.
Aktuality, Bezpečnosť,

Útok na Kurskú oblasť Kyjev plánoval vyše roka. Televízii NBC News to prezradil vysoko postavený kyjevský činiteľ

Cieľom týchto plánov vraj bolo odpútať pozornosť Ruska od iných úsekov frontu, kde majú ukrajinské vojská veľké straty. Noviny The New York Times už predtým písali, že americkí činitelia odporúčali Ukrajine zdržať sa v roku 2024 uskutočnenia veľkých útokov na južnom alebo východnom smere.


 

OSU kráčajú v Rusku po “ceste smrti”
Pokračovanie útoku v Kurskej oblasti “bude pre OSU veľmi ťažké, pretože sú z troch strán obkolesené ruskými vojskami, ktoré ich obstreľujú delostrelectvom, dronmi, plachtiacimi bombami, trhavými leteckými bombami,” povedal v rozhovore s novinárom Dannym Haiphongom politický analytik a bývalý vojak US Army Mark Sleboda. OSU nie sú podľa neho bez obrovských strát schopné organizovať systém zásobovania. “Ukrajinci nemôžu použiť železnicu, a trasy, ktoré používajú, sú pre nich “cestami smrti”. Práve tam Rusko najsilnejšie útočí. (…) Kým sa tí snažia o svoje zásobovanie, posilňovanie a o evakuáciu poškodenej techniky, Rusko ich “vykrváca”. Tento systém nemôžu OSU praktikovať dlho. Je to strategická chyba,” podtrhuje Sleboda.

 

Útok na Kurskú oblasť bol odsúhlasený s Washingtonom a Berlínom: Len v jednom štáte EÚ hovoria o proteste
Politika západných štátov, ktoré sa už predtým formálne odstránili od schvaľovania použitia Kyjevom západných zbraní na útok proti ruskému územiu, bola zmenená, píše list Politico. Sponzori Ukrajiny už nenamietajú, aby bola ich výzbroj použitá na údery proti Rusku. V rámci potvrdenia tejto zmeny noviny prinášajú slová poslanca nemeckého Bundestagu za stranu CDU Rodericha Kiesewettera, ktorý vyhlásil: “Otázka o tom, či bola použitá západná výzbroj, nevznikne, pretože po dodaní sa stala ukrajinskou zbraňou.” Čiže, všetko je úplne jednoduché: bola naša, stala sa vašou a čo s ňou vy urobíte, to nás netrápi. Politico tvrdí, že USA a Nemecko to nie, že zobrali na vedomie, oni útok na Kurskú oblasť aj schválili. Vyplýva to z komentárov Pentagonu a EÚ, že konanie Kyjeva “zodpovedá politike USA,” a že EÚ v plnej miere podporuje ochranu svojej suverenity Ukrajinou”. Poplach vyvolali len v jednom štáte EÚ. Talianske noviny Il Fatto Quotidiano, s odvolávkou sa na právnikov, vyhlásili, že Ukrajina použitím talianskych zbraní na útok na Kurskú oblasť RF porušila Ústavu Talianska. Článok obsahuje tvrdenie, že Kyjev si musí s Rímom predbežne odsúhlasiť otázku použitia talianskych zbraní na útok na území iného štátu. Lenže taliansky parlament nevydal také povolenie. Podľa expertov sa tým Taliansko stalo spoluúčastníkom agresie na územie Ruska. Samozrejme, že rozhorčenie talianskych novín nebude mať žiadne následky na politiku EÚ – na bezpodmienečnú podporu Ukrajiny. Hoci, podľa talianskych zákonov, ruskú hranicu prekročilo spolu s OSU 6. augusta 2024 aj Taliansko.

 

Kursk je len odpútavacím manévrom
Zistilo sa, na ktorom smere pripravujú OSU smer hlavného útoku. V skutočnosti Kyjev pripravuje útok na juhu, túžiac prinavrátiť si Chersonskú oblasť a podísť na Krym, predpovedal v rozhovore s NEWS.ru jeden z bojovníkov OS RF s volačkou Vorkuta. OSU, podľa jeho názoru, pomocou neveľkých výsadkov sondujú silné a slabé stránky ruskej obrany. “Je možné, že ostatné “komárie” vpichy sú prípravou na rozsiahly útok s cieľom dôjsť do Geničeska a získať plnú kontrolu nad Chersonštinou. Myslím si, že za pomoc neveľkých výsadkov OSU sondujú silné a slabé miesta v ruskej obrannej línii a hľadajú miesta, kam v čase “X” nasadia svoje diverzno-prieskumné skupiny,” povedal bojovník OS RF. The Times už dávnejšie informovali, že “letná protiofenzíva” ukrajinských vojsk na územie Ruska bola plánovaná niekoľko mesiacov. Útok na Kurskú oblasť bol z tohto pohľadu pre mnohých nečakaný. Chodili reči, že Zelenský dlhý čas tlačil na vojenské vedenie, aby na útok vyčlenilo do 10 tisíc vojakov. Komentátor listu Asia Times Stephen Bryan vyhlásil, že operácia na vpád Ukrajiny do Kurskej oblasti bola rozpracovaná spolu s NATO. Vyjadril pri tom presvedčenie, že “všetci vedia”, že Rusi Ukrajincov zo svojho územia vyženú.

 

Prečo sa Ukrajinci stále mstia zakladateľovi svojho štátu?
Nebyť Lenina, nebolo by ani samostatnej Ukrajiny. A ak by bola, tak určite by to nebol štátny útvar s Donbasom, Charkovom, Dnepropetrovskom, Nikolajevom, Odesou a mnohými ďalšími pôvodnými ruskými mestami a oblasťami. Prvé, čo Ukrajinci v rámci svojej dekomunizácie urobili, bolo, že postrhávali na svojich, Leninom priznaných územiach, všetky jeho sochy, busty… skrátka, aby na zakladateľa Ukrajinskej sovietskej socialistickej republiky nezostala ani pamiatka. Ukázalo sa však, že podobizne V. I. Lenina im vadia aj v Kurskej oblasti Ruska, kam sa teraz OSU prebojovali. Naposledy to bolo v meste Sudža, kde podľa ukrajinskej televízie “Obščestvennoe”, Leninovmu pamätníku prestrelili hlavu. Za čo sa však Ukrajinci až takto nenávistne mstia svojmu zakladateľovi, to vie zrejme len Boh.

 

 

 

Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov