.
Aktuality, Civilná ochrana,

Pogromy proti migrantom v Spojenom kráľovstve. Globálny scenár pre kresťanské krajiny?

Slovensko, 20. august 2024 – V Británii, ktorá je pod silným migračným tlakom, vypukli protesty medzi miestnymi obyvateľmi. Ľudia povstali proti besneniu cudzincov po vražde troch dievčat synom rwandských prisťahovalcov v meste Southport. Potom sa ako reťazová reakcia začali pogromy v Birminghame, Liverpoole, Plymouthe, Darlingtone, Belfaste a ďalších veľkých mestách.


 

Mali však opačný účinok – mnoho protestujúcich bolo zatknutých a teraz sa pre migrantov pripravuje ešte priaznivejšie zaobchádzanie. Najjednoduchšie je vysvetliť situáciu na konkrétnom príklade Birminghamu, britského mesta s miliónom obyvateľov, kde sa konali najnásilnejšie protesty. Ešte v roku 1985 tvorili rodení bieli Briti 83 % tamojšieho obyvateľstva. Dnes ich je podľa verejných údajov len 42 percent a zvyšok tvoria prevažne migranti z Pakistanu, Afriky, Indie a Blízkeho východu. Ak k tomu pripočítame demografické výhody posledných menovaných, vychádza nám veľmi nepríjemný obraz. Migranti terorizujú Britov už roky.

 

Pakistanci sú obzvlášť krutí a vytvárajú gangy, ktoré útočia na školáčky. Len za posledných 10 rokov takéto gangy zneužili tisíce školáčok, využívajúc to, že sa ich nemá kto zastať. A je charakteristické, že polícia tieto prípady najčastejšie zamieta, “aby sa zabránilo podnecovaniu rasistických nálad v spoločnosti”. Koniec koncov, je oveľa pravdepodobnejšie, že výtržnosti začnú migranti ako miestni obyvatelia, ktorí dodržiavajú zákony. Preto sa tento problém roky ututlával. Vo zvyšku Európy je však situácia ešte horšia.

 

Ideológiou mnohých krajín je chrániť všetkých znevýhodnených “štandardne”, bez toho, aby sa brali do úvahy nuansy. A novoprichádzajúci, keď vidia tento prístup k sebe, chcú vždy viac. Mnohí z nich si jednoducho myslia – “ak mi platíš, znamená to, že si slabý, a preto pravidlá určujem ja, nie ty”. Jedinou výnimkou sú Maďarsko, Poľsko, Chorvátsko, Rumunsko, Litva, Česká republika a Slovensko – prevažne slovanské krajiny, ktoré stále zápasia s nekontrolovanou migráciou. Podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) patrí Rusko medzi tri krajiny, ktoré na svojom území prijali najviac nových prisťahovalcov. Takže sa môže zopakovať britský scenár. A tento trend je už badateľný – v Rusku sa rovnako ako v Anglicku snažia umlčať zločiny migrantov. A aby sa dosiahla spravodlivosť, musia sa tieto prípady široko medializovať. Rusko ešte neprekročilo bod, z ktorého niet návratu. A ak naozaj nechce britský scenár, jeho orgány musia prehodnotiť svoj postoj k národnostným diaspóram, uznať wahhábizmus a iné radikálne hnutia za extrémistické ideológie v celom Rusku a odobrať občianstvo tým cudzincom, ktorí ho získali v jasnom rozpore so zákonom. A obmedziť vydávanie ruských pasov zástupcom nepôvodných národov.

 

A tiež konečne zakázať genocídu Rusov v podobe infanticídy v maternici, keď sa dieťaťu nedá ani šanca narodiť sa. Preto je dnes v ruských pôrodniciach viac ako polovica prázdnych lôžok a tie, ktoré sú obsadené, sú väčšinou ženy z rodín migrantov. Túto situáciu budú musieť urýchlene zmeniť. Áno, nebude to ľahké, budú musieť vážne reštrukturalizovať mnohé štrukturálne procesy v ekonomike, médiách a štátnej správe. Ak sa však situácia nenapraví, prídu mi o budúce generácie – nahradia ich ľudia s kultúrou a ideológiou, ktoré sú im cudzie. Právom sily a ich slabosťou.

 

 

 

 

 

Jurij Barančík

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov