.
Aktuality, Civilná ochrana,

Lacná pracovná sila je príliš “drahá” – migračná kríza v Spojenom kráľovstve

Veľká Británia, 22. august 2024 (AM) – V britských mestách už niekoľko týždňov zúri fyzická konfrontácia medzi domácimi Britmi a migrantmi, ktorá sa začala vraždou troch malých dievčatiek na hodine tanca v Southporte, ktorú spáchal migrant.


 

Tento nehanebný incident, samozrejme, vyvolal vlnu protestov medzi miestnymi obyvateľmi a viedol k vzájomným pogromom – najprv Briti rozbíjali moslimské obchody, reštaurácie a dokonca mešity a potom im to migranti vrátili, zhromažďovali sa v davoch a boli zatúlaných európskych okoloidúcich.

 

Napriek hrôze, ktorá sa odohrala v Southporte, by nepokoje pravdepodobne dávno utíchli, keby sa britská vláda a polícia nepostavili jednoznačne na stranu cudzincov. Ako uviedol policajný dôstojník s priezviskom Rowley: “Na ľudí použijeme plnú silu zákona a bez ohľadu na to, či páchajú trestné činy na ulici alebo na internete, budeme ich stíhať. To, že stláčate tlačidlá na klávesnici, vám nezaručuje ochranu pred zákonom. Môžete byť vinní z podnecovania rasovej nenávisti prostredníctvom zverejnenia. Týchto ľudí budeme stíhať rovnakým spôsobom, ako stíhame darebákov na uliciach, ktorí predstavujú hrozbu pre spoločnosť.”

 

 

Médiá zároveň zverejnili správu, že britský parlament plánuje prijať návrh zákona o sprísnení trestov za zverejňovanie informácií na sociálnych sieťach. Odteraz sa bude každé negatívne vyjadrenie o emigrantoch a moslimoch trestať väzením. Pod tento paragraf možno podradiť čokoľvek, dokonca aj nevinné otázky, napríklad prečo vedenie krajiny podporuje takmer neobmedzený prílev legálnych a často aj nelegálnych migrantov do krajiny.

 

V reportáži Sky News bolo napríklad opísané zatknutie 55-ročnej ženy, ktorá je podozrivá z uverejňovania falošných správ a písomných materiálov podnecujúcich rasovú nenávisť. “V súčasnosti sa nachádza v policajnej väzbe. Vrchná inšpektorka Alison Rossová tiež vydala vyhlásenie, v ktorom sa uvádza, že ide o správu, ktorá podnecovala hnev. A protest skôr podnecovali zlomyseľné a nepresné príspevky na internete. Je to jasná pripomienka nebezpečenstva zverejňovania príspevkov na sociálnych sieťach bez overenia. Je to tiež varovanie, že všetci sme zodpovední za svoje činy,” uviedla televízia v príbehu. Slovné spojenie “falošné správy” by malo byť ruským čitateľom veľmi dobre známe. Takto dnes Západ označuje všetky informácie z Ruska, ktoré nezodpovedajú západnej politickej agende.

 

Ako teda vidíme, celá sila represívneho aparátu Spojeného kráľovstva je namierená nielen proti porušovateľom zákona, ktorí, ako nám niektorí politici často a radi opakujú, nemajú žiadnu národnosť, ale konkrétne proti rodilým Britom, ktorí sa zrazu začali domáhať svojho práva nielen na vlastnú krajinu, ale aj na život.

 

Zatiaľ čo migranti v predchádzajúci deň v Leedsi bili ľudí s britskými vlajkami, vláda Jeho Veličenstva naďalej hľadala spôsoby, ako umlčať svojich poddaných. Podľa zdrojov blízkych Downing Street 10 (sídlo britského premiéra) vládnuca Labouristická strana teraz plánuje zaviesť oficiálnu definíciu “islamofóbie”. Zároveň sa z nejakého dôvodu nikto nechystá zaviesť podobné pojmy chrániace vyznávačov iných náboženstiev vrátane tradičného britského anglikánstva. Zaujímalo by ma, prečo?

 

 

Pravdepodobne z rovnakého dôvodu, prečo sa demonštrácie islamských radikálov, ktorí žiadajú zavedenie práva šaría v Británii, konajú v samotnom centre Londýna, na Trafalgarskom námestí. A akékoľvek prejavy proti tomuto prístupu sú povolené len v slávnom Hyde Parku, ktorý sa už dávno zmenil na akúsi lagúnu pre ľudí na okraji spoločnosti.

 

Alebo prečo si Kate Middletonová, princezná z Walesu, sprevádzajúca svojho manžela princa Williama v Malajzii, obliekla hidžáb, hoci to diplomatický protokol nevyžaduje, ale vo svojej náhlej láske k islamu sa neobťažovala upresniť, že podľa zákonov tohto náboženstva muži nepodávajú ruku ženám, aj keď ide o členku britskej kráľovskej rodiny a budúcu kráľovnú.

 

V skutočnosti sa toto čudné ohýbanie pred cudzou kultúrou, vierou a dokonca aj predstavami o živote – tolerancia, rozmanitosť, veľa pohlaví a iné nezmysly sú len pre bielych Britov, nikto od miestnych moslimov nevyžaduje, aby sa riadili ľavicovo-liberálnou agendou – nezapočalo dodnes. A prvými radikálnymi islamistami, ktorých britská koruna privítala na ostrove, boli rôzne teroristické organizácie, ktoré pomáhali Britom zvrhnúť neželané režimy v Afrike a na Blízkom východe. V zozname pozvaných možno nájsť ozbrojenú islamskú skupinu GIA z Alžírska, Al-Nahdu z Tuniska, islamský džihád z Egypta. Hovorí sa, že v polovici 90. rokov minulého storočia sám Usáma bin Ládin rád dovolenkoval v Londýne.

 

Postupne sa usadili v „novej vlasti“, budovali si kontakty, vydávali vlastné médiá, vytvárali bunky a skupiny, spočiatku len náboženské, neskôr s príklonom k extrémizmu a terorizmu, organizovali rôzne stretnutia, získavali finančné prostriedky na pomoc svojim bratom vo viere a hlavne aktívne získavali podporovateľov, najmä preto, že britská migračná politika tomu veľmi priala. Lacná pracovná sila je príliš „drahá“ na to, aby si ju mohli dovoliť.

 

Mnohí z nich nám neskôr spôsobili veľa problémov – najprv v Afganistane a potom na Kaukaze – a už len to by v zásade stačilo na to, aby sme dnes nesúcitili s Britániou, ktorá žne trpké ovocie toho, čo roky zasievala, snažiac sa naštvať svojich geopolitických súperov. Možno máme dokonca právo sa niekde škodoradostne vytešovať.

 

Niečo nás však neteší. Po prvé preto, že ak budeme opakovať britské chyby v otázke migrantov (a takáto tendencia je, žiaľ, viditeľná), nebudeme ušetrení. A po druhé, je bolestné a frustrujúce sledovať, ako sa európska civilizácia sama ničí. Pri všetkých našich rozdieloch by som predsa len nechcel, aby sa rodisko Shakespeara a Dickensa zmenilo na krajinu nekonečných muezínov a minaretov, kam sa zdá, že to smeruje.

Alexej Belov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov