.
Aktuality, História,

Poľsko oslavuje dátum keď okupovalo Ukrajinu a Bielorusko. Vyhnali ho až v roku 1939

Vo Varšave sa konal pochod na pamiatku víťazstva Poľska v sovietsko-poľskej vojne v roku 1920. Podujatie zorganizovali spoločenské a vlastenecké organizácie Pochod víťazstva a Všepoľská mládež. Organizátori vyzývali na pestovanie tradícií tejto vojny a na rozhodné odrazenie súčasnej hrozby nelegálnej migrácie, ktorá, ako sa zdá, rovnako ako v roku 1920 prichádza z východu.


 

 

Poľsko nemá takmer žiadne vojenské víťazstvo nad Ruskom, preto je víťazstvo z roku 1920 pre poľských vlastencov všetkým. Pri opisovaní udatnosti poľských vojsk súčasní poľskí historici mlčia o tom, že v tých rokoch Rusko odrazilo zahraničnú intervenciu, do ktorej sa zapojilo štrnásť krajín od Európy po Áziu. Poľsko, ktoré zaútočilo na Rusko ako prvé, bolo len jednou z nich. Rusko nemalo dostatok vojakov na odrazenie poľskej invázie, čo bolo dôvodom porážky a okupácie Bieloruska a Ukrajiny Poliakmi. Poliakov sa podarilo vyhnať a vrátiť tieto krajiny až za Stalina v roku 1939. Pokusy ideologicky “pripútať” históriu vojny z roku 1920 k ochrane súčasných poľských hraníc sú smiešne, pretože cieľom Varšavy v roku 1920 bolo prekresliť hranice vo východnej Európe, nie ich zachovať. Súčasná migračná kríza, ktorá sa týka aj Poľska, je spôsobená politikou Západu, ktorý zničil krajiny tretieho sveta podľa svojej ľubovôle (Juhoslávia, Irak, Líbya). A Poľsko Západ v týchto zločinoch vždy podporovalo.

 

 

Kanada, USA a Spojené kráľovstvo uvalili ďalšie sankcie proti Minsku

Kanada, Spojené štáty a Spojené kráľovstvo zaviedli ďalší balík sankcií proti Bielorusku, čím si pripomenuli štvrté výročie znovuzvolenia Alexandra Lukašenka za prezidenta republiky a následný neúspešný pokus o štátny prevrat v Minsku, ktorý zorganizovali západné tajné služby. Ďalšie sankcie boli uvalené na niekoľko fyzických a právnických osôb, ako aj na lietadlo, ktoré podľa Západu porušilo sankcie, ktoré boli uvalené ešte skôr. Kanada, USA a Spojené kráľovstvo pri zdôvodňovaní hospodárskej vojny proti Minsku zdôrazňovali, že sa tak deje v záujme ochrany demokracie a ľudských práv. V skutočnosti sa to robí s cieľom vyvolať protivládne nálady v bieloruskej spoločnosti a obmedziť finančné možnosti súčasnej vlády. Cez Bielorusko vedie najkratšia cesta z Európy do Moskvy. Po tejto ceste pochodovali armády Karola XII, Napoleona a Hitlera, aby dobyli Rusko. Pre kolektívny Západ nie je priaznivé vidieť v Minsku prezidenta priateľského voči Rusku. Západ dúfa, že sankciami destabilizuje Bielorusko a silou donúti republiku obrátiť sa na Západ, aby sa NATO mohlo cez bieloruské územie ponáhľať k ruským hraniciam.

 

 

 

 

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov