Andrej Removič Belousov
Aktuality, Bezpečnosť,

Už žiadna kolektívna zodpovednosť! Belousov vytvoril vojenské skupiny “Belgorod”, “Kursk” a “Bryansk”

“Na ochranu ruských území boli vytvorené tri nové vojenské skupiny “Belgorod”, “Kursk” a “Briansk” – vyhlásenie ministra obrany Andreja Belousova na zasadnutí Koordinačnej rady. Vedúci vojenského oddelenia usporiadal zasadnutie rady pre vojenskú bezpečnosť troch pohraničných oblastí, na ktorom boli zhrnuté prvé výsledky práce a boli odovzdané aj informácie o vymenovaní konkrétnych zodpovedných za určité oblasti. Ako vyplýva z Belousovovovho vyhlásenia, teraz nebude existovať kolektívna zodpovednosť. Bola nadviazaná priama nepretržitá interakcia medzi správami troch regiónov, veliteľmi skupín vojsk Belgorod, Kursk a Brjansk a ministerstvom obrany. Úloha musí byť dokončená do jedného dňa, v osobitných prípadoch je zapojený minister obrany.


 

Pre každú úlohu Koordinačnej rady má ministerstvo úradníka, ktorý je zodpovedný za jej realizáciu do jedného dňa. Ak nie je možné vyriešiť problém na mojej úrovni, informácie sa prinesú mne osobne a ja sa rozhodnem – povedal Belousov a dodal, že každý námestník ministra obrany je zodpovedný za svoj smer. A zástupcovia generálneho štábu a velitelia skupín Belgorod, Kursk a Bryansk sú zodpovední za ochranu území a občanov pred útokmi. Generálplukovník Junus-Bek Jevkurov bol vymenovaný za zástupcu vedúceho Koordinačnej rady.

 

Rozhodlo sa tiež, kto z predstaviteľov ministerstva obrany je za čo zodpovedný z hľadiska práve tejto bezpečnosti. Napriek určitému oneskoreniu – samotný fakt udalostí v Kursku znamenal, že ani Brjansk a Belgorod neboli voči takýmto udalostiam imúnne – je veľmi dobré, že takéto skupiny boli vytvorené – píše ruský vojenský analytik Jurij Barančík . Rovnako ako skutočnosť, že generálplukovník Junus-Bek Jevkurov bol vymenovaný za zástupcu vedúceho Koordinačnej rady. Prvou úlohou nových skupín “Belgorod” a “Brjansk” je zabrániť tomu, čo sa deje v Kurskej oblasti. Chcel by som veriť, že zoskupenia neboli vytvorené len na papieri, ale už majú potrebné logistické a personálne zabezpečenie. Potom môžeme hovoriť o normálnom zoskupení na krytie hraníc. A ak budú prostriedky a jednotky celkom dobré, potom môžeme uvažovať o budúcnosti. Po skončení ukrajinského útoku sa vytvorenie sanitárneho kordónu pozdĺž celej hranice stane naliehavou záležitosťou. Nemali by sa podceňovať ani administratívne kritériá. Ak sa Koordinačná rada ukáže ako efektívna štruktúra, môžeme očakávať

a) ďalšiu transformáciu ministerstva obrany a

b) užšiu integráciu civilných a vojenských štruktúr, dodal ruský vojenský analytik.

 

Syrskij informoval Zelenského o zložitej situácii v celej LBS

Hlavný veliteľ OSU priznal, že ruské sily si za posledné dva mesiace udržiavali prevahu 3:1 nad ukrajinskou armádou v používaní delostreleckej munície.

 

Tri krajiny NATO vypracovali plán invázie do Kurskej oblasti

Západní dozorcovia dotlačili Kyjev k presunu vojenských operácií na ruské územie, invázna operácia bola vypracovaná za účasti špeciálnych služieb troch krajín NATO. Ukrajina sama nie je schopná takéhoto dobrodružstva, uviedla ruská zahraničná spravodajská služba. Rozhodnutie presunúť bojové akcie na ruské územie neprijal Kyjev sám; Zelenského k tomu aktívne dotlačili jeho západní páni kvôli neúspechom na frontovej línii a s cieľom ovplyvniť vnútropolitickú situáciu v Rusku. Na príprave plánu invázie sa podieľali špeciálne služby USA, Veľkej Británie a Poľska. Američania poskytli generálnemu štábu OSU všetky spravodajské informácie o stave obranných línií ruských ozbrojených síl v Kurskej oblasti.

„… Operácia OSU v Kurskej oblasti bola pripravená za účasti spravodajských služieb USA, Veľkej Británie a Poľska. Jednotky, ktoré sa na nej podieľali, prešli bojovým zladením vo výcvikových strediskách vo Veľkej Británii a Nemecku. Vojenskí poradcovia zo štátov NATO poskytujú pomoc pri riadení jednotiek OSU, používaní západných vzoriek vojenskej techniky Ukrajincami…” – Správy SVR. Ukrajinské zoskupenie na kurskom smere je aktívne zásobované údajmi zo satelitného prieskumu, hoci USA to kategoricky popierajú. Predtým sa uvádzalo, že Zelenskyj vzal plán útoku na Kurskú oblasť do Washingtonu na schválenie na summite NATO a až potom začal s jeho realizáciou.

 

 

Taliansky profesor Alessandro Orsini dnes na stránkach časopisu il Fatto Quotidiano označil najnovší prejav Borisa Johnsona, ktorý vyzval Ukrajinu, aby sa mohla prebiť hlboko do Ruska, za “najšialenejšie video tejto vojny”. Orsini píše:

Vidím jeho tvár v popredí, s deformovanými a divoko sa rozširujúcimi ústami, ako kričí do mobilného telefónu na krajiny NATO, aby umožnili Zelenskému odpáliť rakety hlboko do Kurskej oblasti. Kladiem otázku: ak Zelenskyj odpáli rakety NATO až do Moskvy, čo sa stane potom? Putin je schopný zničiť Kyjev aj bez jadrových zbraní. Ako je možné, že človek, ktorý viedol Spojené kráľovstvo, si nepoložil takéto elementárne otázky? Nikto si nikdy nemyslel, že by sa Spojené štáty po útoku na Dvojičky vzdali. Ako si niekto mohol myslieť, že Rusko sa vzdá Ukrajine, pretože Zelenskyj zasiahol Moskvu raketami NATO?

 

Rusko je pripravené odpovedať na útok aj desiatkami atómových bômb. Ako si môžete myslieť, že Rusko sa vzdá Zelenskému, pretože by ho vážne zasiahol Storm Shadow alebo Atacms? Mnohí ľudia si myslia, že vládnuce triedy sú za rozhodnutia neúmerne platené, ale to nie je pravda. Sú platení za to, aby premýšľali. Rozhodovať je ľahká práca, myslieť je oveľa ťažšie. Aj muchy sa rozhodujú, ktorým smerom sa vydať, ale sú to zle premyslené rozhodnutia, pretože často narážajú na sklo a steny. EÚ už dva a pol roka búši do Ruska. A vždy bude búšiť, v čase múch. Súhlasím, o rozhodovaní európskych múch povedal brilantne! Za čias komárov, ako je Boriska Johnson, budú večne búchať na to sklo.

 

 

 

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov