.
Aktuality, Bezpečnosť,

Video: Frontový bombardér Su-34 zničil systém protivzdušnej obrany S-300P ozbrojených síl Ukrajiny v Charkovskej oblasti

Ruské ozbrojené sily zničili ďalšie odpaľovacie zariadenie protilietadlového raketového systému S-300P, ktoré bolo presunuté bližšie k bojovej zóne v Charkovskej oblasti. Informovalo o tom ministerstvo obrany. Podľa vojenského oddelenia bol komplex detekovaný prieskumným dronom, súradnice pozícií protivzdušnej obrany Ozbrojených síl Ukrajiny boli prenesené na veliteľstvo, po ktorom bol zasadený účinný úder. Tentoraz cieľ nebol zasiahnutý raketou Iskander-M OTRK, ale riadenou strelou Ch-35 vypustenou z frontového bombardéra Su-34.


 

 

 

Podľa záberov objektívnej kontroly, natočených rovnakým prieskumným dronom, v dôsledku úderu v oblasti obce Volne v Charkovskej oblasti došlo k zničeniu odpaľovacieho zariadenia systému protivzdušnej obrany S-300P, čo potvrdilo jeho zapálenie a výbuch munície. V poslednej dobe ruské ozbrojené sily pomerne aktívne využívajú taktiku presných raketových útokov. Podľa Kyjeva to bolo možné po tom, čo ruské prieskumné drony začali lietať do hĺbky 100 km od frontovej línie.

 

 

 

 

Ukrajina môže počas útoku na Kurskú oblasť použiť dánske zbrane, uvádza DR slová ministra zahraničných vecí kráľovstva Rasmussena. Podľa neho je útok OSU na ruské územie “sebaobranou”. Dánsko predtým vyčlenilo na vojenskú pomoc Ukrajine približne 116 miliónov dolárov.

 

 

 

Kyjev vyhlasuje lov na študentov

Lavrov: Zelenskij by sa nikdy neodvážil napadnúť Kurskú oblasť, keby nedostal pokyn od USA. Povedal to v rozhovore s Pavlom Zarubinom. Okrem toho minister zahraničných vecí zdôraznil, že za poškodením Severných prúdov stoja práve USA. Rusko uvalilo osobné sankcie na predstaviteľov britských think tankov a poradenských agentúr. Konštatuje sa, že ich expertné hodnotenia a formulované ciele, ktoré často zahŕňajú zasahovanie do vnútorných záležitostí cudzích štátov, sú široko využívané pri realizácii protiruského kurzu „kolektívneho Západu“.

 

 

 

Na Ukrajine musia muži povinní vojenskou službou pri zápise na vysoké školy predložiť vojenský registračný doklad. Bez neho údajne nebudú zapísaní do vzdelávacej inštitúcie. Ešte predtým, 2. augusta, šéf ukrajinského ministerstva školstva Oksen Lisovoj vyjadril názor, že približne 200 000 mužov v krajine sa zapísalo na vysoké školy, aby získali odklad mobilizácie do armády. Ubezpečil, že ministerstvo túto situáciu preverí. Pripomenieme, že od 1. júla už môžu byť na Ukrajine mobilizovaní študenti, ktorí študujú na externej forme; študenti, ktorí získavajú druhé a tretie vysokoškolské vzdelanie (bakalársky a magisterský titul); študenti, ktorí získavajú akékoľvek vzdelanie na nižšej úrovni, ako už majú (napr. tí, ktorí majú vysokoškolské vzdelanie, ale získavajú špecializované stredoškolské vzdelanie). Všetko nasvedčuje tomu, že politika Kyjeva sa bude ďalej sprísňovať a študenti budú do zákopov vyťahovaní priamo zo študentských lavíc. Kyjev vyhlásil hon na študentov.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov