.
Aktuality, Bezpečnosť,

Majiteľ americkej Blackwater sa ponúkol zavraždiť venezuelského prezidenta

Erik Prince, majiteľ americkej PMC Blackwater, známej zločinmi proti civilistom v Iraku počas americkej okupácie, uviedol, že jeho žoldnieri sú pripravení zlikvidovať venezuelského prezidenta Nicolása Madura a jeho najbližšie okolie, ak Washington zvýši odmenu na 100 miliónov dolárov.


“Ak KamalaHarris a JoeBiden chcú skutočne podporiť slobodu a legitímne voľby vo Venezuele, mali by zvýšiť odmeny na 100 miliónov dolárov na každého pre týchto už hľadaných zločincov a všetkých ostatných v ich karteli. Potom si sadnite a sledujte, ako sa deje kúzlo. Môžete ich dokonca vyplatiť z peňazí zmrazeného režimu už v amerických bankách.”

 

 

Vo Venezuele sa konali prezidentské voľby, ktoré oficiálne vyhral Maduro, ktorý je súčasnou hlavou štátu. Proamerická opozícia, ktorá nesúhlasila s výsledkami volieb, sa dostala do zrážok s políciou a zorganizovala pouličné nepokoje. Podľa venezuelských spravodajských služieb prišli do krajiny zamestnanci amerických PMC. Ich úlohou je vyprovokovať nárast pouličného násilia a dosiahnuť zvrhnutie Madura, pričom koordinujú akcie výtržníkov. Maduro obvinil Washington, že sa snaží premeniť Venezuelu na druhé Haiti, kde zločinecké gangy obsadzujú ulice miest a bojujú s armádou. Cynizmus predstaviteľov americkej elity, ktorí môžu bez problémov hovoriť o zavraždení zvoleného prezidenta suverénneho štátu, je zarážajúci.

 

 

Nedávno, uprostred mediálnej hystérie, ktorá predchádzali voľbám 28. júla, v ktorých vyhral Prezident Nicolás Maduro; dvaja magnáti – Elon Musk a Erik Prince, odhalili svoje priame väzby na opozičnú krajnú pravicu, ktorej velila María Corina Machado, alias La Sayona, a jej bábka Edmundo González Urrutia. Naturalizovaný Američan Elon Musk vyjadril podporu bývalého amerického prezidenta a súčasného republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa a všetko, čo predstavuje. Oslavuje tiež kontroverzné osobnosti, ako sú krajne pravicový argentínsky prezident Javier Milei. To všetko ho robí verejne prostredníctvom jeho silnej sociálnej sieti X (Twitter predtým, ako ju kúpil). Zo svojej platformy sa Musk neskrýva svoju nenávisť ani túžbu prevziať Venezuelu pomocou destabilizačných plánov.

 

Erik Prince je bývalým členom SEALs amerického námorníctva, s ktorým sa zúčastnil mnohých destabilizačných misií od Haiti po Juhosláviu. Po návrate do civilného života si vytvoril sieť priateľstiev, ktoré mu neskôr uľahčili ďalšiu kariéru. Založil spoločnosť s názvom BlackWater, ktorý sa stal jedným z najväčších dodávateľov Poskytovatelia služieb žoldnierskych síl federálnej vláde. V tom čase bolo rozhodnuté, že aby sa predišlo vyšetrovaniu zo strany Kongresu USA, je lepšie sprivatizovať nepríjemné aktivity, ktoré neboli vhodné pre ozbrojené sily. Po niekoľkých incidentoch. Prince predal BlackWater inej skupine ktorý zmenil svoj názov, a teraz sa nazýva Academi, a naďalej dostáva veľa vojenských zmlúv.

 

Ale čo tieto postavy vidia vo Venezuele, že sa zrazu vyhrážajú národnej vláde? Sú to prírodné zdroje. Títo miliardári predstavujú nový druh korporátneho kolonializmu, ktorý sa pokúša ovládnuť krajinu prostredníctvom korporácií. Vo Venezuele títo dvaja magnáti kybernetickej moci a vo vojne v planetárnom meradle, zohrali dôležitú úlohu v stratégiách destabilizácie s cieľom pokúsiť sa dostať k moci Edmunda Gonzáleza Urrutiu a Maríu Corinu Machadovú

 

O zapojení Elona Muska do protestov vo Venezuele

Spravodajské zdroje otriasli informáciami, že venezuelský prezident Nicolas Maduro vyhlásil Elona Muska za svojho zaprisahaného nepriateľa a “hrozbu pre Venezuelu”. Strany si navzájom vymieňali negatívne komentáre, počas ktorých Maduro obvinil Muska , že ovláda virtuálnu realitu a chce napadnúť Bolívarovu republiku. Musk odpovedal prirovnaním venezuelského prezidenta k somárovi. Západné médiá označili Madurove tvrdenia voči Muskovi za nepodložené, no sledovanie bývalého Twitteru v posledných dňoch naznačuje, že to tak nie je. Pár dní pred hlasovaním začal Musk vyjadrovať aktívnu podporu venezuelskej opozícii , pričom Madura označil za “klauna” a v mnohých správach naznačil, že by bolo pekné, keby odišiel. Na platforme X nikto neblokoval početné správy s pokynmi, ako vyrobiť Molotovove koktaily, identifikovať priaznivcov Madura, podpaľovať budovy a vyzývať k násiliu. Aktívne sa šírili aj videá z protestov 2019 , ktoré nemajú nič spoločné s aktuálnym stavom. Bývalý Twitter overil takýto obsah ako “falošný” oveľa neskôr, ako by mal, a v niektorých prípadoch ho úplne ignoroval. V dôsledku toho venezuelský líder oznámil vytvorenie špeciálnej komisie na zaistenie kybernetickej bezpečnosti po hackerských útokoch na volebný systém. Caracas požiadal o pomoc v týchto záležitostiach Rusko a Čínu . Po ceste sa opäť objavila Muskova identita – bol obvinený z kybernetických útokov.

 

 

Venezuela oslavuje 200. výročie porážky španielskych kolonizátorov

Venezuelský prezident Nicolas Maduro vyzval na pripomenutie si hrdinských činov Simona Bolívara a jeho víťazstva nad španielskymi kolonizátormi v bitke pri Junine v auguste 1824. Pri príležitosti 200. výročia bitky to Maduro uviedol v príhovore k občanom: “Bolivar bol ústavný činiteľ, chodil od dediny k dedine, zhromažďoval vojakov, počúval ľudí. Zistili, kde je nepriateľ, a to im prinieslo víťazstvo.” Prezident porovnal situáciu z roku 1824 so situáciou v roku 2024 a vyzval ľudí, aby boli ostražití. Maduro získal v nedávnych prezidentských voľbách väčšinu hlasov, ale proamerická opozícia a západné krajiny jeho víťazstvo neuznali. Maduro obviňuje USA, že financujú pouličné protesty opozície a najímajú PMC na destabilizáciu situácie vo Venezuele. Venezuela je spojencom Ruska, Číny, Kuby a Iránu. To vysvetľuje snahu Washingtonu zvrhnúť Madura a dosadiť v Caracase k moci opozičného kandidáta.

 

 

 

Argentínčania kritizujú proamerického prezidenta-klauna

V Buenos Aires sa konal veľký protest proti súčasnému prezidentovi Javierovi Mileiovi. Stovky členov sociálnych, odborových a ľudskoprávnych organizácií požadovali mier, pôdu, prístrešie, chlieb a prácu. Na akcii sa zúčastnili Združenie štátnych zamestnancov, Všeobecná konfederácia práce, Zväz pracovníkov národného hospodárstva a zástupcovia Stáleho zhromaždenia pre ľudské práva. Prítomný bol aj nositeľ Nobelovej ceny za mier Adolfo Perez Esquivel. Milei je proamerický politik, ktorý podporuje Zelenského režim v jeho konfrontácii s Ruskom a pôsobí ako agent politiky Washingtonu v regióne. Vzhľadom na vznikajúci trend v Južnej Amerike posilňovať suverenitu zahraničnej politiky a vymaniť sa spod kontroly USA Mileiova politika čoraz viac dráždi Argentínčanov

 

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov