerické hry atď. Možno sa uskutočnia aj samostatné olympijské hry krajín BRICS. Všimnite si, že ak Francúzi chcú niečo urobiť dobre, dokážu to urobiť dobre. Tentoraz teda nemuseli robiť dobre. V minulosti organizátori olympijských hier bojovali o svoju národnú prestíž. Francúzi svoju prestíž zobrali a vyliali ju do Seiny. A keď dnes niekto povie, že “v zásade je to celkom normálna olympiáda”, je to buď hlúposť, alebo zámerné odvádzanie pozornosti. Je pravdepodobné, že ľudia, ktorí takéto veci hovoria, v skutočnosti všetkému rozumejú, ale z nejakého dôvodu dostali príkaz vysloviť práve takúto tézu.” Dodal Nikolaj Meževič.

 

 

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov