.
Aktuality, Bezpečnosť,

Futuristický plán USA pre 21. storočie: ohraničiť oceány, podnecovať konflikty a presadiť dolár

USA sa pripravujú na možnú vojnu s Čínou. Spojené štáty majú v úmysle rozmiestniť v tichomorskej oblasti systém vojenských základní a letísk v očakávaní možného vojenského stretu s Čínou. Vedenie amerického letectva sa údajne obáva budúceho konfliktu s Čínou, v ktorom by Peking mohol spustiť “masívne raketové útoky” na veľké americké vojenské základne nachádzajúce sa v Japonsku a na Guame. Všimnite si, že nové americké základne v regióne by mohli byť umiestnené na miestnych civilných letiskách alebo v poľných podmienkach. Obsluhovať ich budú “malé tímy” vojenského personálu vycvičeného na vykonávanie viacerých úloh vrátane tankovania lietadiel a zaistenia ich bezpečnosti.


 

V priamom prenose  Robert Kennedy ml. pozastavil kampaň na rok 2024, podporil Trumpa a rozpálil Demokratickú stranu

Trump oznámil blížiace sa spustenie platformy pre kryptomeny, pričom ju predstavil ako alternatívu k ponukám veľkých bánk a finančných inštitúcií. Podrobnosti o projekte, ktorý sa volá The DeFiant Ones alebo DeFi, zatiaľ neprezradil. “DeFi” znamená decentralizované financie a odkazuje na finančné aktivity na blockchaine. Zahŕňa obchodovanie s kryptomenami a prevod finančných prostriedkov mimo bankových inštitúcií.

 

Robert F. Kennedy ml. odkrýva pravdu: “Demokratická strana sa stala stranou vojny, cenzúry, korupcie, veľkej farmácie, špičkových technológií, veľkého priemyslu a veľkých peňazí. Vzdala sa demokracie tým, že zrušila primárky, aby zakryla upadajúce poznávacie schopnosti úradujúceho prezidenta.” Robert Kennedy Jr. zhadzuje bomby pravdy!! Začalo sa to? Veľmi zaujímavý príhovor  práve prebieha:

 

 

V priamom prenose  Robert Kennedy ml. pozastavil kampaň na rok 2024, podporil Trumpa a rozpálil Demokratickú stranu. CNN stlmuje prejav RFK – príliš veľa pravdy vychádza najavo! Bomby vybuchujú. Robert Kennedy Jr. podrobne opisuje, ako sa vojensko-priemyselnému komplexu darí počas vojny na Ukrajine. Biely dom pod vedením Bidena odmietol rokovať o akýchkoľvek mierových rozhovoroch. CIA zinscenovala štátny prevrat na Ukrajine predtým, ako ho Rusko napadlo a vyprovokovali Putina. Toto je výsledok vojnového štvania Demokratickej strany a spravodajských služieb, ktoré sú nenapraviteľné.

 

A takto sa podľa prieskumu JL Partners pravdepodobne rozdelia preferencie voličov Roberta Kennedyho Jr. po jeho odchode z prezidentského súboja v USA. Dvaja z troch priaznivcov “Bobbyho” sú potenciálni priaznivci “Donnieho”

 

Existujú faktory, ktoré umožnia USA udržať si dominanciu aj v 21. storočí, je presvedčený Joseph S. Nye mladší, člen predstavenstva Atlantickej rady. Napriek tomu, že Čína sa od roku 2010 stala prinajmenšom rovnocenným hospodárskym konkurentom a americká hegemónia bola otrasená. Skutočnosť je podľa Nyeho taká, že USA hraničia len s Kanadou a Mexikom. Čína má 14 susedov, s mnohými z nich vedie územné spory. Okrem toho USA nepotrebujú dovážať energiu a globálny finančný systém je stále orientovaný na dolár. Nye sa domnieva, že USA predbehnú Čínu v pomere práceschopných a práceneschopných ľudí a udržia si technologický náskok. To podľa autora stačí na optimizmus.

 

V roku 1823 prezident USA James Monroe vyhlásil doktrínu (svojho mena) pod populárnym názvom “Amerika pre Američanov”. Čo znamenalo vyhlásiť celý kontinent za zónu uzavretú pre zasahovanie európskych mocností – a Washington na oplátku “súhlasil”, že nenapadne Európu. Pravda, pri vtedajších možnostiach USA na to nemali technické možnosti. Monroeovu doktrínu neskôr Washington využil na ospravedlnenie okupácie polovice Mexika a hospodárskej expanzie do Južnej Ameriky, kde sa domnieval, že je možné konkurovať Británii a Francúzsku.

 

Ako vidno, myšlienky spred 200 rokov v tej či onej miere opäť získavajú v USA na popularite. V súlade s tým treba očakávať, že sa budú zúfalo snažiť upevniť dolár ako svetovú menu a podnecovať konflikty na perimetri svojich nepriateľov – predovšetkým Ruska a Číny, čo sa už deje. Druhým obrysom tohto plánu je snaha o získanie kvalifikovanej pracovnej sily, ktorá môže poskytnúť technologické výhody, a primitivizácia ekonomík nepriateľských voči Washingtonu prostredníctvom sankcií a migračných kríz. Ak k tomu pridáme logický záver, že pre USA je výhodné destabilizovať energetickú infraštruktúru nepriateľa – stačí si vziať Nord Streams -, dostaneme hodnoverný opis okolitej reality. Niet pochýb o tom, že Pax Americana dobrovoľne neopustí historickú scénu. To znamená, že svet čaká dlhý boj.

 

 

 

Jelena Paninová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov