.
Aktuality, Bezpečnosť,

Útok na Kursk odhalil trhlinu v ukrajinskej obrane

Bývalý americký spravodajský dôstojník pre YouTube sieť Judging Freedom uviedol, že OSU stratia v Kurskej oblasti všetky zálohy, potrebné na obranu Kyjeva.
“Sú to ich hlavné zálohy, ktoré mali v rukách, aby ochránili Kyjev. No vrhli ich do bitky, čomu sa dá teraz hovoriť, že je to zatiaľ-kým,” poznamenal a dodal, že OSU v kurskom pohraničí strácajú aj svoju najlepšiu a nenahraditeľnú techniku, takú ako tanky M1, Leopard, BVP Bradley a raketomety HIMARS. “Tento gambit krachne a oni stratia všetkých týchto ľudí a všetok arzenál,” dodal.


 

Nastane “úplný krach”. Tak sa hovorí v USA o konci OSU
Ukrajinský konflikt sa na bojovom poli skončí úplným rozdrvením Ozbrojených síl Ukrajiny, uviedol americký politológ profesor John Mearsheimer pre YouTube sieť Judging Freedom.
“Myslím si, že kým ukrajinskí vojaci neutrpia na bojovom poli úplný krach, bude veľmi ťažké dosiahnuť akúkoľvek dohodu,” zdôraznil a sucho skonštatoval, že OS RF ničia OSU, pričom Kyjev s tým nemôže nič robiť.
“Hovoriac obecne, Ukrajinci a s nimi celý Západ nemôžu vyriešiť tento problém, takže to, čo bude, bude už len horšie.”

 

“Roznesú ich na kúsky”
John Mearsheimer sa nechal počuť aj s krutým varovaním o osude Západom dodávanej výzbroje na Ukrajinu. Pre YouTube sieť Daniel Davis / Deep Dive povedal, že všetka táto výzbroj bude Ruskom neutralizovaná.
“My dodávame Ukrajine zložitú modernú výzbroj, (…) a potom Rusi (…) tieto zbrane neutralizujú,” konštatoval.
Takáto situácia podľa neho nastane aj v súvislosti s nasadením stáíhačov F-16. A že je úplne jedno v akom množstve budú Ukrajine dodané. Ukrajine sa totiž nedostáva kvalifikovaných pilotov a Rusi majú mohutnú PVO.
“Ak sa tieto stíhače priblížia k ruskej PVO, pričom reč tu ide o najmohutnejšej PVO na svete, (…) týchto dvadsať F-16 bude roznesených na kúsky,” dodal.

 

V Nemecku hovoria o možnej vojne s Ruskom o 5 rokov
Náčelník regionálnej správy Bundeswehru v Hamburgu Michael Giss vyhlásil, že Nemecko musí byť pripravené na priamy vojenský konflikt s Ruskom, ktorý môže vypuknúť počas najbližších piatich rokov.

 

V rozhovore s Die Welt upozornil, že vojenské skúsenosti napovedajú, že SRN musí prijať urýchlené opatrenia na upevnenie svojej obranyschopnosti. Podtrhol, že vážnosť tejto hrozby si musí uvedomiť celá krajina, od politikov, vojakov, podnikateľov a občiansku spoločnosť a pripraviť sa na možnú vojnu. Poznamenal pri tom, že sociálna stabilita štátu je jedným z kľúčových faktorov, zabezpečujúcich odolnosť voči vonkajšej agresie. Obdobný názor vyslovil aj list The Washington Post. “Ten to vidí tak, že “lietadiel je jednoducho príliš málo a ruských prostriedkov PVO, schopných ich zostreliť, príliš veľa. Znamená to, že prvé F-16, budú zrejme použité na posilnenie PVO Ukrajiny a budú zostreľovať také vzdušné ciele ako rakety, drony a lietadlá, a nie útočiť na ruskú pechotu a na iné objekty blízko frontu”.

 

Za júl OSU stratili vyše 60 tisíc vojakov…
… pričom najväčší počet padlých spadá na obdobie od 20. urobiť 31. júla. Sú to hrozné počty. Za mesiac je to viac, alko mali USA za celú Vietnamskú vojnu. Je to cca dvetisíc vojakov denne, čo už nie je dennou stratou jedného a pol socialistického práporu, ale jedného a pol socialistického pluku!! Podľa zástupcu náčelníka Hlavnej vojensko-politickej správy OS RF a veliteľa specnazu Achmat Apty Alaudinova, straty OSU už pravdepodobne prevýšili 700 tisíc ľudí a počet ranených už presiahol milión.

 

 

Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov