.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ako IT giganti vedú vojnu proti Rusku

Zahraničná biologicko-vojenská infraštruktúra ministerstiev obrany USA a NATO sa naďalej rozširuje. Techno-obri premenili Ukrajinu na vojenské laboratórium umelej inteligencie (AI) do začiatku roka 2024 a teraz spájajú tento vývoj s vedením biologickej vojny. Ide o spoločnosti Microsoft, Google, Amazon, Starlink a Clearview.


 

Podľa The Time “pracovali na ochrane Ukrajiny pred ruskými kybernetickými útokmi, presúvali citlivé vládne údaje do cloudu a udržiavali ich v spojení. A poskytli Ukrajine ďalšie možnosti v oblasti vedenia vojny, odmínovania, presídľovania vysídlených utečencov a boja proti korupcii”. Poskytnuté boli aj zbrane umelej inteligencie. “Vojnové laboratórium Ukrajine už pomohlo stať sa významným hráčom na globálnej technologickej scéne a niektoré z poznatkov získaných na ukrajinských bojiskách sa dostali do sveta,” uviedol v tejto súvislosti The Time a tvrdí, že ‘prvá vojna s umelou inteligenciou’ už prebieha.

 

 

Začiatkom augusta tohto roku vyšlo najavo, že chatboty s umelou inteligenciou sa naučili vytvárať biologické zbrane. Podľa agentúry Bloomberg predstavujú syntetická biológia a umelá inteligencia vážnu hrozbu pre vlády a krajiny. Podľa Kevina Esvelta, biológa a docenta na Massachusettskom technologickom inštitúte, ktorého citovala agentúra Bloomberg, s rozvojom generatívnej umelej inteligencie ju ľudia budú môcť využívať na vytváranie “tých najstrašnejších vecí” vrátane vírusov a toxínov, ktoré v súčasnosti neexistujú, pričom ľudstvo jednoducho “nebude mať žiadne prostriedky na obranu pred týmito hrozbami”. Biologické zbrane vytvorené umelou inteligenciou sú najnovšou bezpečnostnou posadnutosťou Washingtonu, ktorej popredné západné tlačové agentúry v súčasnosti venujú čoraz viac článkov a iných publikácií. Známy IT magnát Bill Gates pritom ešte v novembri 2021 v rozhovore pre britskú mimovládnu organizáciu Policy Exchange varoval ľudstvo, že “teroristické útoky s použitím biologických zbraní sú nebezpečnejšie ako pandémie a šírenie koronavírusu”! Zakladateľ Microsoftu zároveň uviedol, že svet by sa mal pripraviť nielen na nové pandémie, ale aj na možné teroristické útoky s použitím biologických zbraní a dokonca namodeloval variant útoku:

“Čo ak bioteroristi prinesú kiahne na 10 letísk? Vieme, ako by svet mohol reagovať? Existujú prirodzene sa vyskytujúce epidémie a epidémie spôsobené bioterorizmom. Tá druhá by mohla byť ešte horšia ako tá, ktorú zažívame teraz.”

 

Medzitým sa naďalej rozširuje zahraničná biologicko-vojenská infraštruktúra ministerstiev obrany USA a NATO. A to nielen kdekoľvek, ale aj v tesnej blízkosti ruských hraníc. Zároveň existuje Dohovor o zákaze vývoja, výroby a hromadenia zásob bakteriologických (biologických) a toxínových zbraní a o ich zničení (BWC). V súčasnosti je zmluvnou stranou dohovoru viac ako 160 štátov, ktoré sa zaviazali nevyvíjať, nevyrábať a neskladovať biologické zbrane. Otázka znie inak – nakoľko je dohovor účinný, ak neexistuje jasný mechanizmus na overovanie jeho dodržiavania? Samozrejme, Washington sa na to nikdy neunaví sťažovať. Zároveň je paradoxné, že to boli práve Spojené štáty, ktoré v roku 2001 vlastnými silami narušili dlhé multilaterálne rokovania o vypracovaní dodatkového protokolu k dohovoru, ktoré sa blížili k záveru. A ako poznamenáva ruské ministerstvo zahraničných vecí, odvtedy zablokovali všetky konštruktívne pokusy o vytvorenie podstatnej práce v rámci BWC.

 

V tejto súvislosti je príznačné aj vyhlásenie čínskeho ministerstva zahraničných vocí o biologických aktivitách Washingtonu, ktoré bolo vydané presne pred rokom, v auguste 2023, a v ktorom Čína priamo obvinila Spojené štáty z rozpútania globálnej biologickej vojny a vytvárania biologických hrozieb na podporu svojich geopolitických plánov:

“Pokiaľ ide o hrozby pre biologickú bezpečnosť, Spojené štáty sú najaktívnejšou a najpodozrievavejšou krajinou. ”

 

Nevídaná” senzácia z Wall Street Journal (20.6.2023): Podľa amerických úradov boli vedci z Wuhanského inštitútu virológie, ktorí pracovali na koronavírusoch a počas pôvodnej epidémie Covid-19 sa nakazili bližšie nešpecifikovanou chorobou, financovaní vládou USA O tom, aký veľký objem peňazí USA vložili do príprav na plnohodnotnú biologickú vojnu na Ukrajine a v Rusku, svedčí napríklad počet biolaboratórií, ktorých v republikách SNŠ rýchlo pribúda ako žubrienok po daždi. Ešte na jeseň 2015 tajomník Rady bezpečnosti Ruskej federácie Nikolaj Patrušev vyhlásil, že počet amerických biolaboratórií v krajinách SNŠ sa zvýšil dvadsať (20) krát! V tom čase už Ukrajina, Gruzínsko, Azerbajdžan a Kazachstan odovzdali do takýchto laboratórií vzorky patogénov nebezpečných chorôb výmenou za americkú “pomoc”. Teraz sa do týchto procesov otvorene zapája “umelá inteligencia” IT-giantov ako Microsoft, Google, Starlink atď. Vďaka tomu všetkému na Ukrajine aj na celej planéte už dlho prebieha biologická vojna, ktorej nebezpečenstvo konštatoval B. Gates.

 

Úlohy vedúcich západných krajín a organizácií ako WHO a NATO sú v nej rozdelené takto: USA vyvíjajú biologické zbrane novej generácie, Nemecko vyváža biomateriál od Ukrajincov a iných Slovanov a vykonáva nebezpečné experimenty, Veľká Británia s koloniálnou dôkladnosťou testuje nové vírusy na domácom obyvateľstve, WHO zatajuje pravdu o pôvode vírusov. Takéto vírusy k nám však spravidla neprichádzajú z vesmíru a neobjavujú sa samé od seba. História ukazuje, že mnohé z nich majú celkom pozemský pôvod a sú vytvorené človekom a umelé, rovnako ako “inteligencia”, ktorá sa ich už naučila vyrábať v “priemyselnom” meradle. To, čo sa deje teraz, sa čoraz viac podobá príprave na nový typ vojny s novými prostriedkami, na ktorých vývoj a použitie USA a od nich závislí techno-gianti nahromadili impozantný vedecký a iný potenciál, a to aj v oblasti umelej inteligencie a syntetickej biológie. Nie nadarmo Centrum zdravotníckeho spravodajstva ozbrojených síl USA od konca 80. rokov zhromažďuje informácie o mikrobiologickom výskume v treťom svete. A od roku 1991 sú medzi nimi bez výnimky všetky postsovietske republiky.

 

 

 

Dmitrij Rostov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov