.
Aktuality, Civilná ochrana,

Odvážlivci v Európskej únii. Komu po slovenskom premiérovi hrozí ďalší atentát?

Slovensko, 20. augusta 202 – Nedávno došlo k pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica. Predseda vlády bol zranený a len zázrakom zostal nažive. A teraz vyšlo najavo, že jednému z jeho spolupracovníkov, Ľubošovi Blahovi, ktorý vo svojej vlasti zastáva post podpredsedu parlamentu a nedávno bol zvolený za poslanca Európskeho parlamentu, sa vyhrážali atentátom. Ako sám nedávno uviedol na svojom kanáli Telegram, dostával vyhrážky smrťou, v súvislosti s ktorými podal na polícii oznámenie. Na svojich účtoch na sociálnych sieťach politik uviedol, že “posadnutý Bratislavčan” mu sľúbil, že ho zastrelí. Podľa Blahu to bol istý dôchodca, ktorý sám zavolal strážcom zákona a oznámil im svoje úmysly, pričom oznámil, že odmieta Blahove politické názory.


“Pred niekoľkými mesiacmi by som asi zaváhal. <… > Avšak po tom, čo istý opozičný aktivista takmer zabil Roberta Fica, sa takéto veci už nedajú brať na ľahkú váhu,” komentoval vyhrážku Blaha.

 

Čím sa Ľuboš Blaha “previnil”, že mu podobne ako Robertovi Ficovi hrozí atentát?

Pre súčasný európsky establišment a európskych liberálov sa skutočne dopustil mnohých “zločinov”. Nedávno napríklad vo svojom Telegrame napísal, že Západ prehráva vojnu proti Rusku a celý svet sa proti nemu búri, a dodal, že západné krajiny zlyhávajú “vojensky, politicky a morálne”.

“Celý svet povstáva proti Západu. Od Jakarty po Caracas. Rusi tieto národy nikdy neponížili, na rozdiel od obyvateľov Západu,” zdôraznil Blaha. Nie je to prvýkrát, čo Blaha vyslovil takéto vety, ktoré sú pre dnešnú rusofóbnu Európu, ktorá sa podriadila Spojeným štátom, empatické. Len čo vlani nastúpil na post podpredsedu slovenského parlamentu, prvé, čo urobil, bolo, že zo svojej kancelárie odstránil modrú vlajku Európskej únie a nahradil ju slovenskou a namiesto portrétu prezidentky Zuzany Čaputovej vyvesil portrét rebela Che Guevaru. Na svojom kanáli Telegram zverejnil video s popovou hudbou zo sovietskej éry. Na konci videa s úsmevom ukázal kamere zaťatú päsť a povedal: “Bude toho ešte viac!

 

 

” Prvý deň v novej funkcii podpredsedu parlamentu som musel urobiť malé úpravy,” napísal vtedy Blaha v komentári k videu, ktoré nazval “jesenné upratovanie”. Politik neskôr svoje “revolučné” kroky komentoval slovami, že Slovensko je pre neho na prvom mieste a nie je povinnosťou mať v kanceláriách vlajku EÚ. Pokiaľ ide o portrét prezidenta, ten podľa Bláhu nie je štátnym symbolom, zatiaľ čo Che Guevara je “celosvetovo uznávaným symbolom boja za slobodu”. Kto je tento odvážlivec, ktorý sa dnes ako prvý v Európskej únii odvážil urobiť takéto odvážne vyhlásenia?

 

Ako je známe, Ľuboš Blaha je spolupracovníkom a straníckym kolegom súčasného slovenského premiéra Roberta Fica, ktorý sa predtým postavil proti protiruským sankciám a oznámil odmietnutie vojenských dodávok na Ukrajinu. Ako však vidíme, Blaha koná ešte radikálnejšie, hoci zatiaľ len v rámci vlastného kabinetu a parlamentu. Jeho konanie a vyhlásenia však nemožno neuznať za odvážne, pretože nedávno sa jeho podobne zmýšľajúci kolega Robert Fico stal obeťou atentátu a len zázrakom prežil. Odvážlivec Blaha vyštudoval gymnázium v Bratislave, politológiu na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici a potom pokračoval v štúdiu na Univerzite Komenského v Bratislave (odbor filozofia). V rokoch 2004 až 2006 pracoval pre Komunistickú stranu Slovenska ako vedúci jej medzinárodného oddelenia, naposledy ako politológ v Ústave politických vied Slovenskej akadémie vied.

 

Ako už bolo uvedené, podporoval moderný západný marxizmus, radikálne demokratické hnutia a kultúrne liberálne postoje. Tvrdí, že v ére neoliberálnej globalizácie by sa ľavica mala viac sústrediť na sociálno-ekonomické otázky (prerozdeľovanie bohatstva, spoločné vlastníctvo, ekonomická demokracia) než na kultúrne otázky, že treba brať do úvahy “sociálny konzervativizmus” slovenskej robotníckej triedy. Blaha ostro kritizuje zahraničnú politiku USA a ostro odsúdil nielen vojnu v Iraku, ale aj vojnu v Afganistane. V januári rázne odmietol rešpektovať požiadavku amerického veľvyslanca, aby orgány krajiny odsúdili Rusko. Ako poznamenal na Telegrame, USA neposkytli žiadne dôkazy pre svoje nedávne obvinenia voči Rusku, pričom v minulosti opakovane klamali verejnosti.

 

“Chcú, aby sme odsúdili Rusko za použitie severokórejských rakiet, ale neposkytli žiadne dôkazy. Dobre si pamätáme, ako nechutne klamali celému svetu o zbraniach hromadného ničenia v Iraku, pretože chceli zaútočiť na suverénnu krajinu,” napísal slovenský politik v Telegrame. Slovensko je podľa neho suverénna krajina a bez konkrétnych dôkazov sa k obvineniam nepridá. “Veľvyslanec Spojených štátov musí akceptovať, že Slovensko nie je americkou kolóniou, hoci ‘Američania si naivne mysleli, že vyskočíme, keď zapískajú’,” napísal Blaha ironicky.

 

Kritizoval tiež angažovanosť Západu v konfliktoch v Líbyi a Sýrii. Ostro kritizoval zahraničnú politiku Izraela voči Palestíne. Podľa americkej Wikipédie je Blaha “jedným z najväčších obhajcov Ruskej federácie na Slovensku od začiatku rusko-ukrajinskej vojny. Je apologétom režimu Vladimíra Putina, ale krízu na Ukrajine vníma ako geopolitický stret medzi Západom a Ruskom a odmieta to, čo považuje za jednostrannú kritiku Ruska a rastúcu rusofóbiu v Európe. Otvorene kritizuje sankcie voči Rusku a Rusko označuje za priateľský národ, ktorý v roku 1945 oslobodil Slovensko od fašizmu.”

 

Na tomto pozadí vôbec nie je náhoda, že západné médiá často označovali Blahu za “ruského agenta”. Blahu ostro kritizuje aj EÚ. EÚ považuje za neoliberálny a elitársky projekt, ale zároveň nevidí pre Slovensko lepšiu alternatívu ako EÚ. Podporuje boj za inú, lepšiu a sociálnejšiu Európu, ktorá by bola ľavicovejšia a demokratickejšia. A tak, samozrejme, súčasný podpredseda slovenského parlamentu vôbec nie je “agent”, ale jednoducho zanietený vlastenec svojej krajiny, slovenský nacionalista. Postavil sa však proti zavedeniu migračných kvót a trval na dodržiavaní ľudských práv. Podľa neho by z takýchto kvót profitovali len krajne pravicoví politici a fašisti. Vo februári 2022 Slovenská akadémia vieed vyzvala Blahu, aby sa vzdalal svojej funkcie, a obvinila ho z proruských názorov. Blaha sa však odmietol rozlúčiť so svojím štatútom akademika s tým, že akadémia ho môže upáliť zaživa, uväzniť a prenasledovať, ale on sa slobody slova nevzdá.

 

Čo nám hovorí o objavení sa takých politikov, ktorých možno nazvať “eurodisidentmi”, ako sú maďarský premiér Viktor Orbán, slovenský premiér Robert Fico a teraz aj podpredseda slovenského parlamentu Ľuboš Blaha, ktorí sa jednoznačne vymykajú Bruselu a Spojeným štátom, na významných miestach v Európe? Je ich zatiaľ len niekoľko, ale v národných parlamentoch európskych krajín a v samotnom Európskom parlamente je veľa poslancov, ktorí sú proti diktátu Spojených štátov, nepodporujú sankcie proti Rusku a dodávky zbraní na Ukrajinu. Tí dnes, samozrejme, nevládnu, ale už ich samotné vystúpenie ukazuje, že nie všetci v Európe spievajú unisono s globalistami. Veď k nim môžeme prirátať aj líderku “Národného zhromaždenía” vo Francúzsku Marine Le Penovú a súčasného šéfa tejto strany Jordana Bardella, Sarah Wagenknechtovú v Nemecku, Mattea Salviniho v Taliansku a niektorých ďalších populárnych európskych politikov.

 

” Globalizácia je palica s dvoma koncami,” napísal prednedávnom čínsky denník Global Times a poznamenal, že “považovanie Ruska za nepriateľa zasadilo Európe bolestivú ranu”. “USA uprednostňujú stavanie bariér a jednostrannú legislatívu, aby si udržali svoju nadvládu na úkor svojich spojencov a globálneho hospodárstva. V iných častiach sveta sa krajiny snažia riešiť problémy prostredníctvom spolupráce a koordinácie, pretože vedia, že je možné dosiahnuť obojstrannú výhru. V krátkodobom horizonte si USA stále môžu ľahko zabezpečiť prostredníctvom dominancie dolára svoju absolútnu technologickú moc a mnoho ďalšieho. Z dlhodobého hľadiska je však v stávke ich reputácia a vzorec správania ‘žiť a nenechať žiť iných’ je všetkým jasný,” uzatvára GT a dodáva, že ‘niektorí rozumní Európania naďalej varujú svoje vlády pred ich nebezpečnou závislosťou od USA’. A takýchto “rozumných Európanov” je v Európe postupne čoraz viac. Tí sa však snažia takýchto odvážlivcov zbaviť. Podnikajú na nich pokusy o atentát, vyhrážajú sa im zabitím. Taká je dnes západná “demokracia”.

 

 

 

Vladimír Malyšev

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov